Murtuuko Sotšin muuri Helsingissä?

KHL / Ennakko
Jokerit toivoo pisteputkelleen jatkoa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit jäi lokakuussa Sotšissa nollille, kun vastustaja piti helsinkiläiset poissa vaarallisilta paikoilta. Kotona Jokereiden pitäisi löytää keinot muurin murtamiseen.

Olympiakaupungin ylpeys HK Sotši nollasi lokakuussa Jokerit kotonaan, ja torstaina on vastavierailun aika. 

Kotipeliputkeaan käynnistelevä Jokerit seilaa viiden ottelun pisteputkessa, ja viimeisimpänä helsinkiläiset napppasivat komean voiton KHL-sarjakärki Lokomotiv Jaroslavista. Jokerit pelasi ottelussa kurinalaisesti ja miehitti oman maalinsa edustan, minkä vuoksi Lokomotiv ei päässyt hyville paikoille. 

Jokerit oli erityisen hyvä tiistain ottelun avauserässä. Pelaajista plusmerkkiseen suoritukseen ylsi erityisesti Jesse Joensuu, joka teki maalin ja hämmensi vastustajaa jatkuvasti. Myös Brandon Kozun ja Niko Kapanen pääsivät maalin makuun. Riku Helenius esitti maalilla kelpo otteita, mutta mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, on seuraavaksi Henrik Karlssonin torjuntavuoro. 

Torstain vastustaja HK Sotši on läntisen konferenssin seitsemäntenä ja pyrkii pysymään pudotuspeliviivan yläpuolella. Lokakuussa sotšilaiset voittivat Jokerit kotonaan puhtaasti 3-0, minkä ainakin jokerihyökkääjä Jani Rita muistaa yhä. 

- Kalavelkoja on maksettavana, ja vastustaja tukkii torstaina varmasti jälleen tosi hanakasti maalinedustan. Sinne oli vieraspelissä vaikea päästä, kun mailaa tuli heti jalkojen väliin, Rita muisteli Jokereiden kotisivuilla. 

Rita korosti haastattelussa myös, että sarjakärjen kaataminen ei saa aiheuttaa liiallista itsevarmuutta. Ratkaisut tehdään alueella, jolle vastustaja ei halua päästää. 

- Maalille meneminen on taas torstaina isossa roolissa. Pitää vain löytää keinot ja tehdä maalit.

Vastustaja Sotši on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan, viimeksi tiistaina Riikassa Kari Heikkilän valmentamalle Dinamolle. Sotšin maalilla on ahkeroinut tällä kaudella jo 32 kertaa Konstantin Barulin, jonka torjuntaprosentti on hieno 92,7.

Olympiakaupungin joukkueessa pelaa kaksi suomalaista: puolustaja Janne Jalasvaara, joka siirtyi joukkueeseen täksi kaudeksi sekä toista kauttaan pelaava Max Wärn. Hän on tehnyt 10 tehopistettä 28 ottelussa. Molempien suomalaisten vahvuudet ovat kuitenkin KHL-tasolla enemmän fyysisellä, työteliäällä puolella. 

Vierasjoukkue oli jo viime kaudella päävalmentajansa Vjatšeslav Butsajevin johdolla yllättävän kova, ja tälläkin kaudella pisteitä on tullut tasaisen varmasti. Se ei muuta sitä tosiasiaa, että kotijoukkueen pitäisi pystyä jatkamaan pisteputkeaan. 

» Lähetä palautetta toimitukselle