FPS maksamaan kalavelkoja

MESTIS / Ennakko
Forssan Palloseura isännöi lauantaina KJT:ta, joka haki pisteet Forssasta FPS:n toisessa kotiottelussa niukasti lukemin 5-4. Kotijoukkueen alamäki on ollut tasaista ja selvää, jonka myötä joukkue onkin pikkuhiljaa valahtanut peräti heittopussi-UJK:n jälkeen sarjan toiseksi viimeiseksi. Vierailija KJT majailee sarjataulukon puolivälissä hyvän alkunsa johdosta, mutta joukkueen ote on ollut viime aikoina lipsumassa.

FPS kävi eilen Kalevankankaalla Jukureiden vieraana ottamassa näköönsä 5-1, jonka jälkeen Pekka Laksola totesi edellisottelun lääkkeiden tehottomuuden vahvaa kotijoukkuetta vastaan.

- Yritimme käyttää Jukureita vastaan samoja lääkkeitä, joilla kaadoimme ne viimeksi kotona. Emme kuitenkaan onnistuneet suunnitelmien mukaan, Laksola summasi ottelun. Jukureille kärsityssä tappiossa maalilla Juha-Matti Taponen oli jälleen joukkueen parhaimmistoa, vaikka joutuikin antautumaan viidesti. Puolustuksessa yllätti nuori Toni Vähämäki, joka nappasi syöttöpinnan ja pelasi varsin pirteästi kapeassa FPS-puolustuksessa.

Vielä KJT-ottelusta puuttuvat edelleen henkilökohtaisten syiden takia sivussa oleva Marko Ronkainen, jalkavammainen Janne Juppo sekä sentteri Rami Jokinen. Varsinkin Juppoa kaivattaisiin puolustuspäähän, sillä varmoja puolustavia pakkeja Forssasta ei liiemmin löydy. Näillä mennään kuitenkin puolustuksessa ja täysin omilla miehillä ollaan liikenteessä.

Hyökkäyspäässä tarina on toisenlainen. Pelaajia tulee ja menee. Nyt uutena kasvona nähdään HPK:n A-junioreista tuleva Harri Suutarinen, joka on jäänyt niukasti rannalle Kerhon edustusmiehistöstä. Osin loukkaantumisten takia FPS on joutunut ottamaan lainamiehiä riviinsä, mutta pidemmällä tähtäimellä lainapelaajien jatkuva pyörittäminen tuskin on hyväksi joukkueelle.

Valkama jatkaa

KJT-maalilla jatkaa eilen huippuotteita esittänyt Jaakko Valkama, joka paikkaa Jaakko Suomalaista tämän ollessa loukkaantumisen takia sivussa. Valkama katkaisi lähes yksin huippupelastuksillaan KJT:n neljä ottelua orastaneen tappioputken, joka kuitenkin kohtasi päätepisteen eilen, kun joukkue peittosi Hermeksen kotonaan 3-1.

Espoon superjunnu Iippo Suutarinen on esittänyt menneissä otteluissa varsin hyviä otteita ja on neljässä viimeisessä ottelussa löytänyt maaliverkon kolmesti. Häntä on säestänyt varsin sujuvasti Jaska Vilen, joka on merkkauttanut viisi pinnaa tililleen yhtä monessa ottelussa. Myös eilen Vilen oli pelottavan kovassa vireessä, eikä Pelicansissa visiitin tehnyt Toni Mustonen jäänyt pekkaa pahemmaksi.

Itse ottelusta voitaneen odottaa varsin tasaista, mikäli ennusmerkit paikkaansa pitävät. Selvää on kuitenkin se, että Valkaman pitää maalillaan kyetä ainakin lähes edellisottelun tasolleen, sillä kotikentällään FPS saa pomminvarmasti luotua riittävän määrän maalintekopaikkoja ratkaistakseen koko ottelun.

FPS:n kokoonpano elää ja uusimpien tietojen mukaan Janne Juppo nähdään tänään jäällä. Kokoonpanossa ei ole Asko Rantasta, jonka piti eilen kärsiä pelikieltonsa Jukureita vastaan, mutta mies oli kuitenkin syystä tai toisesta merkitty pöytäkirjaan vaikkei miestä jäällä näkynytkään. Nyt Rantanen huilaa sitten virallisesti ottelunsa.

Aiemmin uutisoitu Juuso Vakkilaisen tulo FPS:aan kariutui peliluvan saamiseen.

FPS:n kokoonpano illan otteluun

Raunio-Ahtonen-Eloranta

Juppo-Saarinen

Hagelberg-Suutarinen-Kallio

Vähämäki-Anssi Rantanen

Makrov-Koistinen-Kantelus

Kulmala-Hirvonen

Huuhanmäki-Tapio-Kinnunen

Lehtinen

Muokattu 13:30

» Lähetä palautetta toimitukselle