Stanley Cup -finaalit
  • PIT
    NSH
    VS
    4 - 2

Ovetškin ei ole enää Capitalsin vaarallisin ase

Washington Capitalsin supertähti Aleksandr Ovetškin pelasi NHL-uransa toiseksi heikoimman kauden. Pudotuspelien alkaessa venäläishyökkääjä ei ole joukkueensa tärkein eikä vaarallisin hyökkääjä.

Aleksandr Ovetškin on pelannut NHL:ssä 12 kautta ja jäi vasta kolmannen kerran täysimittaisella kaudella alle 40 maalin. Parhaan maalintekijän palkinnon Ovetškin on voittanut yhteensä kuusi kertaa.

Molemmat saavutukset ovat huikeita, mutta venäläistähden kulunut kausi ei sujunut yhtä hyvin, vaikka Washington Capitals oli runkosarjan paras joukkue. Ovetškinin maalitahti oli uran heikoin ja pistetahtikin toiseksi huonoin. Kauden aikana oli myös useita pitkiä maalittomia putkia.

Capitals henkilöityy paljon Ovetškiniin, mutta joukkueen kiekollinen kapellimestari on jo monena kautena ollut ruotsalaissentteri Nicklas Bäckström.

Capitals henkilöityy paljon kapteeniinsa, mutta joukkueen kiekollinen kapellimestari on jo monena kautena ollut ruotsalaissentteri Nicklas BäckströmTaitava ja juonikas keskushyökkääjä oli tällä kaudella NHL:n pistepörssin neljäs ja syöttöpörssin toinen. 

Ruotsalaistähti taikoo maalipaikkoja kuin tyhjästä ja on jo monen kauden ajan muodostanut äärimmäisen vaarallisen tutkaparin Ovetškinin kanssa. Toista kautta peräkkäin Bäckströmin syötöistä pääsi nauttimaan myös TJOshie, joka on ruotsalaisen rinnalla rikkonut maaliennätyksensä.

Tällä kaudella amerikkalaishyökkääjä teki yhtä monta maalia kuin Ovetškin, vaikka pelasi 14 peliä vähemmän.

Pudotuspelien alkaessa katseet on syytä kohdistaa myös Justin Williamsiin, joka on ratkaisupeleissä ja erityisesti seiskapeleissä ollut erinomainen viimeistelijä.

Ovetškin on pelaaja, joka haluaa ratkaista ja voittaa otteluita. Vastustajan ei kuitenkaan kannata kohdistaa kaikkea energiaa venäläistähden varjostamiseen.

Capitalsilla on riveissään monta muutakin vaarallista ratkaisijaa kuin Ovetškin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

NHL 65:00 -podcast: Valokeilassa Washington Capitals

NHL | 25.1.2018 17:00
NHL 65:00 -podcast uppoutuu tällä kertaa runkosarjan kestomenestyjiin kuuluneeseen Washington Capitalsiin. Miltä joukkueen nykyhetki näyttää ja mitä tulevaisuus tuo tullessaan? lue lisää

NHL-laitahyökkääjien topit ja flopit: Kutšeroville odotettavissa pokaalisadetta

NHL | 4.1.2018 18:00
NHL-kausi on saavuttamassa puolivälin runkosarjan osalta, minkä takia Jatkoaika tarkastelee alkukaudella onnistuneita ja epäonnistuneita laitahyökkääjiä. Kummaltakin puolelta listaa löytyy vanhoja tuttuja tähtiä, mutta myös nuoria lupauksia. lue lisää

Jäitä hattuun, Capitals pysyy käynnissä ilman Ovetškin-kauppaakin

NHL | 12.5.2017 8:09
Jälleen kerran pudotuspelien toiselle kierrokselle hyytynyt Washington Capitals on saanut kapteeninsa Aleksandr Ovetškinin johdolla maineen ikuisena runkosarjajoukkueena. Kyseinen seikka − menestys runkosarjassa − tarkoittaa kuitenkin vielä toistaiseksi mahdollisuutta pärjätä myös pudotuspeleissä. lue lisää

Ovetškin ei välitä NHL:n olympiapäätöksestä - "En aio muuttaa mielipidettäni"

NHL | 5.4.2017 0:20
Washington Capitals -hyökkääjä Aleksandr Ovetškin ei anna paljon painoarvoa NHL:n päätökselle jäädä pois ensi talven olympiaturnauksesta. Ovetškin ilmoitti pelaavansa turnauksessa huolimatta siitä, mitä mieltä NHL on asiasta. lue lisää

Capitals kiinnitti tanskalaishyökkääjänsä - Ellerille viisivuotinen jatkosopimus

NHL | 10.2.2018 18:17
Tanskalaishyökkääjä Lars Eller jatkaa Washington Capitalsissa seuraavat viisi kautta. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Aleksandr Ovetškin

Washington #8 R vlh
s. 1985 Moskova, RUS
188CM / 106KG
SOPIMUS: 2021
VARAUS: 2004 Washington Capitals 1. kierros #1