Jatkaako FPS KJT:n kotitappioiden sarjaa?

MESTIS / Ennakko
Eilisten jännittävien ja iloisten ottelutapahtumien jälkeen FPS matkaa alkukauden yllättäjän KJT:n vieraaksi. Forssalaisilla on takanaan komea voitto yhdestä Mestiksen suosikkijoukkueesta Jukureista. KJT nappasi eilisillan kierroksella vieraspisteen Kokkolan Hermekseltä.

Joukkueet ovat huhkineet varsin kovasti viime aikoina, sillä illan peli tulee olemaan sekä koti- että vierasjoukkueelle jo kolmas neljän päivän sisään. Forssalaisten aikaisemmat pelit ovat olleet varsin epätasaisia. Vaikka eilen tulikin komea voitto Jukureista, niin sitä edelsi masentava tappio Kuopion KalPalle. Järvenpääläiset puolestaan ovat viime aikoina olleet hankaluuksissa nimenomaan omassa kotikaukalossaan. KJT onkin joutunut poistumaan vimeisistä kolmesta kotiottelustaan tappio niskassaan. Kauden aikainen kohtaaminen olikin joukkueiden välillä varsin tasainen, joten illan ottelusta on odotettavissa varsin mielenkiintoinen kiekkotrilleri.

FPS lähtee varsin toiveikkaana vierasotteluunsa. Vaikka viime ottelussa FPS:n maalilla pelannut Juha-Matti Taponen joutui torjumaan paljon laukauksia, hoiti joukkueen puolustusosasto työnsä ilman suurempia moitteita. Lisäksi hyökkääjistä varsinkin Matti Raunio on päässyt varsin hyvään vireeseen. Hän on onnistunut tekemään pelaamissaan 11 ottelussa jo 15 tehopistettä, ja viimeisteli eilen Jukureita vastaan kaksi osumaa.

HPK:sta lainassa oleva Juha-Matti Junnila jatkaa edelleen FPS:n riveissä. Näillä näkymin lainasopimus tulee kestämään maajoukkuetaukoon asti. Yli-Junnila onkin ollut hyvä lisä FPS:n riveihin. Yli-Junnila oli kolmantena osana ykkösnyrkkiä Jukureita vastaan, jossa hänen toisella laidallaan pelasi Raunio ja sentterinä Ville Hämäläinen. Kolmikko tulee tarjoamaan myös tänään täyden iltapuhteen KJT:n puolustukselle.

Vaikka FPS:n onkin varsin hyvässä vedossa, ei muutamilta ikäviltäkään uutisilta vierasjoukkue ole välttynyt. Kokoonpanosta on poissa Jaakko Kallio olkäpäävamman vuoksi 1-2 viikkoa. Rami Jokinen on oletettavasti poissa kokoonpanosta pitkäaäikaispotilaana joulutaukoon asti. Näiden lisäksi Alpo Suhonen ilmoitt,i että Mikko Kurvinen palaa takaisin HIFK:n riveihin paikkaamaan loukkaantunutta Riku-Petteri Lehtosta. Kurvinen olisi ollut oiva lisä FPS:n puolustajistoon, mutta valitettavasti liigajoukkue otti tällä kertaa omansa pois.

KJT:n riveissä huomio kiinnittyy erityisesti Lahdesta tulleisiin uusiin pelaajiin. Jussi Saarinen ja Ossi-Petteri Grönholm ovat saaneet nyt pari peliä alleen ja oppineet tuntemaan joukkuetoverinsa. Kotiyleisö odottaakin että nämä kaksi paikkaavat Teemu Kolehmaisen ja Toni Mustosen jättämät aukot KJT:n ryhmässä.

KJT:n peli on tällä kaudella perustunut hyvään liikkeeseen ja mainioon maalivahtipeliin. Eilisessä ottelussa KJT:n Jaakko Suomalainen oli jälleen kerran kentän paras pelaaja torjuen suurin piirtein kaiken mahdollisen. Hyvää liikettä KJT:ssa edustaa vauhtikoneet Miikka Lindholm, Tero Forss ja Iippo Suutarinen. Nuorilla pelaajilla tuntuu vauhtia riittävän, mutta löytyyko malttia, jolla pystytään taistelemaan vierasjoukkuetta vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle