Taponen pelasti pisteen FPS:lle

MESTIS / Raportti
Urheilukanavan televisioimaan otteluun saatiin Forssaan kauden ennätysyleisö, mutta kovin kummoista kiekkojuhlaa yli 1200-päiselle yleisölle ei tarjottu. Otteluruuhka oli vienyt terän varsinkin kotijoukkueen luistimista, eikä ottelun tempo missään vaiheessa noussut kovinkaan korkealle. Hyvän pelin pelannut FPS-vahti Juha-Matti Taponen pelasti kuitenkin pisteen kotijoukkueelle, vaikka vierailija Hermes hallitsikin ottelua lähes suvereenisti.

Avauserän alkutahdit näyttivät pitkälti ottelun suunnan; Hermes painosti ja FPS yritti roikkua mukana. Muutama paikkakin Hermekselle siunaantui ottelun alkupuoliskolla, mutta FPS-maalilla Taponen hoiti tehtävänsä moitteetta.

Erän puolenvälin jälkeen saatiin ensimmäinen tilastomerkintä, kun Aku-Joki Erkkilä joutui kakkoselle koukkaamisesta. FPS:n ensimmäinen ylivoima meni täysin penkin alle, eikä kotijoukkue saanut valmista aikaan juuri millään.

Itse erästä ei paljoakaan jäänyt tuleville sukupolville kerrottavaa, sillä ensimmäinen kolmannes oli sanalla sanoen tylsää kiekkoa. Pelillinen anti avauserässä oli lähellä nollan tasoa, eikä avauserässä kotiyleisölle jäänyt juuri muuta ihmeteltävää kuin halliin hankitut uudet valot.

Hermeksellä salama-alku

Toisen erän alkuun Hermes tuli lujaa. Ainoastaan puolen minuutin pelin jälkeen Jani Uski ja Joki-Erkkilä pääsivät kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen, mutta onnistuivat jo kerran sössimään tilanteen FPS-puolustaja Mikko Kurvisen lapaan. Kurvinen kuitenkin teki samantien vastapalveluksen ja syötti Joki-Erkkilälle, joka omasta paluukiekostaan viimeisteli Hermeksen johto-osuman.

Ottelu jatkui samalla käsikirjoituksella, kun molemmat joukkueet näyttivät haluavan nuhjata kulmissa ja odottaa pillin vislausta. FPS pääsi ylivoimalle ottelun puolenvälin tietämillä, mutta toinen ylivoima oli yhtä hampaatonta kuin ensimmäinenkin. Ainoastaan ykkösnyrkki Juhamatti Yli-Junnila - Ville Hämäläinen - Matti Raunio sai tuotua kiekon siniviivan yli, mutta sitä pidemmälle heillä ei aseita riittänyt.

Jäähyn jälkeen Hermes otti jälleen tuttuun tyyliin pelin hallintaansa, eikä sillä tuntunut olevan hätäpäivää forssalaisten kanssa. Kuitenkin jäähyboksi kutsui jälleen Hermes-pelaajaa, kun Jari-Pekka Pajula oli penalttivuorossa. FPS:n ylivoimasta oli kuitenkin vain se hyöty, että se katkaisi hetkellisesti Hermeksen painostuskauden.

Torjuntojen valossa toinen erä oli entistä selkeämmin Hermes-hallintaa, ja sitä se olikin tasakentällisin pelattaessa. Jälleen Taponen toimi forssalaisten takuumiehenä, ja otti muutaman tärkeän kopin, joilla mies piti kotijoukkueen mukana pelissä.

FPS kirii tasoihin

Ihmisten haukoteltua hallissa ottelun heikkoa tasoa, alkoi kotijoukkue parantaa otteitaan jäällä. Nyt FPS sai jo pelin pyörimään Hermeksen päädyssä, mutta pyöritys oli lähinnä näennäistä. Laukaisupaikat hyvin puolustaneet vierailijat tukkivat, eikä hyvätkään vetopaikat tuntuneet forssalaisille kelpaavan.

Lopulta kun lauottiin, niin alkoi myös uppoamaan. Anssi Rantasen kova lyöntilaukaus siniviivalta sai Lassilan sylkemään kiekon eteensä, johon ensimmäisenä pääsi Jukka-Pekka Koistinen ja tuikkasi kiekon yläreppuun.

FPS:lla oli vielä ottelun lopussa paikka ratkaista ottelu, kun Yli-Junnila sai tuhannen euron paikan b-pisteeltä. Yli-Junnilaa odottanut tyhjä maali ei kuitenkaan saanut kiekkoa sisäänsä, sillä ylöjärveläisnuorukainen suti ohi pomppineesta kiekosta.

Jatkoajalle suunnattiin 1-1-lukemissa, eikä myöskään jatkoaika ollut kummoista pelailua. Molemmille joukkueille siunaantui pari nimellistä paikkaa, joista kumpikaan ei pystynyt kuittaamaan ja näin pinnat jaettiin kristillisesti tasan.

Otteluruuhka tylsytti luistimet

Molempien joukkueiden otteissa näkyi selvä väsymys, sillä tämä oli molemmille jo neljäs ottelu kuuden päivän sisään. Huikea otteluputki verotti varsinkin kotijoukkueen voimia, joka on pelannut kaiken lisäksi kaikki neljä ottelua kolmella kentällisellä. Yleisölle ei jäänyt ottelussa juuri muuta ihmeteltävää kuin halliin asennetut uudet valot, sekä sinisiin pukeutuneet cheerleaderit.

Forssalaisleirissä onnistujien rintama ei tänään turhan laaja ollut - kuitenkin ottelun paras pelaaja löytyi viherpaidasta. Juha-Matti Taponen oli ottelun ehdoton herra ja hidalgo. Ilman Taposen muutamaa huipputorjuntaa pisteet olisivat matkanneet saletisti Kokkolaan, mutta tällä kertaa toinen jäi Forssaan. Hyökkäyspäästä lienee paikallaan mainita tasoitusmaalin tehnyt JP Koistinen, sekä koko ottelun yritteliäästi painanut Tapio Ahtonen.

Hermes-paidassa maalivahti Lassilan lisäksi hyviä otteita esitti entinen forssalainen Jani Uski, joka oli alituiseen FPS-pakkien harmina. Myös Hermeksen sisäistä pistepörssiä johtava Niko Papinaho oli pirteä, mutta tällä kertaa pistesaldo ei karttunut.

Ottelun viheltänyt Tom Laaksonen sai tällä kertaa yleisön sympatiat puolelleen, ja piti tunnollisesti alussa määräämänsä linjan, jonka mukaan miestä sai ottaa puolirikollisestikin. Kuitenkin linjasta pidettiin kiinni ja linja oli sama molemmille, joten Laaksonen kuittaa puhtaat paperit ehtoostaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle