Jokereiden sysimusta ilta: Tappio ja kolme loukkaantumista

KHL / Raportti
Helsingin illassa juhli tänään vain vierasjoukkue.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokereiden kotiottelusta HK Sotšia vastaan monet odottivat vain välipalaa ennen sunnuntain kärkiottelua. Sellaista siitä ei kuitenkaan tullut, vaan pisteet vieraiden matkaan lukemin 5-2. Tappion lisäksi kotijoukkue ei välttynyt myöskään loukkaantumisilta.

Useita hukattuja maalipaikkoja, yli kolme minuuttia tuloksetonta 5-3-ylivoimaa, ja kolme pelin kesken jättänyttä pelaajaa. Siinä Jokereiden saldo illan ottelusta kotikaukalossa HK Sotšia vastaan. Erityisesti päätöserässä käyttämättä jääneet ylivoimatilanteet painoivat kotijoukkueen pelaajien mielet mataliksi ottelun päätyttyä.

- Häpeällistä. Suoraan sanottuna häpeällistä, kiteytti Brandon Kozun lyhyesti

Jokerit sai ylivoima-aikaa päätöserässä, kun sekä Dmitry Kazionov että Janne Jalasvaara saivat molemmat lyhyen ajan sisään pelirangaistukset. Pitkään pyörinyt kahden miehen ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja sai ansaitusti pyyhkeitä pelin jälkeen.

- Se oli huonoa. Muutenkin meidän pelistämme puuttui suoraviivaisuus ja liike, totesi mietteliään oloinen jokerivalmentaja Erkka Westerlund.

- Toisen erän alkupuoli oli meiltä parasta peliämme ja olisimme voineet tehdä monta maalia siihen. Sen jälkeen kävi kuitenkin näin. Erikoinen peli kaiken kaikkiaan, mies jatkoi.

Kazionovin jäähy tuli polvitaklauksesta, jonka uhriksi jäi jokeriraataja Tomi Mäki. Mäki jätti taklauksen jälkeen ottelun kesken vasenta jalkaansa varoen. Kenttäpelaajista myös Mathis Olimb jätti kolmannen erän väliin saatuaan kiekon jalkaansa.

- Toivottavasti molemmilla on kyseessä vain iskun aiheuttama puujalka, eikä mitään ole rikki, Westerlund toivoi.

Oma lukunsa loukkaantumisten kirjoon oli jokerimaalivahti Henrik Karlsson, joka jätti pelin väliin ensimmäisessä erässä, mutta palasi kuitenkin toisen erän alussa maalinsuulle. Myös toinen erä jäi maalivahdilta kesken ja kolmannessa erässä miestä ei enää näkynyt lainkaan Jokereiden penkillä.

- Tuo aaltoilu (maalivahdin vaihtamiset) kuvaa oikeastaan hyvin koko meidän tämäniltaista suoritusta. Yhtä sekavaa se oli myös kentällä, tuumasi Westerlund

Sotši kääntää pelin edukseen toisessa erässä

Jokerit sai otteluun hyvän alun ja se hallitsi kiekkoa valtaosan avauserästä. Isännät tekivät myös ottelun avausmaalin, kun Peter Regin pääsi livauttamaan kiekon Sotšin maalivahdin, Konstantin Barulinin, patjan alta maaliin.

- Aloitimme pelin hyvin, sen jälkeen emme vain kyenneet pitämään samaa tasoa. Vastustaja sai läpi ottelun myös hyviä ylivoimahyökkäyksiä, joita emme kyenneet puolustamaan pois, tuumi Kozun.

Illan vierasjoukkue keräsi kehuja myös molemmilta valmentajilta ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

- Näytimme todellista luonnetta tänään. Ikinä ei ole helppoa voittaa Jokereita, mutta tänään onnistuimme todella hyvin. Tämä oli hieno ottelu meiltä, kehui Sotšin valmentaja Vjatšeslav Butsajev omiaan.

- Vastustaja pelasi todella hyvin. Aina, kun vähänkin annoimme tilaa, niin he käyttivät sen hyödykseen. Olen samaa mieltä, että Sotši näytti tänään todellakin luonnettaan ja he olivat parempia, Westerlund antoi tunnustusta voittajalle.

Toisessa erässä Jere Sallinen ehti viedä Jokerit jo 2-0 johtoon, kunnes Sotši kuin varkain nousi rinnalle ja meni myös ohi.

Vierasjoukkueen kirin aloitti kokenut NHL-pelaaja Andrei Kostitsin, joka osui myös toistamiseen kolmannen erän alkuun. Voittomaaliksi jääneen kolmannen osuman iski Kostitsynin avausmaalin syöttänyt Renat Mamatšev vain 29 sekuntia ennen erätaukoa.

- Mitä siitä nyt voi sanoa, niin vain tapahtui. Uskon, että otamme opiksemme, kommentoi Kozun toisen erän notkahdusta.

"Me nousemme tästä"

Ottelun jälkeen niin Westerlund kuin pelaajatkin olivat kovin mietteliään oloisia. Kolmanteen erään suunniteltu kiri jäi telineisiin heti erän alussa, kun Kostitsin vei Sotšin ylivoimalla jo kahden maalin johtoon.

- Ehkä se oli liikaa meidän pelaajillemme, että vastustaja pääsi heti erän alkuun kahden maalin johtoon. Keskittyminen herpaantui ja aloimme menettämään kiekkoja sen jälkeen, pohti Westerlund tappion syitä.

Vaikka vierailijat iskivät erässä vielä kertaalleen, niin maalien sijasta kolmannessa erässä pääosaan nousivat vierasjoukkueen saamat pelirangaistukset. Ne herättivät ihmetystä myös Sotšin päävalmentajassa

- Tietysti asiat pitää vielä tarkastaa videolta, mutta mielestäni siellä ei ollut kahta ison jäähyn arvoista rikettä, totesi Butsaev suoraan pelin jälkeen

Ylivoimassa paljon peliaikaa saanut Kozun oli ymmärrettävästi pettynyt kolmannen erän kulkuun.

- Meidän olisi pitänyt tehdä maaleja siihen ylivoimaan. Meillä on ollut tähän mennessä sarjan paras ylivoima, joten onnistumisia odotti jokainen meistä myös nyt

Sunnuntain kärkipeliin Ak Bars Kazania vastaan mies lähtee kuitenkin toiveikkain mielin.

- Meillä on paljon johtajuutta pukukopissa, joten olen ihan varma että nousemme tästä. Sunnuntaina me nousemme tästä pettymyksestä takaisin omalle tasollemme.

» Lähetä palautetta toimitukselle