Kotivoittamattomat ja vierasvoitottomat

MESTIS / Ennakko
Torstai-illan Mestis-kierroksella Kouvolassa KooKoo isännöi Forssan Palloseuraa. KooKoo on vielä kotonaan tappioton, kun taas vierailijoiden pistetili vierasotteluissa on vielä avaamatta. KooKoo kuitenkin saa vastaansa nousukunnossa olevan FPS:n, vaikka sarjataulukko ei tätä kerrokaan.

Viime kauden KooKoon ja FPS:n väännöt olivat poikkeuksetta tasaisia. Kaksi vääntöä Kouvolassa toivat pistejaon, kun molemmat voittivat kertaallen lukemin 2-1. Suurimmat hulinat olivat päällä jälkimmäisessä kohtaamisessa, kun Timo Willman ajettiin ulos mailan päällä lyömisestä. Nyt kuitenkin edessä lienee hieman rauhallisempaa, kun Willman on sittemmin muuttanut Ranskaan.

Kotijoukkue KooKoo on aloittanut kauden tuloksellisesti hyvin, mutta pelillisesti joukkueessa on vielä tekemistä. Ainoa tappio on tullut vieraissa Sportia vastaan. Kotonaan KooKoo ei ole vielä esittänyt parastaan ja on kaikissa kolmessa kotiottelussaan päätynyt jatkoajalle, joista se on voittanut kaksi ja pelannut TuToa vastaan kauden avauksessa tasan.

Joukkueen terveystilanne näyttää hyvältä, kun Jussi Onnelan lisäksi ainoastaan Janne Jaakkola on sivussa olkapään takia. Selkävaivoista kärsinyt ykköskentän sentteri Tatu Kattelus palaa omalle tontilleen.

- Kattelus palaa Soijärven ja Sompin keskelle. Se kenttä toimi alkukaudella hyvin ja sitä ei ole mitään syytä muuttaa. Jaakkolan Jannella on vielä olkapääongelmaa, mutta hänen pitäisi kuitenkin tässä loppuviikosta alkaa taas olla pelikunnossa, KooKoo-valmentaja Reijo Mansikka tähtää.

KooKoo lähtee otteluun selvänä suosikkina, mutta Mansikka muistaa kuitenkin viime kauden tasaiset ottelut.

- Meillä tämän ottelun teemana on kaksinkamppailupelaaminen, jota nyt on nyt teroitettu. Forssaa vastaan meillä oli viime kaudella Kouvolassa tiukkoja matseja ja varmaankin nytkin on sellainen luvassa. Palloseura varmaankin lähtee puolustamaan, mutta heidän hyökkäys on kyllä sitä tasoa, että meidän pitää olla varpaillamme vastahyökkäysten kanssa, Mansikka varoittaa.

Joukkueen maalivahtivalinta ei ollut vielä selvä ottelua edeltäneenä päivänä ja päätös tehdään aamujään jälkeen. Maalivahtikysymys onkin kinkkinen, sillä Carl Grahn ei ole vielä ollut tasaisessa vireessä, eikä Esa-Tapio Palmukaan ei ole vakuuttanut.

Härkäviikko alkaa

Forssan Palloseuran pistetilillä ei voi vielä Forssan torilla retostella, mutta esitys Kuopiossa nosti kurssin nousuun tappiosta huolimatta. FPS taisteli aina viime minuutille asti, kun Samuli Suhonen niittasi vierailijoiden arkun kiinni 3-1 -maalilla tyhjiin.

FPS:n riveistä puuttuvat loukkaantumisten takia ainoastaan Jesse Huuhanmäki ja Juha Sinkkonen, jotka ovat huilanneet jo pidemmän aikaa. Tuomas Ilola kärsii edelleen pelikieltoaan taklattuaan Antti Uittoa selästä Hermes-ottelussa. Joukkueen valmentaja Kai Rautio on tyytyväineen terveystilanteeseen, vaikka aivan sataprosenttisessa kunnossa porukka ei olekaan.

- Meidän tilanne näyttää sikäli ihan hyvältä, kun alla on jo melko hyvä peli ja joukkueen terveystilannekin on ihan ookoo. Ei meillä kaikki ukot vielä ole ihan sataprosenttisessa kunnossa. Mutta kyllähän se kunto siitä väkisinkin paranee, kun nyt pelataan kahdeksaan päivään viisi peliä.

KooKoo-ottelu aloittaa tiheän pelirupeaman, jonka aikana FPS kohtaa KooKoon lisäksi Kiekko-Vantaan, Hokin, Salamat sekä Jokipojat. Ensimmäisestä ottelusta Rautiolla on täysi tuliaispaketti mielessään.

- Pelattiin viime kaudella hyviä pelejä KooKoota vastaan ja ihan luottavainen olen sen suhteen, etteikö nytkin voitaisi antaa kunnon vastus ja tuoda pisteet kotiin, Rautio uskoo luottavaisena.

FPS:n maalilla pelaa hyvin kauden aloittanut Tommi Kela. Kuopiossa Kela pysäytti 39 kiekkoa ja päästi ainoastaan kaksi mustaa taakseen. Tiuhassa pelirytmissä Tommi Niemeläkään tuskin jää toimettomaksi, mutta Kela aloittaa rupeaman.

» Lähetä palautetta toimitukselle