Hokki haluaa jatkaa LeKin sivuluisua

MESTIS / Ennakko
LeKi jatkaa viikonlopun vieraskiertuettaan Kajaaniin Hokin vieraaksi. Joukkueiden keskinäiset kamppailut ovat olleet vaiherikkaita ja Hokki johtaa keskinäisissä otteluvoitoin 2-1. Samoista runkosarjan sijoituksista kamppailevat joukkueet hamuavat kuumeisesti voittoa sunnuntain ainoassa Mestis-mittelössä.

Hokki, Jokipojat sekä LeKi taistelevat runkosarjan päätöskierroksilla kynsin ja hampain pudotuspelien kotiedusta. Varsinkin Hokilla on erinomainen sauma nostaa osakkeitaan kisassa, sillä se voitti perjantaina Jokipojat kotonaan ja nyt on mahdollisuus kylvettää LeKiä heti perään. Hokin Kai Suikkasella olikin toive Jokipoikien suuntaan ja se toteutui.

- Jami panee niitä huomenna tauluun, ja me saadaan olla sitten haaskalla, Kai Suikkanen ennusti perjantain kamppailun jälkimainingeissa.

Jos ottelu lähtee samalle raiteelle kuin edellinen Kajaanin kohtaaminen, niin odotettavissa voi olla varsinainen verilöyly. Juha Juujärvi oli lauantain tappiosta huolimatta varsin toiveikas viikon viimeisen pelin suhteen.

- Varmasti liikkeeltään Hokki on ihan samalla korkealla tasolla kuin Jokipojat oli tänään. Kovavauhtinen peli tiedossa, ja jos meinataan pisteistä tapella, niin omakin vauhti pitää olla, jos ei nyt potenssiin kaksi, niin ainakin kertaa kaksi tähän päivään. Meillä on ollut aika värikkäitä ja yleisöystävällisiä pelejä Hokin kanssa. Toivottavasti huomenna tulee enemmän valmentajaystävällinen peli eli tarkkaa hyvää puolustuspelaamista ja tehokasta viimeistelyä.

Joensuusta kuuluneiden kommenttien perusteella LeKillä ei ollut paras päivänsä, mutta Juujärvi toivoo saavansa kokoonpanoon saapuvasta Janne Anttilasta piristysruiskeen koko joukkueelle.

- Anttilan Jannella ei ollut pelioikeutta tänään, kun oli ollut Suomi-sarjaa pelaamassa. Huomenna saamme hänet mukaan ja samalla toivottavasti ison määrän jalkoja ja energiaa joukkueeseen. Toivotaan, että miehet pysyvät nyt terveinä, mitään loukkaantumisia ei ainakaan tänään tullut.

Hokin hyökkääjä Tuomas Nikoskelainen toivoo joukkueeltaan välitöntä hereilläoloa ottelun alkuvihellyksestä.

- Olemme ottaneet kauden kotipeleissä teemaksi, että eka erä pelataan paskaa jääkiekkoa. Varmaan 70 prosenttia peleistä on mennyt niin, että olemme tappiolla avauserän jälkeen. Jospa saisimme sunnuntaina ittemme hereille alusta lähtien, Nikoskelainen tiivisti.

Nikoskelainen on pelannut viimeisimmät kolme peliä yllättäen ykkösketjun keskushyökkääjänä, niin valmennus kuin pelaajakin ovat varsin tyytyväisiä ratkaisuun.

- Olemme hakeneet pitkään sentteriä Virtalan ja Hattusen keskelle. Moni mies on siinä yrittänyt, mutta ihan tyytyväisiä emme ole olleet. Kun kuultiin, että Tume on ollut joskus nappulana yhden pelin sentterinä, niin kokeilimme häntä, Kai Suikkanen valottaa päivänselvää ratkaisua.

Onnistumisista huolimatta pelaaja itse näkee roolissaan vielä parannettavaa.

- Kolme peliä sentterinä ovat menneet yllättävän hyvin siihen nähden, että pelasin sentterinä viimeksi seitsemän vuotta sitten. Omassa päässä ollaan kyllä välillä aika retkellä, Nikoskelainen naureskeli.

Joukkueiden kokoonpanoissa ei muutoin ole odotettavissa isompia muutoksia. Hokin maalilla jatkaa Ari Reunanen, ja todennäköisesti Juho Santanen saa jatkaa lempääläläisten tolppien välissä. Hokin hyökkääjä Juho Keränen palaa kokoonpanoon pelikieltonsa jälkeen ja Kärppien puolustaja Toni Kiren jatkaa vielä ainakin LeKi-pelin joukkueen mukana. LeKin Juho Joki-Erkkilä joutui jäämään sivuun Jokipoikia vastaan aivan ottelun alla, eikä hänen pelaamisestaan ole toistaiseksi tietoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle