Sinikeltaiset kohtaavat Mikkelissä − viekö Vuori voiton Dufvasta?

LIIGA / Ennakko
Jukurit lähtee jahtaamaan kauden toista voittoaan Rauman Lukkoa vastaan.
Kuva © Petri Lyytikäinen www.pietusphoto.fi
Torstaina Liigan ainoassa kamppaillussa Jukurit saa vieraakseen toisen sinikeltaisen joukkueen, kun Lukko ja Juha Vuori hakevat päänahkaa mikkeliläisjoukkueesta.

Jukureiden kotiotteluiden putki jatkuu torstaina Lukkoa vastaan. Ottelu on kumpaisellekin osapuolelle erityinen, sillä viime kaudella Lukkoa valmentaneet Risto Dufva ja Juha Vuori kohtaavat ensimmäistä kertaa toisensa runkosarjassa. 

Kotiluolassaan jo kolmannen ottelunsa putkeen pelaava Jukurit on aloittanut kautensa varsin valoisissa merkeissä. Vaikka avausottelussa joukkue kärsikin tappion, se sai paljon maalipaikkoja ja jopa hallitsi ottelua Sportia vastaan.

Lauantaina joukkue onnistui saamaan ensimmäisen liigavoittonsa KalPan kustannuksella. Sportia vastaan kärsitystä maalinteon tehokkuudesta ei voinut tuolloin enää puhua, kun Jukurit käytti paikkansa tehokkaasti hyödykseen. Toisaalta mikkeliläisille kävi myös muutamia huolimattomuusvirheitä, joista vastustaja onnistui tekemään maaleja. 

Varastavatko Lukon tähdet show'n Mikkelissä?

Juha Vuoren valmentama Lukko on poistunut kaukalosta tappio niskassaan niin voittomaalikilpailun kuin jatkoajankin jälkeen. Joukkueen pistehai Ville Vahalahti ja viime keväänä uutena joukkueeseen liittynyt Peter Tiivola ovat esiintyneet raumalaisten puolelta pirteimmin tehopisteiden valossa.

Kokonaisuudessaan - kuten ensimmäisissä otteluissa yleensä - Lukon peli on näyttänyt keskeneräiseltä. Raumalaisten suurimmat ongelmat ovat piilleet hyökkäyksiinlähdöissä, eikä uusi pelitapa ole vielä iskostunut Lukon pelaajien selkäytimeen. 

Ottelusta tullee erittäin mielenkiintoinen, sillä kesällä Lukosta Jukureihin siirtyneet Jesper Piitulainen, Turo Asplund, Miika Koivisto, Ville Hyvärinen, Nestori Lähde ja Antti Jaatinen ottavat yhteen viime kauden pelitovereidensa kanssa. 

Lukko lähtee otteluun kirkkaana suosikkina, mutta on selvää, ettei Jukurit aio päästää raumalaisia helpolla. Mikkeliläisten on kuitenkin parannettava runsaasti puolustuspelaamistaan torstain otteluun, kun KalPaa ja Sportia astetta kovempi hyökkäyskalusto astuu vastaan muun muassa Toni Koiviston ja Aaron Gagnonin muodossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Jukurit ei juhli toista kertaa
Lukko on ollut molemmissa otteluissaan voiton syrjässä kiinni ja hävinnyt ottelut vasta varsinaisen peliajan jälkeen. Raumalaisten jäähyily on seikka, joka tulee ratkaisemaan, onko Jukureilla mahdollisuutta edes kiusata vierailijaa. Jos ja kun Lukko on ottanut edellisestä ottelusta opikseen, jää Jukureiden toinen kotivoitto kaukaiseksi haaveeksi.
1
3 4