MM-kisoissa tarjolla murskavoittojen päivä

MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomen viimeistelyn tehoon luotetaan Tanskaakin vastaan.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Keskiviikon MM-kisat pelit tarjoavat maistuvia kertoimia Suomen, Saksan ja Sveitsin tasoitusvoitoille.

Suomi(-4), 3,30

Suomen aloitus MM-kisoissa on ollut tyrmäävä ja se on voittanut kolme ensimmäistä otteluaan maalierolla 23-2. Tiistaina Suomen vireen sai todeta Norja, eikä keskiviikkona vastaan astelevalle isäntämaa Tanskalle ole odotettavissa yhtään helpompaa iltaa.

Sebastian Ahon johtama hyökkäysketju on ollut ilmiliekeissä ja tehnyt kentällä ajoittain, mitä halunnut. Suomen ryhmästä löytyy kuitenkin hyökkäysvoimaa jokaisesta ketjusta, mistä osoituksena on se, että kaikki ketjut ovat saaneet onnistumisia. Norja-ottelussa heräilemisen merkkejä osoitti keskushyökkääjä Mikael Granlund ja tehoja Tanskaakin vastaan on odotettavissa.

Tanskan turnauksen alku on ollut huomattavasti haastavampi, sillä ensimmäisistä kolmesta ottelusta taskussa on ainoastaan voittomaalikisavoitto Saksasta. Yhdysvaltoja ja Kanadaa vastaan joukkue oli suurissa vaikeuksissa aktiivisesti pelanneiden pohjoisamerikkalaisten kanssa ja varsinkin joukkueen puolustuspelaaminen jätti paljon parantamisen varaa.

Isäntämaan tilannetta ovat hankaloittaneet poissaolot pelaajistossa. Kanada-ottelussa joukkueella oli käytettävissä ainoastaan kolme ketjua ja puolustaja Emil Kristensen joutui pelaamaan kolmosketjun laitahyökkääjänä. Tämä näkyi väsymisenä ottelun edetessä, kun Kanada sai pitkiä pyörityksiä Tanskan päätyyn.

Suomen vahva vire jatkuu myös Tanskaa vastaan, eikä vajaamiehisestä turnausisännästä ole pysäyttämään hurjassa lennossa olevaa leijonalaumaa. Frederik Andersen Tanskan maalilla pystyy Tanskan pitämään pelissä mukana tiettyyn pisteeseen saakka, mutta Suomen vahva hyökkäyspeli murjoo lopulta juutitkin selvin lukemin tieltään. Leijonien voitolle neljän maalin tasoituksella tarjottu kerroin 3,30 kelpaa mainiosti peleihin.

Saksa(-4), 2,35

Saksan turnaus on käynnistynyt tuloksellisesti heikosti, kun ensimmäiset kolme peliä ovat tuoneet vain kaksi pistettä. Pelillisesti joukkue on kuitenkin esittänyt huomattavasti parempia otteita ja keskiviikon iltapäiväpelissä sillä on loistosauma avausvoiton ottamiseen murskatappioita ensimmäisissä peleissään kärsineen Etelä-Korean kustannuksella.

Täksi vuodeksi A-tasolle nousseella Etelä-Korealla on tähänastisissa otteluissa Suomea, Kanadaa ja Latviaa vastaan saanut muutamia tekopaikkoja vastustajan tekemien virheiden seurauksena, mutta ratkaisut ovat olleet melko pehmeitä ja joukkue onkin tehnyt turnauksessa ainoastaan yhden maalin. Joukkue ei ole kyennyt itse juurikaan hyökkäyspeliä luomaan, eikä fyysisesti pelaava Saksakaan karvauksellaan tule ylimääräistä tilaa ja aikaa tarjoamaan.

Saksalta löytyy hyökkäystaitoa joukkueestaan riittävästi NHL-hyökkääjä Leon Draisaitlin johtaessa peliä hyökkäyspäässä ja se muutenkin materiaaliltaan täysin eri tasolla vastustajaansa nähden. Varsinkin Norjaa vastaan se pelasi vahvasti ja Etelä-Koreaa vastaan tilaa hyökkäyspäässä auennee vieläkin enemmän. Saksa pystyy myös liikkeellään aiheuttamaan rangaistuksia pelinopeudessa perässä oleville korealaisille, mikä parantaa maalinteon mahdollisuuksia entisestään.

Saksa-ottelukaan ei tuo valoa Etelä-Korean tunneliin. Aivan Suomi ja- Kanada-ottelun tasoiseen ryöpytykseen korealaiset eivät joudu, mutta voittajasta ei tule tässäkään ottelussa olemaan epäselvyyttä. Saksan kova kamppailupelaaminen puree ja se takoo selvät voittonumerot taululle, joten Saksan voitosta neljän maalin tasoituksella tarjottu kerroin 2,35 on kelpo kohde.

Sveitsi(-2), 2,55

Valko-Venäjän turnaus on ollut tähän asti murheellinen, sillä se on hävinnyt kaikki kolme ottelua selvin numeroin. Joukkueen pelaaminen on ollut sekavaa ja Venäjälle kärsityn 6-0-tappion jälkeen päävalmentaja Dave Lewis sai siirtyä sivuun tehtävistään.

Sveitsi on puolestaan esiintynyt pirteämmin, vaikka täysin mutkatonta senkään suorittaminen ei ole ollut. Joukkueen hyökkäyspelaaminen on varsinkin parantunut viimeisissä otteluissa ja sen puolustuspelaaminen on ollut tiivistä, joten Valko-Venäjän hampaattomalle hyökkäykselle on vaikea ottelu jälleen tiedossa.

Materiaalietu on Sveitsin suuntaan selvä ja joukkueen vireystilat ovat täysin erisuuntaiset. Valmentajan vaihtokaan ei tuo riittävää piristystä Valko-Venäjän peliin, vaan Sveitsi pystyy rutiinisuorituksella nappaamaan voiton kahden- kolmen maalin erolla

» Lähetä palautetta toimitukselle