Kriisikaksikko Kouvolassa

MESTIS / Ennakko
Puolitoista kuukautta voitoitta tarponeen KooKoon vieraaksi tiistai-iltana saapuu Forssan Palloseura, joka sekään ei ole päässyt viime aikoina voitoista nauttimaan. Palloseuran voitoton putki jatkuu jo kolmatta kuukautta, joten kummallekin joukkueelle voitto tulisi henkisesti tärkeään paikkaan. Paineet ovat kuitenkin kotijoukkueella.

KooKoon juna on yskinyt tasaisesti sitten loistokkaan alkukauden, kun kouvolalaisryhmä marssi lähes voitosta voittoon. Nyt KooKoo on valahtanut pudotuspeliviivan alapuolelle, mutta kouvolalaisten onneksi valoa on kuitenkin näkyvissä.

- Se peli mitä me haemme ei ole kaukana, se tulee kun jaksamme pitää päät kylminä ja keskittyä olennaiseen. Peliä on kuitenkin saatu parempaan suuntaan, kuten jo ennen jouluakin. Vielä pitäisi oppia voittamaan, KooKoo-luotsi Reijo Mansikka näkee nykytilanteen.

KooKoon suurin etenemisaskel on tapahtunut puolustuksessa, joka oli syksyn heikoin osa-alue. Joukkueen suurimmaksi ongelmaksi on nyt muodostunut maalinteko, eikä ongelmaa helpota joukkueessa kiertävä kuumeilu. Vielä sunnuntaina kuumeessa olivat Jukurit-ottelun huilanneet Kimmo Haapa-aro sekä Jussi-Mikko Makkonen, ja uutena potilaana listaan saatiin lisätä Simo Mälkiä. Sen sijaan lauantaina kuumeesta huolimatta pelannut Tatu Kattelus on paranemassa taudistaan.

KooKoo tuntee paineet niskassaan, sillä voittoja on alettava tulla, mikäli joukkue aikoo pitää pudotuspeliviivan nyrkinkantamalla. Mansikka tunnustaa pelin tärkeyden. KooKoolla on pakkovoiton paikka.

- Erittäin tärkeä peli. FPS tulee uuden valmentajansa johdolla tekemään varmasti kaikkensa, ettei voitto irtoa helpolla.

Kankaanperä debytoi

FPS saa matkaansa tammikuun viherpaitoja vahvistana TPS-laituri Mikko Kankaanperän, joka pelaa kauden ensimmäisen ottelunsa. Kankaanperä pelaa kakkoskentässä Rami Jokisen ja Tuomas Ilolan viereillä. Vaikka mies ei vielä täydessä tikissä olekaan, on FPS:n tärkeätä saada ryhmäänsä yksi vähintään Mestiksen tasoinen hyökkääjä.

Hyökkääjät ovat tällä hetkellä Palloseurassa varsin kortilla, sillä Martin Lamichin ja Jouni Kulosen loukkaantumiset verottavat hyökkäystä melkoisesti. Todella kapealla miehistöllä operoiva forssalaisryhmä joutuukin todennäköisesti jälleen pelaamaan pääasiassa kolmella kentällisellä.

Hyökkääjäpulan lisäksi FPS saa jalkeille ainoastaan kuusi puolustajaa, kun Anssi Rantanen tappeli itsensä suihkuun Kiekko-Vantaa -ottelussa ja Jarmo Ruohomaa sai A-nuorten pelissä kiekon korvaansa. Ruohomaan korvaan ommeltiin seitsemän tikkiä ja mies ei ole pelikuntoinen vielä tiistaina Kouvolassa. Hetken puolustuksen ylitarjonnasta kärsinyt FPS ehti lainata Juha Sinkkosen jo VG-62:n riveihin Suomi-sarjaan, eikä Sinkkonen ehdi apuihin Kouvolaan sarjasiirtojen välisen karenssiajan takia.

Forssalaisten maalia tiistaina vartioi Krister Antila, joka pelaa ensimmäisen edustusottelunsa Palloseuran riveissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle