Mielipide

Ovetškin ei ole enää Capitalsin vaarallisin ase

NHL / Kolumni
Washington Capitalsin supertähti Aleksandr Ovetškin pelasi NHL-uransa toiseksi heikoimman kauden. Pudotuspelien alkaessa venäläishyökkääjä ei ole joukkueensa tärkein eikä vaarallisin hyökkääjä.

Aleksandr Ovetškin on pelannut NHL:ssä 12 kautta ja jäi vasta kolmannen kerran täysimittaisella kaudella alle 40 maalin. Parhaan maalintekijän palkinnon Ovetškin on voittanut yhteensä kuusi kertaa.

Molemmat saavutukset ovat huikeita, mutta venäläistähden kulunut kausi ei sujunut yhtä hyvin, vaikka Washington Capitals oli runkosarjan paras joukkue. Ovetškinin maalitahti oli uran heikoin ja pistetahtikin toiseksi huonoin. Kauden aikana oli myös useita pitkiä maalittomia putkia.

Capitals henkilöityy paljon Ovetškiniin, mutta joukkueen kiekollinen kapellimestari on jo monena kautena ollut ruotsalaissentteri Nicklas Bäckström.

Capitals henkilöityy paljon kapteeniinsa, mutta joukkueen kiekollinen kapellimestari on jo monena kautena ollut ruotsalaissentteri Nicklas BäckströmTaitava ja juonikas keskushyökkääjä oli tällä kaudella NHL:n pistepörssin neljäs ja syöttöpörssin toinen. 

Ruotsalaistähti taikoo maalipaikkoja kuin tyhjästä ja on jo monen kauden ajan muodostanut äärimmäisen vaarallisen tutkaparin Ovetškinin kanssa. Toista kautta peräkkäin Bäckströmin syötöistä pääsi nauttimaan myös TJOshie, joka on ruotsalaisen rinnalla rikkonut maaliennätyksensä.

Tällä kaudella amerikkalaishyökkääjä teki yhtä monta maalia kuin Ovetškin, vaikka pelasi 14 peliä vähemmän.

Pudotuspelien alkaessa katseet on syytä kohdistaa myös Justin Williamsiin, joka on ratkaisupeleissä ja erityisesti seiskapeleissä ollut erinomainen viimeistelijä.

Ovetškin on pelaaja, joka haluaa ratkaista ja voittaa otteluita. Vastustajan ei kuitenkaan kannata kohdistaa kaikkea energiaa venäläistähden varjostamiseen.

Capitalsilla on riveissään monta muutakin vaarallista ratkaisijaa kuin Ovetškin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös