Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Sanni Hakala iski uransa ensimmäisen arvokisamaalin Kanadan verkkoon.

Julia Heino, julia.heino@jatkoaika.com

Sanni Hakala historiallisesta maalistaan: "Olen siitä tuuletuksesta saanut kuulla jälkikäteen"

Naisleijonat nappasi viime viikonloppuna päättyneissä naisten MM-kisoissa pronssia ja voitti lisäksi Kanadan ensimmäistä kertaa arvokisatasolla. Hyökkääjä Sanni Hakala perkasi turnaustaan ja Suomen otteita läpi, kun aikaeron rasitukset oli saatu ravisteltua pois hartioilta.

Sanni Hakala, 19, oli yksi Naisleijonien pirteimpiä ilmestyksiä huhtikuun alkupuolella pelatuissa naisten MM-kisoissa Yhdysvaltojen Plymouthissa. Suomen kisat päättyivät pronssisiin mitaleihin ja Hakalalle tuo mitali oli uran ensimmäinen.

− Kyllähän se hyvältä tuntuu. Ensimmäinen MM-mitali on minulle iso asia. Varsinkin, kun viime vuoden kisojen neljäs sija jäi sen verran kaivelemaan.

Suuria juhlia Suomen naiset eivät silti järjestäneet, sillä arjen askareet iskivät tajuntaan nopeasti kisojen päätyttyä.

− Mitalia ei sen kummemmin juhlistettu, sillä lähdin itsekin jo seuraavana aamuna kotia kohti. Kotona Suomessa sitten keitettiin mitalikahvit. Pelaajat lähtivät kisojen jälkeen heti omille teilleen. Muutama lähti Kanadaan, osa jäi jenkkeihin ja osa matkasi Suomeen, Hakala toteaa.

"Siinä tuli ihmisestä ulos kaikki, mitä vain tulla voi"

− Toukokuussa alkavat kuitenkin jo valmistelut olympialaisia varten, joten näemme tällä porukalla jo varsin pian.

Uran ensimmäisellä luomassa historiaa

1.4.2017 oli aprillipäivä. Tuo päivämäärä muistetaan jatkossa hassujen pilojen lisäksi myös päivänä, jona Suomi voitti Kanadan ensimmäistä kertaa arvokisoissa. Eikä tuo Yhdysvalloista kantautunut uutinen ollut pilaa, vaikka niin moni saattoi aamukahviaan juodessa luullakin.

Samana päivänä myös Hakala teki ensimmäisen maalinsa naisten arvokisatasolla, kun hän vei Suomen 1−0-johtoon historiallisessa 4−3-voittoon päättyneessä ottelussa.

Suomi on jälleen askeleen lähempänä Kanadan tasoa.

Julia Heino, julia.heino@jatkoaika.com

− Kun kiekko meni maaliin ja tajusin, että se meni omasta mailastani, niin olihan se aivan mahtavaa. Olen siitä maalituuletuksestani saanut kuullakin jälkikäteen. Siinä tuli ihmisestä ulos kaikki, mitä vain tulla voi. Osuma toi valtavasti itseluottamusta, sillä maalit ovat olleet itselleni harvinaista herkkua aikuisten maaotteluissa, Hakala kertoo edelleen hieman häkeltyneen kuuloisena.

− Sitä syttyy pohjoisamerikkalaisia vastaan jotenkin eri tavalla. Vaikka olenkin pienikokoinen, niin tykkään siitä, kun heitä vastaan pystyy pelaamaan kovaa. Heidän pelityylinsä sopii omaan pelaamiseeni hyvin.

Suomi otti jälleen askeleen lähemmäs naiskiekkoilun kärkimaita Kanadaa ja Yhdysvaltoja. Yhdysvaltalaisille Suomi hävisi alkulohkossa 3−5, mutta huomattavaa oli, että vastustajan maaleista kolme syntyi ylivoiman turvin ja viimeinen tyhjiin.

"Kanadakin tietää nyt, että pystymme heidät voittamaan"

Vaikka Kanada voitti Suomen välieräottelussa tylysti 4−0, oli selvä viesti annettu - Suomi kykenee voittoon.

− Joukkueemme on yksinkertaisesti sanottuna hyvä. Kaikki neljä ketjua pystyvät pelaamaan tasapuolisesti, kuten myös puolustajat. Kärkiketjuja ei tarvitse ylikuormittaa, kun kaikki pystyvät antamaan oman panoksensa. Jokainen uskoo voittoon, oli vastassa sitten mikä joukkue tahansa. Kanadakin tietää nyt, että pystymme heidät voittamaan, Hakala linjaa.

Kielioppaita ostamaan

Hakala siirtyi kesken kauden Oulun Kärpistä Ruotsin HV71:n riveihin. Ruotsalaisseurassa pelatut 24 ottelua vakuuttivat seurajohdon lisäksi pelaajan itsensä, joten Oulussa majaansa pitävän Hakalan esitykset jatkuvat saman seuran edustuksessa.

− Jatkan Ruotsissa ensi kaudellakin. Kausi on ollut raskas ja olen aika piipussa. En oikein ole edes välillä hahmottanut, että olen edes asunut Oulussa. Niin kiireistä on ollut, hän tuumaa.

− Ruotsissa on todella hyvät olosuhteet ja pystyy keskittymään hyvin itse asiaan, eli jääkiekkoon. Pelaamisesta ei tarvitse maksaa, mutta kyllä valtaosa pelaajista opiskelee tai käy töissä siinä ohessa. Sain itse loppukaudesta töitä jäähallilta, sellaista pientä hommaa, että saa rahaa säästöön.

Pelaajana kehittymisen lisäksi nuorella hyökkääjällä on tulevalle kaudelle toinenkin tavoite. Kielitaitoa olisi tarkoitus kohentaa.

− Pitänee ostaa tässä kesän aikana englannin kielen kirjoja, että pystyn ensi kaudella kommunikoimaan paremmin pelikavereiden kanssa. Kielitaito ei ole niitä omia vahvuuksiani. Onneksi Välilän Riikka ja Lindstedtin Rosa pelaavat myös joukkueessa ja ovat olleet suuri apu.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Noora Räty: "On kunnia edustaa taas Suomea"

MAAJOUKKUE | 6.4.2017 16:04
Naisleijonat vietti Plymouthissa keskiviikkona vapaapäivää meksikolaisen ruoan äärellä. Maalivahti Noora Räty valmistautui torstain välieräotteluun tulisen ruoan lisäksi ystävien ja kevyen treenin parissa. lue lisää

Susanna Tapani: "Pystymme omalla pelillämme voittamaan kenet tahansa"

MAAJOUKKUE | 4.4.2017 16:16
Naisleijonat on esiintynyt MM-kisoissa toistaiseksi vahvasti alun Venäjä-tappiosta huolimatta. Turnauksen pistepörssissä neljäntenä majaileva hyökkääjä Susanna Tapani kävi läpi joukkueen otteluita ja olosuhteita. lue lisää

Naisleijonilla nihkeä MM-avaus - Venäjä voittoon viimeisen minuutin maalilla

MAAJOUKKUE | 1.4.2017 1:53
Suomi ja Venäjä kohtasivat naisten MM-kisojen avausottelussa, eikä Naisleijonat saanut kisoille haluamaansa starttia. Suomalaisten esitys oli vaisu ja Venäjä marssi lopulta niukkaan 2−1-voittoon. lue lisää

Naisleijonien kapteeni Hiirikoski: "Joukkue odottaa jo innolla avausottelua"

MAAJOUKKUE | 31.3.2017 15:54
Naisleijonien kapteeni Jenni Hiirikoski oli levollisin mielin ennen perjantaina Yhdysvalloissa Plymouthissa alkavaa MM-turnausta. Kokenut puolustaja tietää, että joukkue on valmiina, kun kiekko tippuu jäähän. lue lisää

Jääkiekkoliitolla ei ole urheilujohtoa naisille, miehille on – "Ei järkeä rakentaa norsunluutornia"

MAAJOUKKUE | 27.2.2018 22:17
Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen johtaa koko suomalaista huippunaiskiekkoa, Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki johtaa vain Leijonia. Myös eri sukupuolten maajoukkuetoiminnan pelaajamäärät ovat hyvin erilaiset. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat