Salamoilla mahdollisuus sinetöidä paikka pudotuspeleihin

MESTIS / Ennakko
Kirkkonummella kamppaillaan pudotuspelipaikoista. Sarjanousija Salamoilla on ratkaisun mahdollisuudet omissa käsissään. Forssalaisten taas tulisi napsia voitot jäljellä olevista kamppailuista, ja lisäksi vielä toivoa hivenen epäonnea muillekin. Jännäksi menee.

Pelin henki on selvä. Erittäin selvä. Kotivoitolla Salamat repäisee lisää eroa FPS:iin ja varmistanee näin pudotuspelipaikkansa. Forssalaisille kelpaa siis vain ja ainoastaan voitto. Neljän pisteen keula on kova urakka kuroa umpi kolmessa pelissä, muttei mahdoton. Voittoa Kirkkonummelta se kyllä vaatisi.

FPS:n tie jatkoon on vaikeutunut huomattavasti viime viikkojen aikana. Seitsemästä viime pelistään joukkue on saanut vain kolme pistettä, kun ennen sitä vihreäpaidat marssivat noin piste per peli -tahdilla. Salamat sen sijaan korjasi kurssinsa sysimustan tammikuun jälkeen. Viidestä viimeisestä kotipelistään se on voittanut kolme; KalPankin se pakotti sunnuntaina tappiosta huolimatta jatkoajalle.

Kotitappio Hermekselle maalein 1-7 oli melkoinen pohjanoteeraus, josta FPS voi vain parantaa. Timo Willman on pelikieltonsa kärsinyt ja palaa kokoonpanoon. Joni Kujala pelasi kolhuista huolimatta Hermes-ottelussa, mutta olkapäävammainen Marko Ronkainen oli sivussa. Maalivahdit Tommi Kela ja Ville Salminen ovat pelanneet vuorotahtiin. Jos ihmeitä ei tapahdu, pelaa Palloseuran maalilla torstaina Salminen.

Kauden kolmesta aiemmasta kohtaamisesta Salamat on vienyt kaksi (0-5, 4-2) ja FPS yhden, eli viimeisimmän (5-2). Se on myös forssalaisten viimeisin kotivoitto. Kummankin joukkueen maalia on vartioinut joka pelissä eri kaveri. FPS:lla Taponen, Salminen ja viimeksi Kela. Salamoilla Lundell piti ensin nollat, sitten vuorossa oli Juha Korhonen ja viimeksi Sami Heinonen. Pisteitä matseista on kerännyt eniten Karo Koivunen (1+3). Sami Terimo on iskenyt kolme kassia.

» Lähetä palautetta toimitukselle