Henri Kiviaho pääsi pitkästä aikaa aloittamaan tolppien välissä.

Riku Laukkanen / https://www.facebook.com/R1kuExposures

Pienelle peliajalle jäänyt Henri Kiviaho: "Hommia on tehty pirusti"

Ässämaalivahti Henri Kiviaho pelasi lauantaina kauden yhdeksännen kokonaisen pelinsä. Kauden mittaan miehen torjuntatekniikkaan on haettu muutoksia maalivahtivalmentaja Jaakko Rosendahlin kanssa.

Lauantai-illan paikalliskamppailu Lukkoa vastaan päättyi Ässien 1-4-tappioon. Porilaismaalilla ensimmäistä kertaa sitten marraskuun kokonaisen ottelun pelannut Henri Kiviaho hoiti kuitenkin tonttinsa varsin mallikkaasti.

− Hienoa oli pelata pitkästä aikaa, ja kun oli vielä Lukkoa vastaan, niin kiva fiilis kyllä oli, Kiviaho koki.

Lauantai-illan peli oli kaikenkaikkiaan Ässiltä ryhdikkäämmän oloinen kuin muutamat edeltävät ottelut.

− Kun oli paikalliskamppailu, niin ladattiin kaikki peliin, mutta jotain olisi toki voinut tehdä paremmin. Maalinteko on hieman takkuillut, mutta kyllä se verkko alkaa heilua meilläkin, Kiviaho kommentoi.

Kauden alussa maalivahti sai otteluja vyölleen säännöllisemmin, mutta talven aikana peliminuutit ovat pienentyneet. Niukaksi käynyttä peliaikaansa Kiviaho ei kuitenkaan mieti sen enempää.

− Itse teen töitä täysillä koko ajan, ja valmennusjohto sitten miettii, kuka pelaa. Sama tilanne se on kaikilla varsinkin sitten, kun sairastupa tyhjenee. Meillä on kova nippu, joten peliajasta täytyy kaikkien taistella, Kiviaho kertoi.

Viime tiistain Ässät-Kärpät-ottelun jälkeen Ässien päävalmentaja Jyrki Aho kertoi Kiviahon tehneen kuluvan kauden mittaan harjoituksissa muutoksia pelaamiseensa. Maalivahti itse oli harjoittelustaan niukkasanainen.

− En kommentoi tekniikka-asioita, mutta hommia tässä on tehty pirusti, Kiviaho totesi.

Ensi viikolla porilaisilla on taas tulossa kolmen kovan pelin viikko. Torstaina porilaiset isännöivät KooKoota, mutta tiistaina ja lauantaina on tiedossa vieraspelit HIFK:ta ja Ilvestä vastaan.

− Ensi viikko on sitten ensi viikko, nyt eletään tätä päivää, Kiviaho hymyili tiedusteluun tulevista otteluista.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Kiviaho huikeasta vireestään: "Kiristin patjat toiseen erään"

LIIGA | 13.10.2017 21:55
Henri Kiviaho oli yksi isoimmista syistä, miksi Ässät ryösti täyden pistepotin Jyväskylästä. Kiviaho kertoi Jatkoajan haastattelussa pelistä ja pienestä kikastaan ottelun sisällä. lue lisää

Ässille nippu uusia sopimuspelaajia

LIIGA | 18.4.2017 15:28
Ässät hankki pelaajia niin maalivahti-, puolustus- kuin hyökkäysosastolleenkin. lue lisää

IS: Ässien Viljanen siirtymässä Ilvekseen - uusi maalivahti Pohjois-Amerikasta ässämaalille

LIIGA | 16.3.2017 23:15
Ässien puolustaja Valtteri Viljanen vahvistaa Ilta-Sanomien tietojen mukaan ensi kaudella Ilvestä. Porilaisjoukkue on puolestaan saamassa vahvistusta niin maalinsuulle kuin hyökkäykseenkin. lue lisää

Jaroslav Otevrel palaa Isomäki Areenaan vuosien tauon jälkeen

LIIGA | 16.1.2018 10:41
Parikymmentä vuotta sitten liigapelissä vakavasti loukkaantunut tšekkihyökkääjä Jaroslav Otevrel saapuu Poriin helmikuussa Ässien vieraaksi. lue lisää

KooKoon kärsivällisyys ei riitä Raumalla

LIIGA | 16.1.2018 7:00
Tiistain Supermoniveto tarjoaa neljä kohdetta. Iltaa vietetään vahvasti kotivoittojen merkeissä, kun ainoan poikkeuksen tuo uutta virettä hakeva Ässät. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Henri Kiviaho

Ässät #32 L mv
s. 1994 Lappeenranta
193CM / 87KG
SOPIMUS: 2018 (2019)
VARAUS: 2012 Dallas Stars 5. kierros #144