Kommentti: Leijonat menestyvät tänäkin keväänä

Vaikka Leijonat avasi MM-kisat selvällä tappiolla Yhdysvalloille, voi suomalaisilta odottaa menestystä myös tänä vuonna. Leimatkaa romantikoksi, mutta ennustukseni on tässä.

Leijonia pidettiin avausottelussaan selvänä ennakkosuosikkina. Sitä se ei oikeastaan ollut, sillä myös viime vuosien MM-historia kertoo Yhdysvaltoja vastaan pelatuiden otteluiden tasaisuudesta. Jenkkien akatemiatyö tuottaa tulosta.

Lisäksi Leijonien puolustus teki karkeita virheitä. Pekka Rinnekään ei ollut parhaimmillaan. Ja kyllä, olisi pitänyt laukoa enemmän.

Entäpä, kun näitä asioita parannetaan seuraavaan otteluun?

Kun hyökkäyskolmikot eivät pelaa itseään ulos puolustustehtävistä, vaan huolehtivat myös puolustuksen tukemisesta á la unelmavävy Jere Lehtinen.

Kun Jussi Jokinen tinttaakin läpiajoistaan kiekot häkkiin.

Kun lähes satakiloinen Joonas Kemppainen ryysää ehdotuksensa mukaisesti täysillä maalille hakkaamaan irtokiekkoja sisään.

Kun Petri Kontiola löytää Juhamatti Aaltosen ylivoimalla B-pisteen kaarelta, ja kansantaiteilija iskee suoraan syötöstä kiekon häkkiin. Tai vaikka kahdesti.

Kun Rinne kotiutuu joukkueeseen ja löytää hyvän rytmin, häneltä voi odottaa kisojen edetessä jälleen vakuuttavia torjuntoja. Eikä Rinne perjantainakaan huono ollut. Jenkkien nopeat, pohjoisamerikkalaisille tyypilliset vastaiskut olivat tiedossa, mutta ehkä ne silti hieman yllättivät Leijonien raskasjalkaisemmat puolustajat.

Suurimmat riskit liittyvät pakkipariin Tuukka Mäntylä-Jyrki Jokipakka. En olisi yllättynyt, vaikka siihenkin tulisi muutos seuraavaan otteluun.

Muilta osin homma on täysin aikataulussa. Saa kirjoittaa ylös: myös jenkeillä on vahva joukkue.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Kommentti: Leijonien kaaoksen rauhoittaja

MAAJOUKKUE | 4.10.2017 18:33
Maajoukkueen ympärillä on vallinnut jonkinasteinen epävarmuus sitten Kari Jalosen ajan. Suomen jääkiekkoliiton tuore päävalmentajailmoitus rauhoittanee tilannetta. lue lisää

Mestarivalmentaja Jalonen palaa Leijonien peräsimeen

MAAJOUKKUE | 4.10.2017 13:52
Jukka Jalonen palaa maajoukkueen peräsimeen. Sopimus alkaa kuluvan kauden jälkeen. lue lisää

Eeli Tolvanen on GM Jere Lehtisen olympiasyynissä: "Mielenkiintoinen pelaaja"

MAAJOUKKUE | 1.10.2017 16:15
Leijonien GM Jere Lehtinen ehti Budapestissä pelatun Unkarin jääkiekkoliiton juhlaottelun jälkeen kertoa näkemyksistään Etelä-Korean olympialaisten Suomen joukkueen kasaamisesta. Myös nuoret pelaajat kuten Eeli Tolvanen ja Miro Heiskanen ovat tiukasti Leijonien johdon tutkalla. lue lisää

Kohteliaat leijonavieraat Unkarin 90-vuotisjuhlissa - "Sapporon ihme" vei voiton

MAAJOUKKUE | 1.10.2017 16:09
Leijonien maajoukkueveteraaneista kasattu Golden Lions -joukkue otti mittaa Unkarin "Sapporon ihmeen" tehneestä ryhmästä paikallisen jääkiekkoliiton 90-vuotisjuhlissa. Leijonaryhmä otti mallia ryhmyri Jere Lehtisestä ja antoi kohteliaasti isäntien viedä juhlapelin nimiinsä. lue lisää

Pyeongchangin olympialaisten otteluohjelma selvillä

MAAJOUKKUE | 25.9.2017 19:51
Helmikuussa pelattavan olympiaturnauksen otteluohjelma julkistettiin maanantaina niin miesten kuin naistenkin turnaukseen. Suomen naiset lähtevät haastamaan Yhdysvaltoja ensimmäisessä ottelussaan, miesten joukkue lähtee ennakkosuosikkina Saksaa vastaan. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Jere Savolainen

Suomi L h
s. 1989 Kuopio
186CM / 90KG
SOPIMUS: 2017