Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Suomi ei antanut saksalaisille mitään palaa MM-kisojen pronssiottelussa.

Julia Heino, julia.heino@jatkoaika.com

Naisleijonat murskasi Saksan pronssiottelussa

Naisleijonat ei antanut Saksan yllättää itseään MM-kisojen pronssiottelussa. Suomi pyöritti peliään vahvasti läpi ottelun, eivätkä 8−0-voittolukemat jättäneet epäselvyyttä ottelun paremmasta osapuolesta.

Naisleijonat päätti MM-turnauksensa väkevään esitykseen pronssipelissä Saksaa vastaan. Suomalaiset tulivat otteluun kovalla asenteella heti alusta alkaen, eikä peli ehtinyt edetä minuuttiakaan, kun Petra Nieminen vei joukkueen 1−0-johtoon.

Suomi lisäsi avauserän aikana johtoaan vielä kahdesti, kun Ronja Savolainen ja Venla Hovi osuivat tehden molemmat turnauksen avausosumansa.

Jos oli avauserä Suomelta vahva, oli ottelun toinen erä suorastaan murskaava. Vaikka Saksa puolustikin periaatteessa tarkasti, hyödynsi Suomi jokaisen maalipaikkansa kovalla prosentilla.

Lukemia edesauttoi lisäksi saksalaisten maalivahtien heikko onnistuminen, niin usein kiekko löysi tiensä liian helposti maalin perukoille.

Suomi osui toisen erän aikana peräti viisi kertaa viiden eri pelaajan toimiessa punalampun sytyttäjänä.

Makea mitali välivuoden jälkeen

Ottelun päätöserässä ei enää vastaavanlaista vauhtilätkää nähty ja 8−0-lukemat jäivät samalla myös pronssiottelun loppulukemiksi.

Saksa sai ottelun loppuhetkillä muutaman hyvän vastahyökkäyksen alivoimalla, mutta Noora Räty onnistui pitämään nollapelinsä saksalaishyökkääjien laukausten jäätyä torsoiksi.

Suomelta palkittiin ottelun parhaana pelaajana Hovi, joka teki tehot 1+1. Tehokkaina kunnostautuivat myös muun muassa Jenni Hiirikoski (1+2), Nieminen (2+0), Noora Tulus (1+1) ja Linda Välimäki (0+2).

Mitali maistui Suomelle varmasti hyvältä, sillä viime vuoden kisoissa mitalit jäivät haaveeksi Venäjän voittaessa pronssiottelun voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 1−0.

Vaikka Saksan kisat tappioon päättyivätkin, pelasi maa silti erittäin positiivisen MM-turnauksen. Neljäs sija on maan historian paras sijoitus naisten MM-jäillä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Noora Räty: "On kunnia edustaa taas Suomea"

MAAJOUKKUE | 6.4.2017 16:04
Naisleijonat vietti Plymouthissa keskiviikkona vapaapäivää meksikolaisen ruoan äärellä. Maalivahti Noora Räty valmistautui torstain välieräotteluun tulisen ruoan lisäksi ystävien ja kevyen treenin parissa. lue lisää

Susanna Tapani: "Pystymme omalla pelillämme voittamaan kenet tahansa"

MAAJOUKKUE | 4.4.2017 16:16
Naisleijonat on esiintynyt MM-kisoissa toistaiseksi vahvasti alun Venäjä-tappiosta huolimatta. Turnauksen pistepörssissä neljäntenä majaileva hyökkääjä Susanna Tapani kävi läpi joukkueen otteluita ja olosuhteita. lue lisää

Naisleijonilla nihkeä MM-avaus - Venäjä voittoon viimeisen minuutin maalilla

MAAJOUKKUE | 1.4.2017 1:53
Suomi ja Venäjä kohtasivat naisten MM-kisojen avausottelussa, eikä Naisleijonat saanut kisoille haluamaansa starttia. Suomalaisten esitys oli vaisu ja Venäjä marssi lopulta niukkaan 2−1-voittoon. lue lisää

Naisleijonien kapteeni Hiirikoski: "Joukkue odottaa jo innolla avausottelua"

MAAJOUKKUE | 31.3.2017 15:54
Naisleijonien kapteeni Jenni Hiirikoski oli levollisin mielin ennen perjantaina Yhdysvalloissa Plymouthissa alkavaa MM-turnausta. Kokenut puolustaja tietää, että joukkue on valmiina, kun kiekko tippuu jäähän. lue lisää

Jääkiekkoliitolla ei ole urheilujohtoa naisille, miehille on – "Ei järkeä rakentaa norsunluutornia"

MAAJOUKKUE | 27.2.2018 22:17
Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen johtaa koko suomalaista huippunaiskiekkoa, Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki johtaa vain Leijonia. Myös eri sukupuolten maajoukkuetoiminnan pelaajamäärät ovat hyvin erilaiset. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat