Tapola vertasi Donskoin kypäräseikkailua Monopolyyn: ”Nyt kuljettiin lähtöruudun kautta”

LIIGA / Haastattelu
Voittajan on helppo hymyillä.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi

Jussi Tapola oli rikkoa korkeushypyn maailmanennätyksen kuudennessa finaaliottelussa. Kärppien kultakypärä Joonas Donskoin kypärä putosi hyökkäysalueen kulmauksessa jäähän ja tähtihyökkääjä ei lähtenyt suoraan vaihtoaitioon, kuten uudehko sääntö vaatii.

Tapola hyppi vaihtoaitiossa lennokkaasti ja osoitti mieltään tuomareille, mutta Donskoi selvisi tilanteesta jäähyttä. Tappara-luotsi otti legendaarisen lautapeli Monopolyn vertaukseksi, kun Aamulehden toimittaja kysyi valmentajan mielipidettä tilanteeseen.

- Minun mielestäni sääntö on, että kun kypärä putoaa, pitää lähteä heti vaihtoaitoon eikä kulkea lähtöruudun kautta. Nyt kuljettiin lähtöruudun kautta, Tapola heitti.

Tunteiden toisen ääripään tarjosi puolestaan Masi Marjamäen jatkoajalla laukoma 2-1-voittomaali.

Mitkä olivat tiivistetysti tunteesi kiekon upottua verkkoon?

-10 sekuntia hieno hetki ja sitten huomiseen, Tapola kertoi.

Tappara oli vaikeassa kolmannessa erässä - jossa Kärpät muun muassa tasoitti pelin – heikompi, mutta sinioranssit rynnivät kuin tavarajuna voittoon jatkoajalla.

- Tulimme tähän jatkoerään paremmin kuin kertaakaan tällä kaudella.

- Pukukopissa kokeneet pelaajat toivat yksi kerrallaan äänensä esiin. Se oli hienoa katsottavaa. Viesti oli, että menemme ja otamme, mikä meille kuuluu.

Tappara pääsee näin ollen kahden peräkkäisen voiton jälkeen metsästämään Kanada-maljaa Ouluun seitsemänteen finaaliin. Voitto toisi mestaruuden, joka pyyhkisi kahden viime kevään hopeamitalit kankkulan kaivoon.

- Nämä viimeiset kaksi vuotta ovat kasvattaneet joukkuetta. Ne kokemukset ja pettymykset ovat kasvattaneet meitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle