Kiekko-Vantaan vuoro kokea pienten vihreiden miesten piina

MESTIS / Ennakko
Ennakko-odotuksia paremmin kautensa aloittanut FPS isännöi lauantaina Kiekko-Vantaata. Forssa on tunnetusti paha paikka vierailla, ja sen varmasti myös vantaalaiset muistavat.

Viime kauden runkosarjan päätöskierroksella FPS romutti Kiekko-Vantaan haaveet kuudennesta sijasta kukistamalla vantaalaiset 3-2. Menneet ovat menneitä ja joukkueet ovat uudistuneet, mutta helppoa peliä ei Kiekko-Vantaalle ole lauantainakaan luvassa.

FPS on pelannut kotonaan kaksi peliä, joista se on saalistanut 3 pistettä. Torstaina forssalaisten vahvuuden sai tuntea Järvenpään Haukat, joka lähti kotimatkalle 6-1-tappio niskassaan.

Isäntien paras pelaaja on ollut huikeassa syysvireessä oleva Janne Jokila. Syyskuun pelaajaksi valittu Jokila on viidessä ottelussa iskenyt tehot 7+3. Tiettävästi liigaseurat ovat kiinnostuneet Jokilasta, joten forssalaisilla on syytä pelätä hänen menettämistään. Ainakin vielä lauantain ottelussa Jokila nähdään FPS-paidassa.

Joukkueen tehot eivät kuitenkaan ole olleet täysin Jokilan varassa, sillä ratkaisijoita on löytynyt myös ykkösketjun ulkopuolelta. Ilveksestä tullut Tommi Välimaa on ollut joukkueelle selkeä vahvistus. Puolustus kokonaisuudessaan näyttää pelaavan oikealla sarjatasolla, mikä on enemmän kuin ennen kautta olisi pystynyt ennustamaan. Forssalaisten heikko osa-alue on ollut aloitukset, sillä aloitustappioita on tullut aivan liikaa.

FPS:n maalia vartioinee Janne Kurikka, joka on esittänyt nousujohteisia otteita. Juuri sopimuksen tehnyt hyökkääjä Alexis Weber debytoinee jämävaihdoissa.

Omalla pelillä eteenpäin

Kiekko-Vantaa on loukkaantumismurheistaan huolimatta parantanut peliään jatkuvasti. Viime viikon lauantaina joukkue haki Turusta pisteen, mutta päävalmentaja Petteri Hirvosen mukaan ottelusta jäi käteen muutakin kuin yksi sarjapiste.

- Aletaan uskoa meidän pelitapaan. Usko siihen omaan tekemiseen vain vahvistui pelin aikana.

Alkukauden ajan kakkosketju Tommi Oksa – Marco Poulsen – Juha Koivisto on tilastojen perusteella ollut täysin yössä. Nyt, kun Poulsen on loukkaantumisen vuoksi sivussa, ketjussa sentterinä viilettää Jokereista lainattu Roni Andersson. Turussa ketju onnistui jo maalinteossa.

- Voisi kuvitella, että tältä ketjulta alkaa nyt maalin myötä tehoja löytymään. Heidän pelissään on ollut paljon hyvää, mutta vielä se ei ole näkynyt tilastoissa, kommentoi Hirvonen.

Lauantain FPS-ottelusta Hirvonen odottaa vaikeaa, vaikka forssalaiset rankattiinkin kauden alussa sarjan huonoimmaksi joukkueeksi.

- Mikään joukkue ei tykkää käydä Forssassa, sillä pienet vihreät miehet piinaavat kaikkia. Ei ole helppo peli.

- Janne Jokilaa varten ei tule mitään erikoisvartiointeja, kertoi Hirvonen.

Viikon ottelutauko tekee loukkaantumisten vuoksi muuttuneelle joukkueelle hyvää.

- Luulisi, että viikon ottelutauko helpottaa joukkueen hitsautumista. Ei tämä tauko ainakaan mitenkään negatiivinen ole, sillä pelejä on harjoituspelit mukaan lukien alla jo 11, arvioi Hirvonen.

Viime viikon perjantaina joukkueeseen liittynyt maalivahti Eero Väre pelasi jo lauantaina Turussa. Hirvosen mukaan Väre on päässyt hyvin joukkueeseen mukaan, mutta lauantaina pelaavaa maalivahtia ei ole vielä päätetty. Vären lisäksi pelivuoroaan odottelee Federico Bobba, joka pelasi voitokkaassa Sport-kamppailussa.

Kiekko-Vantaan sairasosastolla on edelleen tungosta. Varmasti FPS-ottelusta ovat sivussa Marco Poulsen, Jukka Hakkarainen ja Mikael Vuorio. Lisäksi Niko Mäntylän, Erik Erosen ja Tero Konttisen pelaaminen on epävarmaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle