Pienelle peliajalle jäänyt Henri Kiviaho: "Hommia on tehty pirusti"

LIIGA / Haastattelu
Henri Kiviaho pääsi pitkästä aikaa aloittamaan tolppien välissä.
Ässämaalivahti Henri Kiviaho pelasi lauantaina kauden yhdeksännen kokonaisen pelinsä. Kauden mittaan miehen torjuntatekniikkaan on haettu muutoksia maalivahtivalmentaja Jaakko Rosendahlin kanssa.

Lauantai-illan paikalliskamppailu Lukkoa vastaan päättyi Ässien 1-4-tappioon. Porilaismaalilla ensimmäistä kertaa sitten marraskuun kokonaisen ottelun pelannut Henri Kiviaho hoiti kuitenkin tonttinsa varsin mallikkaasti.

− Hienoa oli pelata pitkästä aikaa, ja kun oli vielä Lukkoa vastaan, niin kiva fiilis kyllä oli, Kiviaho koki.

Lauantai-illan peli oli kaikenkaikkiaan Ässiltä ryhdikkäämmän oloinen kuin muutamat edeltävät ottelut.

− Kun oli paikalliskamppailu, niin ladattiin kaikki peliin, mutta jotain olisi toki voinut tehdä paremmin. Maalinteko on hieman takkuillut, mutta kyllä se verkko alkaa heilua meilläkin, Kiviaho kommentoi.

Kauden alussa maalivahti sai otteluja vyölleen säännöllisemmin, mutta talven aikana peliminuutit ovat pienentyneet. Niukaksi käynyttä peliaikaansa Kiviaho ei kuitenkaan mieti sen enempää.

− Itse teen töitä täysillä koko ajan, ja valmennusjohto sitten miettii, kuka pelaa. Sama tilanne se on kaikilla varsinkin sitten, kun sairastupa tyhjenee. Meillä on kova nippu, joten peliajasta täytyy kaikkien taistella, Kiviaho kertoi.

Viime tiistain Ässät-Kärpät-ottelun jälkeen Ässien päävalmentaja Jyrki Aho kertoi Kiviahon tehneen kuluvan kauden mittaan harjoituksissa muutoksia pelaamiseensa. Maalivahti itse oli harjoittelustaan niukkasanainen.

− En kommentoi tekniikka-asioita, mutta hommia tässä on tehty pirusti, Kiviaho totesi.

Ensi viikolla porilaisilla on taas tulossa kolmen kovan pelin viikko. Torstaina porilaiset isännöivät KooKoota, mutta tiistaina ja lauantaina on tiedossa vieraspelit HIFK:ta ja Ilvestä vastaan.

− Ensi viikko on sitten ensi viikko, nyt eletään tätä päivää, Kiviaho hymyili tiedusteluun tulevista otteluista.

» Lähetä palautetta toimitukselle