Riviin järjestetty Hermes FPS:n kaatoon

MESTIS / Ennakko
Keskiviikon Mestis-kierroksella Kokkolassa Hermes isännöi vierailevaa Forssan Palloseuraa. Kotijoukkue Hermeksen pakka on ollut varsin sekaisin parin viime ottelun ajan, minkä johdosta valmentaja Pasi Arvonen on laittanut kovan kovaa vastaan. Forssalaisvierailijoiden joukkue on hieman muuttunut edellisestä ja mm. tolppien välissä nähdään alkukaudesta tuttu mies.

Hermeksen edellisottelut ovat menneet sanalla sanoen penkin alle; ensin munaton esitys vieraissa KJT:ta vastaan, jota seurasi vielä heikompi kotiottelu Ahmoja vastaan, jossa hyvinkääläiset veivät pisteet selkein 4-0-numeroin. Koutsi Arvosella alkoi homma keittämään yli ja rankasti Ahmat-ottelun jälkeen, jonka jälkeen entinen FPS-luotsi ehdotti Hermeksen puheenjohtajalle, että koko joukkueelle hankittaisiin isommat vaipat miehille paremmin istuviksi.

Ottelun jälkitunnelmissa Arvonen mainitsi, että ennen joulutaukoa olevilla FPS- ja Hokki-otteluilla ei ole mitään merkitystä - tärkeintä on kunnon kurinpalautus. Huhut kertovat Arvosen olleen sanansa mittainen mies ja maanantain harjoituksissa ollaan menty ylinopeudella, joissa ei ainoastaan Arvosen päässä ole suonet olleet lähellä katkeamista. Kovista sanoista huolimatta lienee kuitenkin paikallaan olettaa, että nimenomaan näillä ottelutapahtumilla on merkitystä, ja puheet ainoastaan ottelun jälkeistä höyryämistä.

Hermeksen maalivahtivalinta otteluun lienee selviö, sillä Teemu Lassilan palattua emäseura TPS:aan, tilalle tuli Kokkolaan Tuomo Karjalainen. Avausottelussaan Hermeksen paidassa Karjalainen pelasi tasapaksun ottelun - ei juuri voinut tehdyille maaleille mitään, mutta ei minkäänlaisiin haamukoppeihinkaan pystynyt. Karjalaisella lienee tänään jonkin sortin näytön paikka jo pelkästään TPS:n silmissä, sillä Lassila antoi itsestään varsin kovat näytöt Hermeksen visiitillään.

Kotijoukkueen ketjukoostumukset lienevät aina iltaan asti hämärän peitossa, sillä Arvosen jyrähdettyä myös ketjut saavat todennäköisesti uuden ulkoasun. Ahmat-ottelussa päätöserässä Hermes siirtyi kolmeen ketjuun ja sivuun siirretiin täsmäase Aku Joki-Erkkilä sekä Antti Räikkönen. Edellämainittuja pelaajia vilttikomennus varmasti herätti, joka lienee myös Arvosen intresseissä tämän iltaista silmällä pitäen.

Taponen kuumeessa

Forssan Palloseuran maalille luistelee pitkästä aikaa Pasi Keinänen. Juha-Matti Taponen on sairastunut kuumeeseen, eikä miestä näkynyt eilisillä iltajäillä. Edellisen kerran Keinänen tukki forssalaismaalia 20.11. kun FPS oli aseeton vieraissa Kiekko-Vantaan vieraana. Maalivahtipeli on FPS:n suurin kysymys tänään, sillä Keinäsellä on viimeisin voitto alkukaudelta, kun hänet vaihdettiin kesken pelin pois maalilta - mutta peli oli jo ratkennut siihen mennessä ja FPS piti pisteet Hokin pyristelyistä huolimatta lukemin 7-5.

Lainapelaajista Ville Hämäläinen on palannut takaisin Tapparaan allekirjoittaneen laskujen mukaan kolmatta kertaa tällä kaudella, ja myös Harri Suutarisen lainapesti päättyi KJT-otteluun. Puolustuksessa Janne Jupon lainasopimuksen on määrä jatkua joulutaukoon asti, mutta vihoitteleva jalka piti miehen sivussa edellisottelun puolivälin jälkeen. Jaakko Hagelberg jatkaa forssalaisyhdistelmässä lainamiehenä, mutta häneltä olisi korkea aika jo nähdä jotakin konkreettista näyttöä osaamisestaan.

Omista miehistä edelleen Juha Nurmisto on poissa nivusvamman takia, eikä tätä ennakkoa tehtäessä Marko Ronkaisen paluusta kokoonpanoon ole vielä tällä erää tietoa. Mikäli Ronkainen ei pelaa, on valmentaja Pekka Laksolalla tekemistä keksiä kuka istutetaan kolmoskentän laiturin tontille. Ehdokkaita löytyy ilmeisesti Jussi Tapion ja Rami Mattilan verran, joista varsinkin jälkeenpäin mainittu on pelannut varsin kelvollisesti ja on päässyt vierailemaan jopa kakkosketjussa.

Jussi Eloranta palaa Kokkolaan entisenä yleisön lempilapsena. Nyt kultapoju on vierasjoukkueen paidassa, joten miten mahtaa kotiyleisö suhtautua "sen nopeamman" Elorannan paluuseen? Myös koutsi Arvonen tuntee Elorannan ja miehen kyvyt, joten ainakin yksi julkkis jäälle löytyy heittää vierasjoukkueelta, jonka suuri osa kotiyleisöstäkin tuntee. Tosin pitkähiuksinen #49 lienee huomionkiinnittäjä myös pelillisine avuineen.

Edessä lienee herätyksen kokeneen Hermeksen painostusta, johon Keinäsen on vastattava niillä otteilla, joihin hän parhaimmillaan pystyy. Pelivire saattaa olla hieman hukassa, joten alussa kokkolalaisilla on iskun paikkansa. Jos Keinänen saa pari helppoa koppia alle ja itseluottamuksen kuntoon, FPS tulee yrittämään kuittaamaan vastahyökkäyksistä suurella prosentilla. Ainakin KJT:ta vastaan maalintekoprosentti oli kunnossa, sillä peräti seitsemän vetoa 25:sta upposi KJT-vahti Jaakko Valkaman taakse. Laksola varmasti toivoo vastaavaa viimeistelyprosenttia, sekä Keinäsen huippuiltaa.

Vierailijoiden Marko Ronkainen on edelleen sivussa, jonka pelaamista yllä spekuloitiin. Harri Suutarinen on merkitty kokoonpanoon, joten hänet nähdään tänään sentteröimässä kolmatta ketjua. Pasi Keinäsen luukunavaajana toimii A-junnuista nostettu Pekka Kankaanranta.

Muokattu 16:20

» Lähetä palautetta toimitukselle