Timo Tuomella kotidebyytti FPS-ohjaimissa

MESTIS / Ennakko
Saako Timo Tuomi edeltäjäänsä enemmän irti FPS:sta? Viitteitä nähdään lauantaina, sillä forssalaiset ovat saaneet kehitellä uusia juonia viikon ajan ennen ensimmäistä kotipeliä Tuomen johdolla. Ryhmä on tosin repaleinen, joten jälleen Pasi Häkkisen kera Forssaan saapuva Salamat on selkeä suosikki.

Hyvät uutiset ovat olleet harvinaisuuksia Forssassa tänä syksynä. Loukkaantumiset ovat kalvaneet kapeaa materiaalia, ja alisuorittanut ryhmä on valahtanut jumboksi asti. Edellinen voitto on lokakuulta. Valmentajan vaihtokaan ei tuonut äkillistä onnea – Timo Tuomen johdolla on ollut tuomisina kaksi vierastappiota.

Loukkaantumisista FPS ei ole päässyt eroon vieläkään, sillä puolustajista poissa ovat Toni Vähämäki, Janne Juppo ja Heikki Saarinen, joka sentään on rannevammansa jäljiltä jo harjoituksiin päässyt. Hyökkääjistä sairaslistalla joutuvat viihtymään olkapäävaivaisen pörssikärki Jouni Kulosen lisäksi todennäköisesti myös polveaan poteva Martin Lamich ja nilkkavaivainen Kimmo Vähä-Ruohola. Kahden jälkimmäisen pelikunto selviää pelipäivän aamuna.

Materiaali on kapea, ja etenkin hyökkäyksen avainmiehet ovat jäämässä erittäin vähiin, mutta lohtua tuo se, että FPS on saanut harjoitella viikon rauhassa. Päävalmentaja Timo Tuomi on ehtinyt tutustua ryhmäänsä ja kenties tuoda peliin jotain uuttakin. Nälkää luulisi lauantaina löytyvän.

- Meille viikon tauko on varmaankin pelkästään hyvä asia. Näin kapealla materiaalilla kun mennään, niin pari ekstralepopäivää on ihan plussaa, myöntelee kakkosvalmentaja Pasi Vuorela.

Tommi Niemelä suuntaamassa Italiaan

Forssalaisten harmiksi vieraileva Salamat lienee selkeästi vahvempi ainakin parissa asiassa. Hyökkäysmateriaalin laajuudessa on valtava ero, sillä kirkkonummelaisilla kelpo Mestis-tason hyökkääjiä riittäisi vaikka viiteen ketjuun. Itseluottamustasokin Salamoilla lienee huomattavasti parempi. FPS:n alisuorittajille tuntuu iskeneen suorastaan voittamisen pelko. Tuomi lienee tuonut mukanaan raikkaita tuulia, mutta kun ammattina on valmentaja eikä poppamies, itseluottamusta FPS tuskin lauantainakaan uhkuu.

Maalivahtipelissä forssalaiset saattavat pystyä vieraansa haastamaan, mutta se vaatisi todennäköisesti lainassa olevalta Mikael Vuoriolta loisto-ottelua. Lahjakas Vuorio on nostanut tasoaan kauden edetessä, joten mahdollista se lienee. Haastajana on kuitenkin liigatason ammattilainen, sillä Salamoiden maalia vartioi Pasi Häkkinen – kuten joukkueen edelliselläkin vierailulla. Tuolloin Häkkinen oli kaukalon paras, ja Salamat voitti 4-2.

FPS:n maalivahtitilanteessakin tapahtuu, sillä Tommi Niemelä ilmoitti torstaina suuntaavansa Italiaan. Forssalaiset joutuvat siten etsimään uuden aisaparin Tommi Kelalle, kun Vuorio palaa joulutauolla Lukkoon.

- Maalivahteja on aika paljon liikkeellä, joten eiköhän me pätevä kaveri tuohon Tommin tilalle saada, Pasi Vuorela uskoo.

Salamoiden kurssi taas nousussa

Salamat ei isäntiensä tavoin huilannut alkuviikkoa, vaan osoitti synkän marraskuun lopun laskusuhdanteen olevan jäämässä taakse voittamalla kotonaan Jukurit jatkoajalla maalein 2-1. Voitto oli toinen perättäinen, ja lupaavaa parissa viime pelissä on ollut puolustuspelin virheiden vähentyminen. Puolustusmateriaali on Salamoillakin kapea, mutta nuoret puolustajat ovat nostamassa profiiliaan.

Mikäli uusia miehiä ei jo lauantaina kokoonpanoon ilmesty, on kirkkonummelaisilla käytössään tällä hetkellä vain kuusi puolustajaa. Bluesin lainaaman Tommi Pelkosen tilanne oli valmentaja Vesa Surenkinille täysi arvoitus torstai-iltana voittoisan Jukurit-ottelun jälkeen.

- Lauantaina on taas ihan erilainen peli ja erilainen vastustaja. Pitää taas ladata uusi tsemppi ja hyvä fiilis päälle. Tällä voitolla eletään nyt tää ilta, ja huomenna taas lähdetään sihtaamaan kohti lauantaita, tyytyväinen Surenkin tuumasi torstain ottelun jälkeen.

Kiinnostava nimi salamapaidassa on toisen Mestis-ottelunsa pelaava Tero Lehterä, mikäli miestä ei jo Venäjälle viedä. Ensimmäisessä pelissään Teemu Sirenin ja Jarno Niinimäen keskellä hyökännyt 32-vuotias Lehterä voitti tukun aloituksia ja pelasi rauhallisen järkevästi, mutta yhteinen juoni ei ymmärrettävästi vielä täysin laitavipeltäjien kanssa löytynyt.

» Lähetä palautetta toimitukselle