Forssan Palloseura Sportin testiin

MESTIS / Ennakko
Keskiviikko-iltana Vaasassa iskevät yhteen kotijoukkue Sport ja Forssan Palloseura. Sportin kolmen ottelun kotiotteluiden putki saatetaan näin päätökseensä ja kotiyleisö janoaa pisteitä.

Sportin suurimpana ongelmana kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa on ollut heikko puolustuspeli, jonka lisäksi maalivahtiosaaminenkaan ei ole noussut toivotulle tasolle. Avausottelussa Kiekko-Vantaata vastaan omiin meni seitsemän, eikä paljoa paremmalta näyttänyt Hokkia vastaan, kun pohjoisen vieraat juhlivat kuudesti. Sentään jälkimmäisessä ottelussa Sport teki itse seitsemän, mikä takasi pisteet Vaasaan.

Lienee kuitenkin sanomattakin selvää, ettei kiekko-otteluita voiteta, mikäli omiin menneiden maalien määrää ei kykene yhden käden sormin laskemaan. Danielssonin otteet tulee parantua maalin suulla, ja puolustuspelin tiivistyä huomattavasti, vaikka nyt vierasjoukkue onkin astetta edellisiä heppoisempi. Sportin toinen vastuunkantaja maalilla, Marko Härkönen on tervehtynyt flunssastaan ja hän pelannee torstaina.

Sportin laaja hyökkäyskalusto tuleekin todennäköisesti aiheuttamaan forssalaispuolustukselle ylitsepääsemättömiä ongelmia. Patrik Westerback, Vesa Myllyaho, Kasper Kenig, Teemu Kuusisto jne. jne. olisivat missä tahansa Mestis-seurassa ykköskentän miehiä. Paperilla vahvalta näyttävä forssalaispuolustus joutuu jälleen todelliseen testiin, jossa se on tosin jo ollut kahteen kertaan vaikean alkukauden ohjelmansa seurauksena.

FPS aloittanut ennakkoluulottomasti

FPS aloitti kautensa hyvällä esityksellä vieraissa KalPaa vastaan, vaikka pisteet jäivätkin Kuopioon. Pistetilin forssalaiset saivat auki kotiavauksessa Kiekko-Vantaata vastaan, joka murskasi Sportin sarja-avauksessa. Kaksi pistettä Kiekko-Vantaa -ottelusta jäivät vain viiden minuutin päähän, ja halpa tasoitusmaali kismitti kotiyleisöä.

- Tietysti pisteitä aina haluttaisiin lisää, kun kahta pinnaa ei tullut. Joukkueen yleisilme on kuitenkin niin hyvä, että positiivisin mielin tässä ollaan. Nyt kun heti sarjan alkuun ollaan saatu onnistumisia Mestiksen kärkipäähän veikattuja joukkueita vastaan, niin joukkueen itseluottamus alkaa olla kohdallaan, FPS-valmentaja Kai Rautio kommentoi tiistai-iltana.

Näillä näkymin FPS saapuu Vaasaan parhaalla miehistöllään. Toni Ronkaisella ja Anssi Rantasella on pikkuvammoja, mutta loukkaantumisista huolimatta kaksikon pitäisi olla pelikunnossa, kun kiekko jäähän putoaa. Varsinkin Toni Ronkaisen otteita kannattaa seurata, sillä harjoituskaudella taitojaan väläytellyt taskukokoinen (165/65) laituri tulee aiheuttamaan vaasalaispuolustukselle harmaita hiuksia nopeudellaan.

Kysymyksiä herättänyt FPS:n maalivahtitilanne pysyy muuttumattomana. Ville Salminen ja Tommi Kela lähtevät Vaasaan, joista todennäköisesti ensin mainittu täyttää tolppien välit kolmatta kertaa peräkkäin. Väliinputoajan asemaan jääneen Juha-Matti Taposen tilanne näyttää perin oudolta, sillä harjoituskaudella pelillisesti vähintäänkin Kelan tasolla ollut ex-ykkösvahti on sivuutettu kolmoseksi. Raution mukaan päätös on kuitenkin täysin pelillinen.

- Valmennusjohdon näkemys on se, että Kela on tällä hetkellä Taposta parempi vahti.

Maalivahtipelin lisäksi vaasalaisyleisön kannattaa noteerata FPS:n telaketju, josta ei rymistelyä puutu. Jarno Kantelus - Rami Jokinen - Juha Nurmisto lienee yksi Mestiksen fyysisimmistä ketjuista, eikä kolmikosta vääntöä puutu. Avausottelun KalPaa vastaan pelikiellon takia huilannut Timo Willmanin tulee pitää päänsä kylmänä, sillä jälleen Kiekko-Vantaa ottelussa Willman aloitti ottelun ottamalla kaksi pientä jäähyä. Sentään loppua kohti Willman rauhoittui, mutta turhiin jäähyihin ei ole varaa, sillä Sportin ylivoimassa rankaisijoita löytyy moneen lähtöön.

» Lähetä palautetta toimitukselle