Kummola veikkasi ja osui oikeaan

MESTIS / Haastattelu
Kummola seurasi KooKoon mestaruusjuhlia maanantaina.
Kuva © Daniel Levi
Mestiksen kausi saatiin maanantaina paketoitua, kun KooKoo vei mestaruuden viidennessä finaaliottelussa. Jatkoaika tavoitti Jääkiekkoliiton puheenjohtajan Kalervo Kummolan Mestiksen finaaleista Kouvolasta.

− Sali on täällä ihan täynnä. Aivan loistava tunnelma, Kalervo Kummola summasi.

Vaihtaako kannu maanantai-iltana omistajaa?

− Kyllä siltä näyttää, että kotijoukkue vie tämän homman. Jääkiekko on myös nopea peli, joten koskaan ei tiedä.

Liigaan nousemisesta ja sen mahdollisuudesta on puhuttu pitkin kautta. Ensi syksynä Vaasan Sport saa kokeilla siipiään Suomen ylimmässä kiekkosarjassa, mutta monien mielestä Sport ei jää ainoaksi liiganousijaksi. Kummolan mielestä myös Kouvolasta löytyy potentiaalia ylemmälle sarjatasolle.

− Kouvolassa on mielestäni iso talousalue, tässä on tavallaan koko Kymenlaakso. Kouvolassa on siis jatkossa helpompi toimia ja kiinnostus näyttää täällä olevan kova. Mikkelissä on pienempi talousalue.

Finaalit tarjosivat herkkua ainakin maalinnälkäisille katsojille, sillä viidessä pelissä tehtiin yhteensä 35 maalia. Viimeisimmät pelit tarjosivat jännitystä koko rahan edestä. Pelillinen anti miellytti myös Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kummolaa.

Entä olisiko joukkueilla pelillisesti mahdollisuuksia pelata Liigaa?

− Mielestäni aina silloin kun noustaan hankitaan vahvistuksia. Runko on etenkin KooKoolla hyvä, Kummola maalaili.

Mestis on viime aikoina ollut entistä enemmän tapetilla mediassa ja mainoksissa. Ennen ykkösdivarina tunnettu sarja on vetänyt puoleensa myös isompia nimiä, jotka hakevat lisänostetta uralleen. Myös Kummolan mielestä Mestiksen suunta on ollut eteenpäin ja yläviistoon.

− Mestis on erittäin hyvä sarja ja taso on mielestäni noussut koko ajan. Tämä on hyvä kasvualusta monelle pelaajalle ja myös hyvä välimuoto matkalla A-junioreista Liigaan. Mestiksen parhaat joukkueet ovat todella kovatasoisia, kehui Kouvolan jäähallin parhailla paikoilla ottelua seurannut "rautakansleri".

» Lähetä palautetta toimitukselle