Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Henri Kiviaho pääsi pitkästä aikaa aloittamaan tolppien välissä.

Riku Laukkanen / https://www.facebook.com/R1kuExposures

Pienelle peliajalle jäänyt Henri Kiviaho: "Hommia on tehty pirusti"

Ässämaalivahti Henri Kiviaho pelasi lauantaina kauden yhdeksännen kokonaisen pelinsä. Kauden mittaan miehen torjuntatekniikkaan on haettu muutoksia maalivahtivalmentaja Jaakko Rosendahlin kanssa.

Lauantai-illan paikalliskamppailu Lukkoa vastaan päättyi Ässien 1-4-tappioon. Porilaismaalilla ensimmäistä kertaa sitten marraskuun kokonaisen ottelun pelannut Henri Kiviaho hoiti kuitenkin tonttinsa varsin mallikkaasti.

− Hienoa oli pelata pitkästä aikaa, ja kun oli vielä Lukkoa vastaan, niin kiva fiilis kyllä oli, Kiviaho koki.

Lauantai-illan peli oli kaikenkaikkiaan Ässiltä ryhdikkäämmän oloinen kuin muutamat edeltävät ottelut.

− Kun oli paikalliskamppailu, niin ladattiin kaikki peliin, mutta jotain olisi toki voinut tehdä paremmin. Maalinteko on hieman takkuillut, mutta kyllä se verkko alkaa heilua meilläkin, Kiviaho kommentoi.

Kauden alussa maalivahti sai otteluja vyölleen säännöllisemmin, mutta talven aikana peliminuutit ovat pienentyneet. Niukaksi käynyttä peliaikaansa Kiviaho ei kuitenkaan mieti sen enempää.

− Itse teen töitä täysillä koko ajan, ja valmennusjohto sitten miettii, kuka pelaa. Sama tilanne se on kaikilla varsinkin sitten, kun sairastupa tyhjenee. Meillä on kova nippu, joten peliajasta täytyy kaikkien taistella, Kiviaho kertoi.

Viime tiistain Ässät-Kärpät-ottelun jälkeen Ässien päävalmentaja Jyrki Aho kertoi Kiviahon tehneen kuluvan kauden mittaan harjoituksissa muutoksia pelaamiseensa. Maalivahti itse oli harjoittelustaan niukkasanainen.

− En kommentoi tekniikka-asioita, mutta hommia tässä on tehty pirusti, Kiviaho totesi.

Ensi viikolla porilaisilla on taas tulossa kolmen kovan pelin viikko. Torstaina porilaiset isännöivät KooKoota, mutta tiistaina ja lauantaina on tiedossa vieraspelit HIFK:ta ja Ilvestä vastaan.

− Ensi viikko on sitten ensi viikko, nyt eletään tätä päivää, Kiviaho hymyili tiedusteluun tulevista otteluista.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Kiviaho huikeasta vireestään: "Kiristin patjat toiseen erään"

LIIGA | 13.10.2017 21:55
Henri Kiviaho oli yksi isoimmista syistä, miksi Ässät ryösti täyden pistepotin Jyväskylästä. Kiviaho kertoi Jatkoajan haastattelussa pelistä ja pienestä kikastaan ottelun sisällä. lue lisää

Ässille nippu uusia sopimuspelaajia

LIIGA | 18.4.2017 15:28
Ässät hankki pelaajia niin maalivahti-, puolustus- kuin hyökkäysosastolleenkin. lue lisää

Kärpät-Ässät: Patapaidat haastajana Kärppien kimppuun

LIIGA | 20.3.2018 7:00
Kärpät vei runkosarjan nimiinsä selvällä piste-erolla, mutta notkahti maaliskuun otteluissaan. Ässät puolestaan taisteli itsensä pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle, jossa pudotti Lukon otteluvoitoin 2-0. Porilaiset lähtevät kärppäsarjaan selvinä altavastaajina, mutta näkyykö pelaamattomuus oululaisten otteissa? lue lisää

Kärpät-Ässät, taistelupari: Miika Koivisto vastaan Maksim Matushkin

LIIGA | 20.3.2018 7:00
Kärppien Miika Koivisto ja Ässien Maksim Matushkin taistelivat puolustajien pistepörssin voitosta, mutta kummaltakin se jäi saavuttamatta. Puolivälierissä molemmat ovat joukkueensa tärkeimpiä hahmoja. lue lisää

Vihellyksen jälkeen: Ennakkosuosikeillakin kompastuskivensä puolivälierissä − HIFK:lle jää käteen tyhjä arpa

LIIGA | 19.3.2018 14:00
Liigan puolivälierät ovat jo ovella, ja edessä on neljä toinen toistaan kiihkeämpää kamppailua paikasta neljän parhaan joukkoon. Mukana menossa ovat tietenkin Vihellyksen jälkeen -podcastista tutut toimittajat uusine analyyseineen ja sivaltavine tulkintoineen. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

JYPHIFK
"Jyväskylässä nähdään maaleja"
JYP ja HIFK tunnetaan joukkueiden hyökkäysvoimasta. Viimeisimmissä viidessä kohtaamisessa ei ole jääty kertaakaan alle kuuden maalin, mikä povaa maaleja myös puolivälieräavaukseen. Molemmilta joukkueilta löytyy maalipaikkoja avaavia haavoittuvuuksia puolustuspelaamisesta, ja näitä käytetäänkin hyväksi. JYP pyrkii kotijoukkueena määrittämään rytmiä, mikä avaa maalipaikkoja enemmän. Tätä kautta myös voitto tulee hurrikaaniryhmälle.
  • 3
  • 4
  • 2
  • 3
TapparaKalPa
"KalPalla on yllätyspotentiaalia Tampereella"
Kaikki paineet Tapparan ja KalPan puolivälieräsarjassa on Tapparan leirissä. Tällainen tilanne on kuin luotu nuorelle ja itseluottamusta puhkuvalle kuopiolaisryhmälle, joka lähtee nälkäisenä haastajana tavoittelemaan välieräpaikkaa. Kaksi neljästä runkosarjakohtaamisesta eteni ylitöille, ja tämä kaava toistuu nytkin. Tapparan materiaalietu kääntää pienet marginaalit edukseen.
  • 2
  • 3
  • 2
  • 3

Luetuimmat

Henri Kiviaho

Ässät #32 L mv
s. 1994 Lappeenranta
193CM / 87KG
SOPIMUS: 2018 (2019)
VARAUS: 2012 Dallas Stars 5. kierros #144