Tarkki aikoo tehdä päätöksen helpoksi

LIIGA / Haastattelu
Iiro Tarkki tekee kaikkensa pelatessaan.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Oulun Kärpät ja Helsingin IFK kohtasivat Raksilan tiistai-illassa. Kärppien maalin suulla pelasi Iiro Tarkki, jolle peli oli viides liigaottelu tällä kaudella.

Iiro Tarkki siirtyi kesällä Kärppiin SHL:n Linköpingistä, kun Jussi Rynnäs lähti tavoittelemaan paikkaa NHL:stä. Tarkki tiesi jo tullessaan joutuvansa taistelemaan peliajasta viime keväänä mestaruuden torjuneen Tomi Karhusen kanssa.

− Karhu [Karhunen] on tosi hyvä veskari ja pelannut tosi hyviä pelejä. Molemmat varmaan halutaan pelata yhtä paljon. Se on just sitä, että pitää treenata hyvin, ja kun saa oman pelivuoron niin se pitää käyttää hyvin ja sitä kautta voi saada aina pidempiä pätkiä millon pääsee pelaamaan.

Tarkki pelasi viime kaudella KHL:ää ja SHL:ää. Kausi ei kuitenkaan mennyt toivotulla tavalla ja maalivahti jäi pienelle peliajalle edustamissaan seuroissa.

− Viime kausi oli semmoinen kausi, että sen halusi vain unohtaa. Se jätti paljon hampaankoloon ja yritän kyllä kaikkeni tehdä, että tämä kausi menisi "vähän" paremmin.

Kärpät peluutti liigakauden aluksi maalivahtejaan vuorotellen. Karhunen kuitenkin loukkasi itseään harjoituksissa ja joutui hetkeksi sairastuvalle. Loukkaantumisen seurauksena Tarkki on päässyt pelaamaan kolmessa viimeisimmässä liigaottelussa.

− Itsellä on ainakin niin, että mitä enemmän pääsee pelaamaan niin sitä helpommaksi se tulee. Ja pelaaminen onkin parantunut koko ajan, kun on saanut nyt putkeen pelata.

− Valmentajat päättää kumpi pelaa, mutta mä yritän tehdä joka päivä sen valinnan vaikeaksi. Tai oikeastaan helpoksi.

Vaikka peliaika Tarkille maistuukin, niin hän myöntää kahden kovakuntoisen maalivahdin olevan etu, kun pelejä sattuu monta samalle viikolle.

− Aikamoinen otteluruuhka on taas tulossa ja siinä on aika paljon reissua ja joka päivä peliä, niin on ihan hyvä, että sillon on kaksi kilpailevaa maalivahtia.

Kärppien ja HIFK:n välinen ilta venyi voittomaalikilpailuun asti. HIFK:lta voittomaalikisassa kiekon ohi Tarkin onnistuivat ujuttamaan kertaalleen sekä Juuso Puustinen että Jasse Ikonen ja kahdesti osunut Mika Partanen. Partasen ensimmäinen maali harmitti Tarkkia kaikkein eniten.

− Eniten jäi harmittamaan ehkä se ensimmäinen rankkari, kun se meni maaliin. Jotenkin ajattelin, että jalka olisi ollut peittämässä, mutta sieltä löytykin vielä pieni rako.

» Lähetä palautetta toimitukselle