Mielipide

Ansaitun hassun näköistä

MESTIS / Kolumni

Niin sanottu voittamisen kulttuuri on tähän asti kiertänyt Kouvolan jäähallin vähän kauempaa, ja yleisölle on viime vuosina tarjottu voitonjuhlien sijasta lähinnä karvaita pettymyksiä.

KooKoo on perinteikäs suomalainen jääkiekkoseura, mutta sen kannattajilla ei ole aina ollut helppoa. Muistan elävästi sen päivän keväällä 2005, kun KooKoo ilmoitti luopuvansa sarjapaikastaan. Se oli teini-ikäiselle jääkiekosta elävälle kouvolalaistytölle hirveä tragedia. Onneksi kuitenkin hyvällä yhteishengellä ja uurastuksella KooKoo jatkoi Mestis-taivaltaan ja nousi pikkuhiljaa sarjan kärkijoukkueiden tuntumaan.

Tunneside entisen kotikaupungin seuraan on ehtinyt jo heiketä, mutta mestaruus lämmittää mieltä silti. Etenkin niiden ihmisten puolesta, jotka ovat vuosikausia omalla panoksellaan tehneet töitä kouvolalaisen jääkiekkoilun ja KooKoon organisaation hyväksi.

Ja niiden puolesta, jotka pettymyksistäkin huolimatta ovat aina vain uudelleen ilmestyneet jäähallin katsomoon kannustamaan kouvolalaisjoukkuetta. He kaikki ovat yksi palanen sitä kokonaisuutta, joka tällä kaudella vihdoin loksahti täysin paikoilleen ja toi KooKoolle kirkkaimmat mitalit.

Maanantai-iltana kaikkien karvaiden pettymysten, kesken kauden erotettujen valmentajien ja hyviä yksilöitä vilisevien epäjoukkueiden jälkeen KooKoo teki sen, mitä kouvolalaiset ovat odottaneet − ja vielä juuri oikeaan aikaan liiganousun kannalta.

Eräs saamani viesti mestaruuden ratkettua tiivistänee kouvolalaiskiekon seuraajan tunnelmat viime vuosilta: "Hassun näköistä, kun KooKoo juhlii. Yleensä ne tippuu tai häviää."

Ja mikä parasta, makealta maistuvan mestaruuden lisäksi Kouvolassa laitettiin kuntoon se ainut asia, mikä liigapaikasta puuttui.

Sakari Välimaa on kertonut aiemmin keväällä, että KooKoon erottaa liigapaikasta vain Mestiksen mestaruus. Nyt mestaruus on plakkarissa, joten myös liigapaikka kaudelle 2015−2016 varmistui viidennen finaalin loppusummerin soidessa.

Sillä eihän Liiga voi syödä Välimaan yleisölle välittämiä sanoja niin pahasti, että tästä tulisi kaikkien aikojen kevään sijasta lopulta se kaikkein karvain pettymys? Olisi jo liian julmaa pilaa, jos KooKoo voittaisi viimein kaivatun mestaruuden, kun sillä ei enää olisi mitään merkitystä.

Kouvolalaiset ovat ansainneet keväänsä. Älkää viekö tätä heiltä pois.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös