Sport julkaisi kuusi pelaajasopimusta

MESTIS / Uutinen
Vaasan Sport julkisti kuusi ensimmäistä ensi kauden pelaajasopimustaan. Tuttuja pelaajia on neljä, ja muualta Sportiin saapuvat hyökkääjä Juho-Tuomas Appel ja puolustaja Sami Kautto.

Vaasan Sport julkaisi ensimmäiset pelaajasopimukset alkavalle kaudelle. Joukkueessa jatkavat viime kauden joukkueesta laitahyökkääjä Markus Jämsä, puolustaja Mikael Hallbäck, laitahyökkääjä Vesa Myllyaho ja keskushyökkääjä Miro Laitinen. Lisäksi laitahyökkääjä Kim Nabb jatkaa viime vuonna tehdyn kaksivuotisen sopimuksen toisen kautensa. Jämsän ja Hallbäckin sopimukset ovat kaksivuotisia, muiden paperit kattavat tämän kauden.

Kuusikon lisäksi Sport ilmoitti tehneensä esisopimuksen kanadalaisen Ian MacNeilin kanssa. Loukkaantumisen takia loppupeleistä pois jäänyt sentteri leikattiin ennen pudotuspelejä, ja ensi kauden sopimus riippuu hyvin pitkälle paranemisen aikataulusta. Mikäli olkapää tervehtyy pelikuntoon ja lääkärit antavat vihreää valoa, MacNeil jatkaa Sportissa myös tulevalla kaudella.

- Vuodesta toiseen Jämsä aloittaa ykkösketjussa. Monilla on siihen taitoa, mutta henkisesti kaikilla ei kantti sitä paikkaa kestä. Luottopelaajat ovat valmentajalle tärkeitä, ja Jämsä on sellainen. Myllyaho ja Jämsä täydentävät toisiaan ja he ovat pienestä pitäen pelanneet yhdessä. Yhteispeli on vaikeinta tässä lajissa opettaa, mutta nämä kaksi sen osaavat saumattomasti. Myllyaho pelaa aina hyvin kotona ja vieraissa, ei koskaan vikise turhaan, kertoi Mikko Manner kahdesta luottopelaajastaan.

- Nyt kun olen itse lopettanut, voin sanoa että minulle löytyy aina korvaaja, mutta ”Vellille” ei. Hän on todella tärkeä pelaaja Sportille, jatkoi monivuotinen ketjukaveri ja nykyinen urheilutoimenjohtaja Patrik Westerback.

Hallbäck ja Laitinen eivät kerää joukkueessa suuria palstamillimetrejä, eivätkä juurikaan palkintoraadin silmiin osu, mutta heidän rooleista joukkueessa löytyy paljon arvokasta joukkueen puolelta.

- Parhaat vuodet on varmasti vielä Hallbäckillä edessä, varsinkin kun puolustajan paikalla kokemuksen myötä pelaaja usein paranee. Alivoimilla hän on varmasti sarjan parhaita pelaajia, varsinkin kahden miehen alivoimalla. Hän peittää paljon laukauksia ja syöttöjä, ja viime kaudella onnistui hyvin myös pisteiden teossa. Ja Miro teki 30 pistettä kolmosketjun sentterinä, ja tuplasi parhaan kautensa tehopisteet. Se kertoo jo paljon. Miro haluaa aina voittaa. Hän tulee aina hallille, käärii hihat ja rupeaa hommiin, Manner kertoi kahdesta luottopelaajastaan.

Uusina pelaajina Sportiin siirtyy KooKoossa ja Hokissa Mestistä pelannut hyökkääjä Juho-Tuomas Appel. Kristiinankaupungista kotoisin oleva, mutta Kärpissä viimeiset juniorivuotensa pelannut Appel on ollut Mestiksen valovoimaisimpia pelaajia viime vuosina. Kausi 05-06 jäi kokonaan pelaamatta loukkaantumisen takia, mutta viime kaudella RoKin kautta KooKooseen siirtynyt Appel teki väkevän comebackin Mestis-kaukaloon.

- Jääkiekko on taitolaji, ja uudet sääntölinjaukset suosivat Appelin kaltaisia pelaajia. Todella hyvä pelaaja yksi yhtä vastaan-tilanteissa pystyy ylivoimillakin pitämään kiekkoa. Viime kausi oli välivuoden jälkeen kuin uusi startti, ja KooKoossa oli loppukaudella joukkueen yksi parhaista, kertoi päävalmentaja Mikko Manner uudesta hyökkääjästään.

Toinen uusi pelaaja on Kiekko-Vantaan puolustaja Sami Kautto. HIFK.n juniorikoulusta Mestikseen ja Vantaalle siirtynyt Kautto oli yksi Vantaan avainpelaajia erityisesti pudotuspeleissä. Kautto on nuori ja nälkäinen pelaaja, ja rightin pelaajana hän tuo kaivattua kätisyyttä Sportin puolustukseen.

- Itseäni pisti silmään viime kaudella. Kiekollinen pakki, joka tietää mitä kiekolla tehdään. Pelaa tarvittaessa myös kovaa. Hän oli heti kiinnostunut, ja halusikin tietää koska pääsee tänne kesätreeneihin, kommentoi Westerback.

» Lähetä palautetta toimitukselle