LeKin voittokulku katkesi Kajaanissa

MESTIS / Raportti
- Tänään saatiin maalihanat auki, jos tässä nyt ollaan painiskeltu niiden maalinteko-ongelmien kanssa jonkin aikaa. Mutta ei sillä, tuli niitä kyllä omiinkin, kommentoi Hokki-luotsi Kai Suikkanen perjantain Hokki-LeKi-ottelua ja viittasi runsasmaaliseen taistoon joka päättyi lopulta Hokin voittoon 8-5 (2-1, 4-3, 2-1).

Hallitseva mestari ja kuuden ottelun voittoputkessa ollut sarjanousija kohtasivat Kajaanissa. Hokki ei antanut lempääläläisten yllättää itseään myöskään kauden toisessa kohtaamisessa ja näin ollen keskinäiset ottelut ovat perjantai-illan jälkeenkin Hokin nimissä.

Ottelu ratkesi toisen erän maalitehtailuun. Etenkin toisen erän alku oli kotijoukkueelta vahva taidonnäyte siitä mihin nuori ja nälkäinen miehistö hyvänä päivänä pystyy.

LeKi terävämpi ottelun alussa

LeKin valmentaja Juha Juujärvi oli ennen ottelun alkua korostanut ensimmäisen erän tärkeyttä, eikä turhaan. LeKi oli selvästi hallitsevampi osapuoli ensimmäisen viiden minuutin aikana.

- Aloitimme maalinteon ja pelasimme todella hyvää kiekkoa, ehkä jopa liian hyvää, kommentoi Juujärvi ottelun päätyttyä.

Hokille avauserän alku oli koitua samanlaiseksi tahmeaksi puurtamiseksi kuin oli käynyt keskiviikon SaPKo-ottelussa.

- Meiltä ensimmäiset viisi minuuttia oli huonoa jääkiekkoa. Kaveri kyllä ansaitsee täyden tunnustuksen tämän päivän pelaamisesta. LeKi rakensi koko ajan hyvää kiekkoa, analysoi Hokki-valmentaja Kai Suikkanen.

Kotijoukkue kuitenkin kykeni tasoittamaan LeKin hurjaa avauserän vauhtia. Kuluvalla kaudella satunnaisia peliminuutteja kasannut Ville Meriläinen löi alkutahdit Hokin maalijuhlille. Tasoitusmaali tilanteeksi 1-1 syntyi Hokki-pyörityksen päätteeksi kahdeksannen peliminuutin kohdalla.

Meriläinen oli perjantaina yksi kentän näkyvimmistä pelaajista. Laituri maalasi kertaalleen vielä toisessa erässä, eikä hattutemppukaan ollut kaukana. Tolppakuti ja läpiajo, mutta varsin vahvat näytöt osaamisestaan antanut Meriläinen säästeli vielä tulevaa varten.

- Maalin jälkeen Hokki nosti paineen, emmekä pystyneet enää vastaamaan siihen erän alun kaltaisella pelaamisella, kuvaili Juujärvi ensimmäisen kaksikymmenminuuttisen tapahtumia.

Nähtiin toki ensimmäisessä erässä myös yksi kenttämestarin erikoinen, kun LeKi-puolustuksen palauttama rännikiekko otti kimmokkeen päätyplekseistä ja pomppasi maalin eteen. Maalivahti Juho Santanen oli luistellut maalin taakse ottamaan kiekkoa vastaan ja LeKi-maali oli tyhjillään. Mutta niin oli myös maalin edusta, sillä yhtään punapaitaa ei ollut toimittamassa kiekkoa sisään.

Alkoi jo näyttää vahvasti siltä, että erätauolle siirryttäisiin tasatilanteessa 1-1, mutta yksitoista sekuntia ennen erän loppua maestro Teemu Virtala laittoi nappisyötön maalinkulmalle, missä velipoika Marko odotti lapa jäässä.

Maaleja koko rahan edestä

Jos ensimmäisen erän alku oli kotijoukkueelta huonoa tekemistä jäällä, samaa ei voi sanoa toisesta erästä. Hokin liike oli aivan toista luokkaa, mistä viestivät kaksi maalia minuutin sisään.

Kuitti ja kavennus tulivat tosin LeKin toimesta melkein heti perään alivoimalla. Hokki-puolustus tarjoili suoraan kaverin lapaan, eikä duo Mikko Suvanto-Antti Hilden erehtynyt.

Maaleja tehtailtiin toisessa erässä liukuhihnalta, Hokki vastasi neljästä ja Leki kolmesta osumasta. Seitsemän maalia on jääkiekko-ottelussa paljon ja kun ne vielä tehdään yhdessä erässä, on tilastomiehillä tekemistä.

Toisen erän lopussa kotijoukkue koki pienen mustan hetken: LeKin kaksi maalia ja yhtäkkiä tilanne olikin 6-4.

- Kuvittelimme liikoja ja ajatukset olivat enemmän seitsemännen maalin tekemisessä kuin puolustuspelaamisessa, avasi Suikkanen erän lopun tapahtumia.

- Erätauolla käskin poikien nollata tilanteen ja kolmanteen erään lähdettiin nöyrästi hakemaan voittoa, jatkoi Hokki-luotsi.

Kolmannen erän alkuun vierailijoille tarjottiin kavennusmahdollisuutta ylivoimalla viidellä kolmea vastaan. LeKi-ylivoima ei kuitenkaan purrut ja maalitehtailu laantui muutenkin kolmanteen erään. Hokki osui erässä vielä kahdesti ja etenkin kotijoukkueen kahdeksannesta maalista vastanneen Jarkko Oikarisen tuuletus oli näkemisen ja kuulemisen arvoinen.

Pahat kielet olivat jo ennättäneet puhua Oikarisen tehottomuudesta kaudella, mutta nuori mies itse ei suostu ottamaan minkäänlaisia paineita muiden sanomisista.

- Ei mulla siitä stressiä ole. Tehdään hommia ja kyllä se aukeaa kun on auetakseen. Onhan tämä välillä ollut raskasta, mutta koko ajan me tehdään ja luodaan maalipaikkoja. Huolestuttavampaa se olisi, jos ei saataisi niitä aikaan ollenkaan, kommentoi hyvän iltapuhteen (1+3) saalistanut Oikarinen.

Myös Suikkanen antoi tunnustusta Oikarisen työpanokselle.

Lempäälän toiveita noususta herätteli vielä Pasi Reunanen ajassa 56.41 kaventamalla ylivoimalla tilanteeksi 8-5. Tuo jäi lopulta ottelun loppulukemaksi ja LeKin kuuden ottelun tappioton putki katkesi.

Äärilaidasta toiseen

Ottelun jälkeen LeKin valmentaja Juha Juujärvi löysi syyt tappioon helposti.

- Hokki oli tänään molemmissa päissä parempi maalineduspelaamisessa ja irtokiekoissa. Harvoin pelaamme näin äärilaidasta toiseen, tekemisen taso todella heilahteli tänään. Tempo ja osaamisemme riittävät, sen me tiedämme, mutta tänään hyvä yhtenäinen tekeminen oli osittain hukassa, totesi Juujärvi

- Viisi vierasmaalia on tietysti hieno juttu, mutta kaveri teki kolme enemmän ja se riitti heille, jatkoi Leki-käskyttäjä.

Ottelun jälkeen molempia valmentajia puhututti myös päivän tuomarilinja. Molemmat,
Suikkanen ja Juujärvi, olivat yhtä mieltä siitä, että perjantaisen kamppailun päätuomari Jaakko Männikkö antaa pelissä tapahtua paljon mailahäirintää ja linja on väljempi kuin useilla muilla Mestis-tuomareilla. Tuomarityöskentelyyn ei kuitenkaan kumpikaan valmentajista nähnyt ottelun ratkeavan.

Hokin kotiotteluiden sarja jatkuu viikon kuluttua, kun KooKoo matkaa Kajaaniin. Lempäälä puolestaan jatkaa tositoimia jo heti huomenna Jokipoikien vieraana.

» Lähetä palautetta toimitukselle