Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä

Kommentti: Leijonat menestyvät tänäkin keväänä

Vaikka Leijonat avasi MM-kisat selvällä tappiolla Yhdysvalloille, voi suomalaisilta odottaa menestystä myös tänä vuonna. Leimatkaa romantikoksi, mutta ennustukseni on tässä.

Leijonia pidettiin avausottelussaan selvänä ennakkosuosikkina. Sitä se ei oikeastaan ollut, sillä myös viime vuosien MM-historia kertoo Yhdysvaltoja vastaan pelatuiden otteluiden tasaisuudesta. Jenkkien akatemiatyö tuottaa tulosta.

Lisäksi Leijonien puolustus teki karkeita virheitä. Pekka Rinnekään ei ollut parhaimmillaan. Ja kyllä, olisi pitänyt laukoa enemmän.

Entäpä, kun näitä asioita parannetaan seuraavaan otteluun?

Kun hyökkäyskolmikot eivät pelaa itseään ulos puolustustehtävistä, vaan huolehtivat myös puolustuksen tukemisesta á la unelmavävy Jere Lehtinen.

Kun Jussi Jokinen tinttaakin läpiajoistaan kiekot häkkiin.

Kun lähes satakiloinen Joonas Kemppainen ryysää ehdotuksensa mukaisesti täysillä maalille hakkaamaan irtokiekkoja sisään.

Kun Petri Kontiola löytää Juhamatti Aaltosen ylivoimalla B-pisteen kaarelta, ja kansantaiteilija iskee suoraan syötöstä kiekon häkkiin. Tai vaikka kahdesti.

Kun Rinne kotiutuu joukkueeseen ja löytää hyvän rytmin, häneltä voi odottaa kisojen edetessä jälleen vakuuttavia torjuntoja. Eikä Rinne perjantainakaan huono ollut. Jenkkien nopeat, pohjoisamerikkalaisille tyypilliset vastaiskut olivat tiedossa, mutta ehkä ne silti hieman yllättivät Leijonien raskasjalkaisemmat puolustajat.

Suurimmat riskit liittyvät pakkipariin Tuukka Mäntylä-Jyrki Jokipakka. En olisi yllättynyt, vaikka siihenkin tulisi muutos seuraavaan otteluun.

Muilta osin homma on täysin aikataulussa. Saa kirjoittaa ylös: myös jenkeillä on vahva joukkue.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

"Pelasivat parhaiden kanssa parhaita vastaan" - Pohjola-leiri kokosi yhteen nuorten parhaimmiston

MAAJOUKKUE | 9.3.2018 11:00
Sunnuntaina päättyneen viisipäiväisen Pohjola-leirin päätteeksi alle 16-vuotiaiden maajoukkueen johtoryhmä valitsi vuonna 2003 syntyneiden jääkiekkoilijoiden parhaimmistosta 44 pelaajaa toukokuussa alkavalle alle 16-vuotiaiden maajoukkueen testileirille. Lopuksi palkittiin parhaat, ja leirin parhaaksi pelaajaksi valittiin Kärppien Viljami Juusola. lue lisää

Miesleijonien pelaaja-arviot: Lepistö puolustuksen kuningas, Tolvanen ja Kontiola pitivät hyökkäystä reppuselässä

MAAJOUKKUE | 28.2.2018 11:03
Mihin katosivat Julius Junttila tai Teemu Hartikainen? Ketkä olivat Suomen joukkueen suurimmat onnistujat? Jatkoaika arvioi jokaisen Leijonat-pelaajan suorituksen olympiaturnauksessa. lue lisää

Venäjän OU rohmusi valintoja miesten turnauksen tähdistöön – Tolvanen ainoa suomalainen

MAAJOUKKUE | 25.2.2018 13:25
Eeli Tolvanen valittiin miesten jääkiekon olympiaturnauksen tähdistökentälliseen ainoana suomalaisena. Venäjän OU:n Ilja Kovaltšuk on turnauksen arvokkain pelaaja. lue lisää

Siskokset päättivät Yhdysvaltain 20 vuoden olympiapiinan

MAAJOUKKUE | 22.2.2018 14:59
Naisten jääkiekossa olympiakulta on viimeiset neljä kertaa mennyt Kanadaan. Lamoureux´n sisarukset pitivät kuitenkin huolta siitä, että tällä kertaa olympiavoittaja oli kuitenkin Yhdysvallat. lue lisää

Marjamäkihän höpöttelee ihan omiaan

MAAJOUKKUE | 22.2.2018 8:05
Nollan tehdyn maalin jälkeen Marjamäki kehui joukkueensa tehokkuuden olympiaturnauksessa. Lisäksi peli on kuulemma hyvillä jäljillä, vaikka kolmeen arvoturnaukseen Suomella on vain yksi voitto jääkiekon suurmaita vastaan. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita