SaPKo jatkaa tappioiden tiellä

Viime kaudella pudotuspeleissä ensimmäisellä kierroksella kohdanneet TuTo ja SaPKo ottivat yhteen Kupittaalla perjantai-illan kunniaksi. Vielä voitotta kulkevat savoonlinnalaiset lähtivät otteluun selkeänä altavastaajina. Turkulaiset toverit ottivatkin omansa jo ensimmäisessä erässä.

Viime ottelussa hyvin pelannut SaPKo aloitti illan ottelun selkeillä puolustuspään virheillä. Hyökkäykset taas koostuivat lähinnä nopeista vastahyökkäyksistä, joista paremmalla maalintekotaidolla olisi maalinkin saanut.

TuTo aloitti avauserän vahvasti rankaisemalla jo ensimmäisessä ylivoimassa ottelun alkuminuuteilla. Parin minuutin pelin jälkeen Joni Kotilaisen istuessa jäähyboksissa, pääsi turkulaisten puolustaja Matti-Pekka Pelkonen iskemään siniviivalta maskin läpi ottelun voittomaaliksi jääneen osuman. Tilanteessa oli paljon maskia, eikä savonlinnalaisten maalivahti Mika Korhonen voinut osumalle oikein mitään.

Erä jatkui vahvasti turkulaisten komennossa. Erän toinen jäähy oli sekin savonlinnalaisille kohtalokas. Anssi Kostiaisen istuessa jäähyä koukkaamisesta, Pelkonen pääsi niittaamaan illan toisen maalinsa SaPKon verkkoon. Laukaus lähti b-pisteen kaarelta, ja olisi paremmalla tuurilla ollut Korhosen torjuttavana.

SaPKo saa langasta kiinni

Noin viisi minuuttia oli toista erää kulunut, kun TuTon vikkelä Jarmo Jokila kaadettiin läpiajo-tilanteessa. Mies päätti itse yrittää rangaistuslaukausta. Hyvännäköinen yritys päätyi kuitenkin tolppaan, joten savonlinnalaiset säästyivät lisäiskuilta.

Lähes heti tämän jälkeen turkulaisten Antti Pusa kolisutteli jälleen tolppia SaPKon maalilla. Tilanne toimi jonkinnäköisenä herätyksenä vierailijoille. Peli alkoi pyöriä enemmän TuTon puolustusalueella, mutta turkulaisten maalilla pelannut Juho Santanen otti kaiken kiinni.

Savonlinnalaisten puolustuspeli alkoi osoittaa organisoitumisen merkkejä, josta selkeänä seurauksena myös hyökkäykset alkoivat olla paremman laatuisia. Loppuerässä TuTo joutuikin ottamaan pari jäähyä. Vierailijoiden ylivoima pyöri hyvin, mutta Santanen oli tänään ohittamaton.

TuTo ratkaisee vasta loppuhetkillä

Viimeinen erä alkoi molemmilta varovaisesti. Turkulaiset varmistelivat voittoa puolustuksen kautta, ja SaPKo yritti vimmatusti kavennusmaalia. Jarmo Jokila pääsi ylivoimahyökkäyksestä yrittämään avoimesta paikasta, mutta Korhonen pystyi pysäyttämään yrityksen kilvellään. Tilanteesta syntyi vaarallinen vastahyökkäys kotijoukkueen päätyyn, joka päättyi kuitenkin Santasen räpylään.

Savonlinnalaiset alkoivat vaipua kohtaloonsa nimeltä Santanen, eikä loppuerässä enää esittänyt mitään hienouksia. SaPKon pistepörssin kärkinimi Andy Contois esitti erässä hyvää yritteliäisyyttä loppuun saakka. Miehen iltaa ei kuitenkaa palkittu.

Pari minuuttia ennen loppua Jokila ratkaisi ottelun iskemällä tyhjään maaliin turkulaisten kolmannen maalin. Aivan viime sekunneilla muuten vaisusti pelannut Tuukka Pulliainen antoi syötön Sami Lähteenmäelle maalin eteen, eikä mies erehtynyt. TuTo voitti selkeästi 4-0. Vierailijoille olisi kuitenkin maalin tai pari suonut, niin hyvin joukkue yritti.

- Maalintekopeli vähän tökki, hyvä maalivahti myös vastassa. Ei nollalla maalilla voiteta näitä pelejä. Saatiin Kouvolassa oman pään peli kuntoon, ja tänäänkin se näytti ihan hyvältä varsinkin kahdessa viimeisessä erässä. Keskiviikkona haetaan taas sitä ensimmäistä voittoa, SaPKon valmentaja Jori Kokkonen tuumi ottelun jälkeen.

- Ehjä peli meiltä. Välillä pieniä hetkiä, missä kohellettiin kaverin päässä ja toisessa erässä SaPKo sai ylivoimahyökkäyksiä. Maalivahti oli kentän ykkönen taas. Viimeisessä erässä pelattiin järkevästi, kiteytti TuTon Petri Niukkanen.

SaPKo metsästää ensimmäistä voittoaan ensi keskiviikkona Titaaneita vastaan kotonaan. Joukkue lähtee otteluun ilman try-out sopimuksella mukana ollutta Aleksander Pljushtsheviä, joka ei saanut sopimusta savonlinnalaisten kanssa.

- Miehen hyökkäystaidoissa ei ollut mitään vikaa, mutta puolustuspään pelaaminen oli heikohkoa. Myös taloudellista tilannetta pitää miettiä. Kokonaisuus ratkaisee, Kokkonen puhui miehestä.

TuTo pelaa viikon päästä taas kotonaan Jokipoikia vastaan. Joukkue on aloittanut kauden hyvin ottamalla 15 mahdollisesta pisteestä 11.