Suomen Cupin toinen kierros käyntiin

MESTIS, Suomi-sarja, Muut Sarjat / Uutinen
Suomi-sarjaan noussut MuIK on mukana Suomen Cupissa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Suomen Cup palasi kaukaloihin 46 vuoden tauon jälkeen. Turnauksen tarkoitus on lisätä yhteisöllisyytä Suomen sarjojen välillä ja luoda alempien sarjojen seuraajille viihdyttävän elämyksen.

Suomen Cupia pelattiin aiemmin vuosina 1955-58 ja 1964-71. Sen jälkeen Cup oli 46 vuotta tauolla, ja palaa taas tällä kaudella. Mukaan on ilmoittautunut yhteensä 53 joukkuetta, joihin sisältyvät kaikki Mestis- ja Suomi-sarjajoukkueet sekä 26 II-divisioonajoukkuetta.

Tänä vuonna sarja pelataan ennen varsinaisen kauden alkua, ensimmäinen kierros peruttiin luopumisten takia. Perjantaina 18.8. pelattavalla toisella kierroksella Suomi-sarjan joukkueet liittyvät mukaan.

Toisella kierroksella on yhteensä 20 otteluparia, ja voittavat joukkueet siirtyvät seuraavalle kierrokselle, jolloin Mestis-joukkueet liittyvät mukaan. Kolmannella kierroksella on 16 otteluparia ja voittajat siirtyvät seuraavalle kierrokselle. Kaikki ottelut pelaataan paras yhdestä -systeemillä. Finaali pelataan 22. syyskuuta.

Suomi-sarjan runkosarja alkaa 23. syyskuuta, ja Mestiksen runkosarja kuusi päivää myöhemmin 29. syyskuuta. Suomen Cup tarjoaa joukkueille hyvän harjoituskauden, kun joukkueiden runkosarjat alkavat vasta syyskuun loppupuolella.

Cupin viimeisin voittaja on Ilves, joka voitti turnauksen vuonna 1971. Eniten mestaruuksia turnauksen historian aikana ovat voittaneet Ilves, Lukko ja TPS, joista kukin on juhlinut Suomen Cupin voittoa kahdesti.

Vaikka Liiga-joukkueet eivät turnaukseen osallistukaan, odotetaan alasarjojen joukkueissa tulevia kohtaamisia. Seinäjoen S-Kiekon toiminnanjohtaja Henri Peltomäki kertoo, että seura lähtee tosissaan hakemaan menestystä Suomen Cupista.

- Suomen Cup on jännittävä uudista ja onhan siitä jo pitkä, kun sitä on viimeksi pelattu. Suomi-sarjajoukkueet toki miettivät, jos saisi Mestis-joukkueen vierasotteluun ja samoin divarijoukkueet odottavat korkeamman sarjatason joukkueita. Ei sen suurempia odotuksia ole ensimmäiseltä vuodelta, muta täysillä toki lähdemme yrittämään Cupiin ja katsotaan, mihin asti päästään, Peltomäki summaa.

S-Kiekko aloittaa ottelunsa toisella kierroksella kruunupyyläistä IK Kronania vastaan. Peltomäki näkee Cupin myös mahdollisuutena pelata kilpailullisia pelejä seuroja vastaan, jotka eivät normaalisti sisälly ottelukalenteriin.

- Eipä meillä ole ollut mahdollisuuksia pelata kilpailullisia otteluita aiemmin IK Kronania vastaan. Se on varmasti heillekin iso asia, että saavat vastaan Suomi-sarjajoukkueen sinne ja näkevät hiukan, millaista taso meillä on. Onhan se koko imagolle hyvä, että saa vietyä isompia joukkueita myös pienemmille paikkakunnille, hän pyörittelee.

Myös seinäjokelaisten penkin takana odotetaan kauden ensimmäistä kilpailullista ottelua. Pelaajauransa IK Kronaniin päättänyt nykyinen S-Kiekon päävalmentaja Janne Saarenpää suhtautuu positiivisesti uuteen Cupiin.

- Mielenkiinnolla odotan tulevaa ottelua, kun päästään taas tositoimiin. Suomen Cup on mielenkiintoinen lisä kiekkokauteen ja se tuo myös ennen kauden alkua kilpailullisia pelejä. Samalla se on toki iso juttu pienemmille seuroille, jotka saavat vieraaksi isompia seuroja. Nyt kun Kronan pelaa siinä pelissä kotona, voitto ei varmasti helpolla irtoa, Saarenpää summaa.

Tekstiä muokattu 18.8.2017 Klo 10:10. Päivämäärissä oli virheitä, jotka korjattiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle