Ruotsi pyyhälsi Slovakian ohi välieriin

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Forsbacka Karlsson odottaa innolla välierää.
Ruotsi otti tyylipuhtaan 6-0-voiton Slovakiasta lauantain toisessa puolivälierässä. Ruotsalaiset eivät jättäneet slovakeille juurikaan pyristelynvaraa, vaan hallitsivat peliä suurissa määrin. Yksi Ruotsin onnistujista oli hyökkääjä Jakob Forsbacka Karlsson, joka teki ottelussa tehopisteet 0+2.

Jakob Forsbacka Karlsson oli innoissaan puolivälierän jälkeen. Motivaatiota ei ollut ollut vaikea hakea.

− Tämä oli alle 20-vuotiaiden MM-kisojen puolivälierä, joten tähän peliin oli helppo syttyä.

Ruotsi hallitsi peliä selkeästi ja Forsbacka Karlssonkin pääsi itse tehopisteille. Ottelun kuva miellytti hyökkääjää pelin jälkeen.

− Mielestäni pelasimme hyvin ensimmäisessä erässä, mutta pelimme hidastui toisesta erästä eteenpäin. Emme kuitenkaan päästäneet heitä mukaan, joten sikäli kaikki meni hyvin. Syötin itse kaksi maalia ja niistä jäi hyvä tunne.

Forsbacka Karlsson on muodostanut parissa viime ottelussa ketjun yhdessä Carl Grundströmin ja Joel Eriksson Ekin kanssa. Ketjun pelaaminen on ollut nuoren miehen mieleen.

− Olemme pelanneet tällä ketjulla pari ottelua ja se on mahtavaa. Heidän kanssaan on todella helppo pelata, he työskentelevät kovaa, voittavat kiekkoja ja ovat avoinna syötöille.

Tuleeko vastaan rakas kilpakumppani vai lajin synnyinmaa?

Ruotsi saa välierissä vastaansa voittajan puolivälieräparista Suomi-Kanada. Ruotsi on voittanut viisi ottelua putkeen turnauksessa ja uhkuu itseluottamusta.

− Olemme voittaneet kaikki pelimme, joten meillä on itseluottamusta. Siltä pohjalta on mukava lähteä välieriin. Meidän täytyy kuitenkin parantaa peliämme seuraavaan otteluun, on se sitten Kanadaa tai Suomea vastaan. Emme saa kuitenkaan olla liian itsevarmoja. Meidän vain täytyy jatkaa eteenpäin, koska nyt se hauskuus vasta alkaakin, Forsbacka Karlsson hehkuttaa.

Kuten Forsbacka Karlsson edellä mainitseekin, tulevalla välierävastustajalla ei sinänsä ole merkitystä, mutta Suomi on toki rakas kilpakumppani. Lisäpanosta tuovat myös kahdet edelliset alle 20-vuotiaiden MM-kisat. Viime vuonna Ruotsi kaatoi Suomen puolivälierässä ja toissavuonna Suomi nujersi Ruotsin MM-finaalissa.

− Suomen ja Ruotsin välillä on aina kilpailutilanne. Voitimme heidät viime vuonna ja he meidät sitä edellisenä vuonna. Olisi hienoa pelata Suomea vastaan.

− Joukkueessamme on mukana yksi pelaaja, joka oli Malmön-joukkueessa, muuten kaikki ovat uusia pelaajia. Välisissämme peleissä on kuitenkin aina tunnetta, joten kyllä siitä pelistä tulee kiihkeä, jos se toteutuu, Forsbacka Karlsson kertaa kilpakumppaneiden tilannetta.

» Lähetä palautetta toimitukselle