Kommentti: Leijonat menestyvät tänäkin keväänä

Vaikka Leijonat avasi MM-kisat selvällä tappiolla Yhdysvalloille, voi suomalaisilta odottaa menestystä myös tänä vuonna. Leimatkaa romantikoksi, mutta ennustukseni on tässä.

Leijonia pidettiin avausottelussaan selvänä ennakkosuosikkina. Sitä se ei oikeastaan ollut, sillä myös viime vuosien MM-historia kertoo Yhdysvaltoja vastaan pelatuiden otteluiden tasaisuudesta. Jenkkien akatemiatyö tuottaa tulosta.

Lisäksi Leijonien puolustus teki karkeita virheitä. Pekka Rinnekään ei ollut parhaimmillaan. Ja kyllä, olisi pitänyt laukoa enemmän.

Entäpä, kun näitä asioita parannetaan seuraavaan otteluun?

Kun hyökkäyskolmikot eivät pelaa itseään ulos puolustustehtävistä, vaan huolehtivat myös puolustuksen tukemisesta á la unelmavävy Jere Lehtinen.

Kun Jussi Jokinen tinttaakin läpiajoistaan kiekot häkkiin.

Kun lähes satakiloinen Joonas Kemppainen ryysää ehdotuksensa mukaisesti täysillä maalille hakkaamaan irtokiekkoja sisään.

Kun Petri Kontiola löytää Juhamatti Aaltosen ylivoimalla B-pisteen kaarelta, ja kansantaiteilija iskee suoraan syötöstä kiekon häkkiin. Tai vaikka kahdesti.

Kun Rinne kotiutuu joukkueeseen ja löytää hyvän rytmin, häneltä voi odottaa kisojen edetessä jälleen vakuuttavia torjuntoja. Eikä Rinne perjantainakaan huono ollut. Jenkkien nopeat, pohjoisamerikkalaisille tyypilliset vastaiskut olivat tiedossa, mutta ehkä ne silti hieman yllättivät Leijonien raskasjalkaisemmat puolustajat.

Suurimmat riskit liittyvät pakkipariin Tuukka Mäntylä-Jyrki Jokipakka. En olisi yllättynyt, vaikka siihenkin tulisi muutos seuraavaan otteluun.

Muilta osin homma on täysin aikataulussa. Saa kirjoittaa ylös: myös jenkeillä on vahva joukkue.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Koskinen aloittaa jälleen, Korpikoski Kontiolan rinnalle - Leijonien kentälliset Venäjä-otteluun

MAAJOUKKUE | 17.12.2017 11:56
Leijonat julkaisi kentälliset, joilla se lähtee haastamaan turnauksen isäntämaa Venäjää. lue lisää

"Kova peli on tulossa ja hyvä niin" - Suomi valmiina Venäjän kaatoon

MAAJOUKKUE | 16.12.2017 20:45
Vaikeat lähtökohdat, mutta niihin nähden hyvät otteet. Siinä Leijonien turnaus tiivistettynä tähän mennessä Lauri Marjamäen silmin. Miehen mukaan Venäjä-ottelu tulee olemaan Suomelle tarpeellinen, kova testi. lue lisää

"Saimmepahan hyökätä" - hukatut ylivoimamahdollisuudet jäivät harmittamaan Kontiolaa

MAAJOUKKUE | 15.12.2017 17:14
Suomen neljä hukattua ylivoimaa jäivät harmittamaan Petri Kontiolaa voitosta huolimatta. 4-1-lukemin päättynyt ottelu oli Kontiolan mielestä yksipuolinen Leijonien aktiivisuuden johdosta. lue lisää

Suomalaisilla paljon ammennettavaa tšekkiläisestä kiekkojuhlasta

MAAJOUKKUE | 14.12.2017 10:00
Eilisen Tšekki-Suomi EHT-ottelun perusteella tšekkiläiset osaavat selkeästi arvostaa ja pitää tärkeänä myös yksittäistä Euro Hockey Tourin ottelua. lue lisää

"Kaksi ja puoli erää he olivat heikkoja, viimeisellä kympillä he saivat hurmoksen päälle"

MAAJOUKKUE | 13.12.2017 23:23
Mikko Koskinen oli pettynyt mies, kun Tšekki nousi loppuhetkillä voittoon Leijonista Prahassa. Olympialaisia varten miehellä on jo selvä suosikki. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Luetuimmat