Sport testaa FPS:n kotikunnon

MESTIS / Ennakko
Mestiksen lauantain pelissä FPS-Sport pelataan jälleen tärkeistä pisteistä. FPS yrittää ängetä itseään play offseihin ja vierailija Sport havittelee kotietua.

Sport on tämän kauden kohtaamisissa ollut jokaisessa niukasta forssalaisryhmää parempi. Ensimmäinen kohtaaminen pelattiin päättyi Vaasassa kotijoukkueen 3-2-voittoon Kasper Kenigin iskiessä kaksi maalia. FPS oli hyvin pelissä mukana, mutta HPK-laina Juhamatti Yli-Junnilan kavennus tuli liian myöhään, kolme sekuntia ennen loppua.

Toinen peli oteltiin myös Vaasassa. Tasainen ottelu ratkesi vasta viitisen minuuttia ennen loppua Turo Virran osumalla. Sportin Ari-Pekka Pajuluoma viimeisteli loppunumerot 3-1 tyhjään maaliin. Sportin maalilla Marko Härkönen oli FPS:n Juha Taposta työllistetympi.

Kolmannessa ottelussa olivat maalit, jos mahdollista, vieläkin tiukemmassa kuin aikaisemmissa kohtaamisissa. Sport-vahti Härkönen oli jälleen ihmismuurina torjuen 40 laukausta Sport 1-2-vierasvoittoon päättyneessä ottelussa.

Tutkapari ulos, toinen sisään

Sportin hyökkäyskalusto koki torstaina jo tutun menetyksen, kun joukkueen ykkössentterin Patrik Westerbackin kausi päättyi nilkan murtumiseen. Westerbackin tehokas tutkapari Markus Jämsä saa odottaa tulevaisuudessa syöttöjä joltain muulta. Sportilla on onneksi tällä kaudella leveyttä keskushyökkääjäosastolla ja paniikkia ei pääse syntymään. Vaikka Ari-Pekka Pajuluoma on vielä sivussa, jokaiselle vitjalle löytyy sentterinsä.

Jos tutkapari Jämsä-Westerback on kadonnut tämän kauden Mestis-jäiltä on toinen kaksikko palannut. Pete Suonpää palasi maanantaiseen K-Vantaa-otteluun ja yhteistyö monivuotisen ketjukaverin Teemu Kuusiston kanssa alkoi heti hyvin. Suonpää merkkautti kahdessa ottelussa tehot 1+5 ja Kuusisto 4+1. ”Maverick & Goose” on se kaksikko, jolta Sport-fanit odottaa ratkaisuja.

Maalilla Sportilla pelannee Marko Härkönen. Puolustaja Juha Salmu sai torstain Ahmat-pelissä lievän aivotärähdyksen ja jätti pelin kesken. Miehen pelaaminen on epävarmaa.

Kokemusta pelikiellosta kaukaloon

FPS koki torstaina tylysti kotijoukkue Hokin kovan vireen lukemin 5-0. Lauantain kotiotteluun FPS saakin arvokasta kokemusta takaisin koppiin ja jäälle, kun Matti Raunio ja Timo Willman vapautuvat kymppitilin täyttymisen vuoksi saaduista pelikielloista.

Hokki-peli toi lisää pelikieltoja forssalaisleiriin, kun ihmiskuulamainen hyökkääjä Jarno Kantelus sai ottelurangaistuksen poikittaisesta mailasta. Kantelus on tärkeä lenkki FPS-hyökkäyksessä ja selkeä menetys joukkueelle. Jaakko Kallion polvi vääntyi Hokki-ottelussa ja pelipäivän aamuun jää päätös Kallion pelaamisesta.

Maalilla FPS:lla on asettaa kaksi viime aikoina vahvasti pelannutta kassaria. Ville Salminen oli iskussa maanantain pelissä KalPaa vastaan ja Tommi Kela oli Kajaanissa hyvä viidestä taakse menneestä kudista huolimatta. Lauantaina maalissa pelaa Salminen.

FPS löytänyt kotivireen

FPS on ollut viime aikoina kovassa kotivireessä. KalPa venyi viime sekunneilla tasapeliin, mutta pisteittä kotikaukalossa on jätetty esimerkiksi Jukurit ja Salamat. Sportin vieraskunto on ollut hyvä koko kauden. Viimeinen näyte siitä tuli maanantaina, kun Sport nappasi vahvalta kotijoukkueelta K-Vantaalta pisteen.

Lauantaiseen otteluun forssalaisluotsi Kai Rautio lähtee parantamaan otteita edellisistä Sport-otteluista, sillä niissä ei ole kulkenut.

- Sportia vastaan ei tällä kaudella olla kovin hyvin pelattu, joten revanssimielellä tässä ollaan liikkeellä, Rautio suuntasi.

FPS:n ja Sportin kohtaaminen tulee olemaan tarkkaa pelaamista. Aiemmat kohtaamiset ennakoivat, että maaleilla ei tässäkään kamppailussa tulla mässäilemään. Sport on vieraissa perustanut pelaamisensa tarkkaan puolustamiseen ja vastaiskuihin, joten FPS-maalivahti tuskin on vastaavassa kiekkosateessa kuin KalPaa vastaan.

FPS:n kotikentällä saava raivo ja taistelu tulee olemaan avainasemassa, jos joukkue aikoo avata Sportin tiukan puolustuksen. FPS-puolustuksen tulee olla valppaana Sportin taitavien yksilöiden kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle