TV-valojen lämmössä taistelua paikasta auringossa

MESTIS / Ennakko
Kiekko-Vantaa matkustaa perjantaina jo kolmannen kerran kuluvan kauden aikana Forssaan, jossa FPS isännöi vantaalaisjoukkuetta illan ainoassa Mestis-ottelussa. Kahdesta edellisestä kohtaamisesta voitot ovat tasan 1-1, ja tiukka taistelu jatkuu molempien tavoitellessa nousua pudotuspeliviivan yläpuolelle.

Lokakuun kahdeksantena päivänä FPS oli joukkueiden keskinäisessä kohtaamisessa parempi lukemin 2-1. Vajaa kuukausi myöhemmin Kiekko-Vantaa haki Forssasta 4-0-voiton. Tuo voitto onkin viimeisin, jonka vantaalaisryhmä on ottanut varsinaisella peliajalla. Tämän jälkeen joukkue on pelannut 13 ottelua, joista on kertynyt vain viisi pistettä.

FPS lähti joulutauolle neljä peräkkäistä voittoa taskussaan, mutta uusi vuosi ei ole alkanut yhtä iloisissa merkeissä: kolmesta ottelusta tuloksena kolme tappiota. Viimeisin tappio tuli torstai-iltana Vaasassa, jossa FPS kärsi masentavan 0-8-murskatappion.

Tiistaina edellisen ottelunsa pelannut Kiekko-Vantaa saa perjantain otteluun pientä etua siitä, että forssalaisilla on takana sekä vieraspeli että pitkä kotimatka. Edusta ei kuitenkaan ole mitään hyötyä, jos joukkue jatkaa avauserien koomailuaan.

Oma peli kuntoon

Kuten tuloksista voi päätellä, on Kiekko-Vantaan peli ollut jo pitkään sekaisin. Tiistaina kotiottelussa Jukureita vastaan lohipaidat jäivät heti avauserässä jyrän alle, mutta hyvän tuurin ja esimerkillisen taistelun ansiosta selvisivät yhdellä takaiskumaalilla. Toisessa erässä oli tilaisuus nousta tasoihin, mutta Ismo Kuoppalan tolppalaukausta lähemmäksi maalintekoa ei päästy. Lopulta tappiolukemat kirjattiin lukemin 0-4, mutta joukkueen päävalmentaja Petteri Hirvonen näki pelissä positiivisiakin asioita.

- Parempaan suuntaan toi meidän peli on menossa. Pelillisesti valovuoden edellä sitä joulukuun taaperrusta, kommentoi Hirvonen ottelun jälkeen.

Hirvosen pelifilosofian tukijalkana on ollut tiivis puolustuspelaaminen. Kauden ensimmäisissä otteluissa puolustuspeli oli tiivistä, mutta useat loukkaantumiset sotkivat pelin, eikä puolustuspelaamisen toimivuudesta ole tämän jälkeen nähty kuin väläyksiä.

- Puolustuspelaaminen on se asia, joka meidän pitää saada kuntoon. Se on ihan selvää, että me ei olla tämän sarjan nopein eikä taitavin joukkue, mutta me voidaan olla sarjan parhaiten puolustava joukkue. Se on ihan meistä itsestämme kiinni, Hirvonen kertoi.

Jukureita vastaan joukkue puolustikin urhoollisesti, mutta hyökkäyspeli jätti paljon toivomisen varaa. Hirvosen mukaan varsinkaan vanhojen herrojen Pasi Kankaan ja Marco Poulsenin liike ei riittänyt sarjakärkeä vastaan, mutta hän odottaa kokeneiden pelimiesten nostavan tasoaan viikonlopun otteluissa.

- Mä odotan heiltä viikonloppuna enemmän kuin tänään. Tänään ei jalka riittänyt, mutta FPS-peli on varmasti enemmän heidän heiniään, vantaalaisluotsi pohti Jukurit-ottelun jälkeen.

Hirvonen uskoo joukkueensa voittomahdollisuuksiin Forssassa, mutta se edellyttää oman pelin paranemista.

- Päällimmäinen asia on, että saadaan tuo oma tekeminen näyttämään siltä, miltä sen pitää näyttää. Mä uskon, että kun se näyttää siltä miltä pitää, niin sillä me saadaan sieltä pisteitä.

- Toivotaan, että tv-peli auttaa siinä mielessä, että kun sinne laitetaan valot, niin siellä on vähän lämpöisempää. Ei ainakaan olla kohmeessa pelin alussa, murjaisi Hirvonen.

Kiekko-Vantaa lähtee otteluun tämän kauden tapahtumat huomioiden harvinaisen ehjällä kokoonpanolla. Kenttäpelaajista loukkaantumisen vuoksi on sivussa vain puolustaja Jukka Hakkarainen. Jokerilaina hyökkääjä Timo-Pekka Römpötti puolestaan aloitti maanantaina varusmiespalveluksensa, joten häntä tuskin Forssassa nähdään.

Mikäli Lahden suunnalla ei tehdä vantaalaisittain mitään katastrofaalisia peliliikkeitä, jatkaa maalinsuulla Pelicans-laina Toni Rask, joka on pelannut Kiekko-Vantaan neljä viimeistä ottelua. Tiistaina vaihtoaition luukkua availi Aku Limnell, mutta hän ei ole vielä täydessä pelikunnossa.

Paluu kotiin

Ennakko-odotuksiin nähden syksyn yläkanttiin pelannut FPS on aloittanut kevätkauden kolmella vierastappiolla. Kajaanissa ja Joensuussa joukkue oli hyvin pelissä mukana, mutta torstai-iltana Vaasan Sport murskasi forssalaisvieraansa peräti lukemin 8-0. Päävalmentaja Mikko Sokka ei tappiota selitellyt, vaan totesi joukkueiden välisen tasoeron.

- Ei meillä ole kuin muutama pelaaja, jotka pystyvät tällä tasolla pelaamaan tämän tasoista vastustajaa vastaan, Sokka kommentoi.

Kauden forssalaisparhaimmistoon ovat kuuluneet maalivahti Janne Kurikka ja hyökkääjä Janne Jokila, jotka ovat olleet myös tauon jälkeisissä peleissä joukkueensa vastuunkantajia.

Kiekko-Vantaa ei Hirvosenkaan mukaan ole Mestiksen taitavin joukkue, mutta helppoa perjantai-iltaa ei FPS:lle ole luvassa. Sport-pelin jälkeen joukkue matkustaa takaisin Forssaan, jonne bussi saapuu aamun pikkutunneilla. Osa pelaajista menee perjantaina töihin, joten palautuminen Vantaa-peliin jää aika vähäiseksi.

Lyhyeen palautumiseen kun vielä lisätään lievät kokoonpanohuolet, niin forssalaisten vireystila ei näytä parhaalta mahdolliselta. Vantaa-ottelusta sivussa ovat ainakin Alexis Weber ja Niko Nikkilä. Myös armeijan aloittanut Veli-Matti Savinainen on todennäköisesti sivussa.

Joukkueiden aiemmat kohtaamiset Mestiksessä:

11.10.2000 FPS - K-Vantaa 3-8

18.11.2000 K-Vantaa - FPS 3-4

13.1.2001 FPS - K-Vantaa 4-2

21.2.2001 K-Vantaa - FPS 7-2

13.10.2001 K-Vantaa - FPS 7-1

24.11.2001 FPS - K-Vantaa 5-4

12.1.2002 K-Vantaa - FPS 3-4

27.2.2002 FPS - K-Vantaa 5-3

9.10.2002 FPS - K-Vantaa 3-6

20.11.2002 K-Vantaa - FPS 4-1

11.1.2003 FPS - K-Vantaa 3-4 ja.

16.2.2003 K-Vantaa - FPS 5-1

20.9.2003 FPS - K-Vantaa 4-4

25.10.2003 K-Vantaa - FPS 0-4

13.12.2003 FPS - K-Vantaa 3-3

30.1.2004 K-Vantaa - FPS 5-3

9.10.2004 K-Vantaa - FPS 5-3

4.11.2004 K-Vantaa - FPS 5-1

8.1.2005 FPS - K-Vantaa 3-4 ja.

10.3.2005 FPS - K-Vantaa 3-2

8.10.2005 FPS - K-Vantaa 2-1

3.11.2005 FPS - K-Vantaa 0-4

Alla olevat viimeisimpien otteluiden tilastot eivät valitettavasti toimi oikein.

» Lähetä palautetta toimitukselle