Metsola naurahti sulamisvitseille: "Pystymme mihin vain"

LIIGA / Haastattelu
"Seitsemäs peli voi hyvin toteutua tänäkin vuonna", Metsola sanoi ottelun jälkeen.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Tapparan joukkueelle finaalipaikka on enemmän kuin yhden vuoden työn tulos. Joukkueen pitkään yhdessä pysynyt ydin nousi tiukassa paikassa esiin. Tapparan kampeama 4-2 voitto Lukosta varmisti tamperelaisille jo kolmannen perättäisen finaalipaikan.

Tapparan kampeama 4−2-voitto Lukosta varmisti tamperelaisille jo kolmannen perättäisen finaalipaikan.

Tapparan häviämät kaksi edellistä finaalisarjaa antoivat kenties joukkueelle sen tarvitseman lisäpotkun, jonka avulla se voitti kolme viimeistä otteluaan Lukkoa vastaan. Joukkueen tärkeimmistä pelaajista koostuva ydin on pysynyt samana jo pitkään.

Ensimmäisen maalin iskenyt Jukka Peltola edustaa Tapparaa jo yhdeksättä kauttaan. Ottelun viimeisen niitin iskeneelle Olli Palolalle kausi oransseissa on neljäs, kuten myös maalivahti Juha Metsolalle.

− Runko on pysynyt samana, ja olemme tehneet pitkään töitä. Nyt yritämme ottaa viimeisenkin askeleen, Metsola sanoi pelin jälkeen.

"Helkkarin kova joukkue vastassa"

Tappara pelasi Lukko-sarjan viimeisen pelin todella vahvasti. Kuvaavaa oli, että se ei ottelun lopussa joutunut vain puolustamaan omalla alueellaan. Sen sijaan joukkue puolusti johtoaan hyökkäämällä.

− Nousu 1−3-tilanteesta antaa ihan mielettömästi voimaa. Pystymme ihan mihin vain.

Vaikka Tappara pelasikin viimeisen ottelun hyvässä liidossa, ei se ainakaan omien sanojensa mukaan ole muuttanut mitään radikaalisti - tai tee niin jatkossakaan.

− Finaaleihin lähdemme tappelemaan ja raastamaan. Taikatemppuja ei ole. Helkkarin kova joukkue on vastassa, ja saamme tehdä parhaamme, jos meinaamme kammeta ne nurin.

Kahden edellisvuoden tappioista huolimatta Metsola pystyy omien sanojensa mukaan lähtemään finaalisarjaan rennosti. "Metsola sulaa" -kaltaiset jutut eivät iloista ja hyvin pelannutta maalivahtia hetkauta.

− Kaksi kertaa olemme hävinneet, ja molemmilla kerroilla jäimme henkiin, Metsola virnisti.

» Lähetä palautetta toimitukselle