Perrin: "Kävimme keskusteluja joukkueen kesken"

LIIGA / Haastattelu
Perrin vastasi jyväskyläläisten voittomaalista.
Kuva © Timo Savela
JYPin kapteeni Eric Perrin kertoi helpottuneena joukkueen haastavasta viikosta. Perrin osoitti johtajan luonnettaan tekemällä joukkueen voittomaalin HIFK:n verkkoon jo ensimmäisen erän alussa.

Eric Perrinin kasvoilta huokui helpotus HIFK-kamppailun jälkimainingeissa, vaikka viikko onkin ollut hankala koko joukkueelle. JYP hävisi Ilvekselle peräti 5-0-lukemin, joka oli Perrinin mukaan joukkueelle kova paikka. Tappiosta löytyi kuitenkin myös hyviä puolia.

− Ilves-ottelu toimi meille todellisena herätyksenä ajatellen sitä, missä olemme menossa tällä hetkellä. Vaikka olemme onnistuneet ajoittain saamaan hyviä tuloksia otteluista, pelimme ei ole ollut riittävällä tasolla, Perrin selitti.

Vierasottelun jälkeen jyväskyläläisten viikko-ohjelma ei ole ollut aivan normaali. Joukkue järjesti tapaamisia keskenään, joiden pääaiheena oli hurrikaaninuttujen pelitapa, ja kuinka joukkueen tulisi pelata kevään pudotuspeleissä.

− Päätimme palata tänään siihen pelitapaan, joka on tuonut meille runsaasti menestystä viime vuosina.

− Olimme tänään huomattavasti fyysisempiä kuin aiemmin. Lisäksi luistelimme huomattavasti paremmin, joka selvästi paransi peliämme, kehaisi Perrin.

Peli oli JYPin hallinnassa alkuminuuteista saakka, ja siihen Perrinillä oli yksinkertainen selitys.

− Teimme aikeemme selväksi heti alusta alkaen. Fyysisellä pelillä näytimme heille, ettei tästä tule helppo ottelu.

Vaikka HIFK ei tänään ollut parhaimmillaan, irtosi Perriniltä tukku kehuja myös helsinkiläisten suuntaan.

− HIFK on samaan aikaan erittäin fyysinen sekä taitava joukkue. Ville Peltosen ja Juuso Puustisen kaltaiset pelaajat tekevät joukkueesta vaarallisen.

Kapteeni viimeisteli JYPin avausmaalin jo ottelun ensiminuuteilla. Voittomaaliksi jäänyttä osumaa edelsi pitkä kamppailu HIFK:n maalilla, jonka päätteeksi Perrin pääsi huitaisemaan kiekon verkkoon.

[Jani] Tuppurainen kertoi ennen ottelua, että Anssi Löfman tykkää jakaa kiekkoa, mutta ei niinkään laukoa. En kuitenkaan ikinä olisi uskonut, että hän syöttää jopa silloin, kun hänellä on edessään tyhjä maali, Perrin naurahtaa.

− Olin jo valmistautunut tuulettamaan maalia, mutta näinkin kiekon tulevan minulle. Minulla oli helppo työ siirtää kiekko maaliin.

Maalin myötä kultakypärä keikkuu 38-vuotiaan sentterin päässä kuuden pisteen turvin takana vaanivaan Ossi Louhivaaraan verrattuna. Perrin on kerännyt 47:ssä pelaamassaan ottelussa tehot 13+22.

Seuraava pisteiden keruu mahdollisuus on tiistaina, kun JYP matkustaa kierroksen kärkikamppailussa Helsinkiin Jokerien vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle