Ääripäät kohtaavat

MESTIS / Ennakko
Kauden pahasti alakanttiin aloittanut SaPKo saa keskiviikkona kotikaukaloonsa Mestiksen kärjessä porhaltavan TuTon. Sarjataulukon ja seurojen viime vuosien keskinäisten pelien tuloksen huomioiden Talvisalossa saattaa puhaltaa kylmä puhuri Turusta.

Kuntokäyrät

ajankohtaista

Huttunen SaPKo-valmennukseen
lue lisää

Mestis-jumbo SaPKon tilanne ei ole kehuttava. Joukkue on neljä pistettä Kotkan Titaaneja perässä. Kauden 12 ottelusta joukkue on voittanut vain yhden. Pässipaitojen maaliero on peräti -23. Viime lauantaina SaPKo jäi Kiekko-Vantaan vieraana nollille kotijoukkueen otettua 4-0-voiton. Samoin 4-0-numeroin päättyi syyskuun lopulla Kupittaalla TuTon ja SaPKon kauden ensimmäinen mittelö.

Vantaan peli antoi pässipaidoille kuitenkin hieman toiveita paremmasta tulevaisuudesta. Vieraskaukalossa SaPKolla oli paikat nousta taistelemaan pisteistä, mutta Jani Nieminen oli Kiekko-Vantaan tolppien välissä erinomainen.

TuTon alkukausi on ollut lähes täysin SaPKon peilikuva. 11 ottelusta takkiin on tullut vain kahdesti, joista toinen vasta voittomaalikilpailussa. Viime lauantain jatkoaikavoitto KooKoota vastaan nosti turkulaiset yksin sarjakärkeen pisteen KooKoon edelle.

Ratkaisun paikat

SaPKon menestys on useana vuonna rakentunut vahvan kotipelaamisen varaan. Tänä vuonna sekin syömähammas on tylsynyt ja SaPKo on pääsääntöisesti pelannut huonommin Talvisalon jäällä kuin vieraissa.

Menneinä vuosina TuTo on ollut selvästi SaPKoa edellä. Viime vuonna SaPKo pystyi kertaalleen kellistämään TuTon Savonlinnassa, mutta muissa otteluissa TuTo löi tauluun lukemat, jotka eivät pahemmin jättäneet Jori Kokkoselle selittelemistä.

Kotijoukkueen yllätysmahdollisuudet ovatkin etukäteen ajatellen heikot. Savonlinnalaisten pistetoiveet ovat pitkälti kiinni TuTon asennoitumisesta. Kotivoitto edellyttäisi turkulaisilta tavanomaista löysempää pelaamista tai vaihtoehtoisesti SaPKon tulisi herätä syksyisestä horroksestaan.

Kokoonpanot

Lauantain kärkiottelu verotti TuTon puolustusta, kun Christoffer Dahla lensi ikävännäköisesti päin laitaa loukaten päänsä. Mies on jo päässyt sairaalasta, mutta on toistaiseksi sivussa tositoimista.

Dahlan lisäksi turkulaisilla ei pahempia loukkaantumisia ole. Maalilla jatkanee totuttuun tapaan Juho Santanen, vaikka sarjajumbon kohtaaminen toisaalta saattaisi antaa Petri Niukkaselle mahdollisuuden antaa koko alkukauden torjuneelle Santaselle huilivuoron, jolloin TuTon veräjällä seisoisi Kim Törnström. TuTon kakkosmaalivahdin parin viime vuoden pelatut ottelut tosin mahtuvat yhden käden sormiin.

SaPKon joukkojen osalta mielenkiintoisin muutos edellisiin otteluihin verrattuna on tapahtunut aitiossa. Tiistaina SaPKo nimesi valmennusryhmäänsä kahdeksan ottelun ajaksi vahvan savonlinnalaisen kiekkomiehen Erkki Huttusen.

Pässipaitojen kokoonpanosta sivussa on hyökkääjä Jami Miettinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle