Murskatappio Jukureille herätti raumalaiset, mutta riittääkö se pudotuspeleihin asti?

LIIGA / Ennakko
Raumalaisten maalilla tuskin lienee tälläkään kertaa muuta kuin makuupaikkoja.
Kuva © Petri Lyytikäinen www.pietusphoto.fi
Jukurit nöyryytti raumalaisia marraskuussa Äijänsuolla runsasmaalisesti 7-1, minkä jälkeen päävalmentaja Juha Vuori sai lähteä. Nyt joukkueet kamppailevat jälleen vastakkain - tällä kertaa paikasta pudotuspeleissä.

Edelliset ottelut

Vierailija Lukon viimeisimmät ottelut ovat sujuneet suotuisasti. Tammikuun alun vaikeuksien jälkeen joukkue on voittanut kymmenestä viime ottelustaan kuusi. Niin TPS, HIFK, Tappara kuin SaiPakin ovat joutuneet nöyrtymään raumalaisille.

Jukurit ei ole pystynyt Lukon kaltaisiin tuloksiin. Kymmenestä ottelusta joukkueella on vain kolme voittoa ja onkin selvää, että mikäli mikkeliläiset eivät pysty parantamaan peliään, voi pudotuspelipaikka livetä käsistä.

Panokset ovat siis pelissä molemmilla joukkueilla kovat, sillä Lukko hengittää viivan alapuolelle jäävän Jukureiden niskaan pisteen perässä. Ottelusta tuleekin vedenjakaja loppukautta ajatellen, sillä viimeisessä pudotuspelipaikassa kiinni oleva Sport on neljä pistettä Jukureita edellä.

Ratkaisupaikat

Vielä ennen perjantain Ilves-ottelua Jukureilla oli vaikeuksia niin henkisellä kuin pelilliselläkin puolella. Helsingin IFK:ta vastaan Jukureiden ylivoimapeli oli tuskaista, mutta perjantaina joukkue näytti saavan paremmin juonesta kiinni.

Jukurit pystyi esittämään parhainta peliään pitkään aikaan Ilvestä vastaan nopeilla suorilla hyökkäyksillä, jotka tuottivat maalipaikkoja mikkeliläisille.

Myös illan isäntien alkukauden syömähammas Teemu Tallberg-Henrik Koivisto-Zach Budish on heräämässä hiljalleen kevään jo lähentyessä. Ilvestä vastaan amerikkalaishyökkääjä namuttelikin peräti tehot 1+3.

Lukko viilettää tällä hetkellä hyvässä myötätuulessa. Raumalaisten maalilla Kaapo Kähkönen on loistanut hyvillä torjunnoillaan ja viiteen viime otteluun torjuntaprosentti onkin huimat 94,48.

Puolustus- ja maalivahtipelin toimiessa myös ylivoima on ollut murskaavaa. Viimeiseen kymmeneen otteluun Lukko on onnistunut ylivoimalla 41,67% varmuudella, mikä on kaksi kertaa paremmin kuin koko kaudella yhteensä.

Sentteri Aaron Gagnonin poistumisen jälkeen Peter Tiivola on ottanut vastuuta tuloksenteosta. Hyökkääjä on loistanut seitsemässä viime ottelussa yhteistehopistein 5+3.

Tilastopoiminta

Ennen joukkueiden edellistä kohtaamista raumalaiset saalistivat 0,80 pistettä ottelua kohden. Jukureille kärsityn 7-1 kotitappion jälkeen Lukko on kuitenkin pelannut 1,53 pisteen keskiarvolla.

Seuraa Heitä

Janne Niskala #28 |

Puolustaja

Viiteen viime otteluun tehot 4+3 nakuttanut puolustaja kantaa isoa roolia Lukon puolustuksessa. Hyvänä viivapelaajana tunnettu Niskala ei pelkää käyttää laukaustaan: mikkeliläisten hyökkääjien onkin löydettävä rohkeutta heittäytyä hyvävireisen puolustajan vetojen tielle.

Miika Koivisto #52 | Kärpät

Puolustaja

Maajoukkueen mukana ollut puolustaja palaa takaisin mikkeliläisten miehistöön. Kuten Niskalalla, myös Koivistolla on suuri rooli joukkueensa puolustuksessa ja etenkin kiekollisessa pelaamisessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Tylsä hyökkäys Jukurien turma
Lukon kausi on ollut pitkien putkien sävyttämä. Tällä hetkellä joukkueella on menossa parempi kausi, kun viimeisestä kuudesta ottelusta joukkue on kasannut 15 pistettä ja pitänyt pudotuspelitoiveensa ohuesta langasta kiinni. Jukurit onnistui voittamaan edellisessä ottelussaan Ilveksen, mutta suuressa kuvassa mikkeliläisten pelissä ei ole ollut aihetta iloon. Varsinkin maalinteko-ongelmat ovat seuranneet joukkuetta jo viikkotolkulla yksittäisiä onnistumisia lukuun ottamatta.
0 1
3 4