"Nemo" poistui Hakametsän jäältä

LIIGA / Haastattelu
Ville Nieminen haluaa voittaa pronssia Rauman Lukon paidassa.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Urheilulla on tapana tarjota uskomattomia tarinoita. Ville Niemisen upea ura on yksi niistä.

Hakametsä oli tänään kenties suurten tarinoiden synty- ja loppupaikka.

Tappara varmisti voitollaan kolmannen perättäisen finaalipaikkansa. Hakametsän yleisö antoi kuitenkin raikuvat suosionosoitukset myös toiselle tarinalle. Se kuului Ville Niemiselle.

Karu ratkaisu

Jo ensimmäisellä erätauolla Hakametsän käytävillä annettiin tuomio: ”peli on ohi”. Tappara johti Lukkoa 2-0.

Kun toista erää on pelattu 15 minuuttia ja 56 sekuntia, Lukon Ville Nieminen sai kiekon hyökkäysalueen siniviivalla. Hän laukoi Josh Greenin jalkoihin. Kanadalainen pääsi läpiajoon, kun hänen jaloistaan kimmonnut kiekko pyöri keskialueella.

Seura, jonka paita oli ainoa, jota Nieminen oli Liigassa edustanut ennen Rauman sinikeltaisia, varmisti kolmannen perättäisen finaalipaikkansa. Greenin tekemä osuma jäi ottelun voittomaaliksi.

Ainakaan yleisön silmissä Tapparan ja Lukon välinen välieräsarja ei ollut pelkästään näiden kahden joukkueen välinen sarja. Siinä oli Suomen kokoisen kiekkopuntarin mittauksessa myös Tapparan johdon päätös olla käyttämättä Niemisen sopimuksen optiota tästä kaudesta.

Ville Nieminen poistui Hakametsän jäältä viimeisen kerran - niskassaan välieräsarjan seitsemännen ottelun tappio kasvattajaseuraansa vastaan lukemin 4-2.

Kaikesta huolimatta Hakametsän arvostetuin pelaaja oli numero 17 Ville Nieminen. Kuljettu matka on lopputulosta suurempi.

"Olimme pelaamisen ylärajoilla"

Edellisen Hakametsässä pelatun ottelun jälkeen Nieminen sanoi, että jääkiekon ainoa totuus on tulostaululla ottelun jälkeen. Ottelun jälkeen Nieminen pysyi linjassaan.

− Olemme taistelujoukkue, emmekä suostuneet häviämään tänäänkään. Tulos on oikeudenmukainen, ja Tappara oli tuon verran parempi, Nieminen sanoi.

− Olimme pelaamisen ja suorittamisen ylärajoilla sarjan alusta asti. Lähelle pääsimme.

Pronssi kiinnostaa

Nieminen asettui ottelun jälkeen vastustajajoukkueen kättelyjonoon viimeiseksi. Pitkien halausten jälkeen hänet kuulutettiin Tapparan fanikatsomon eteen.

− 38 vuotta olen ollut näillä kulmilla, ja varmaan olen taas ensi viikolla. Mikään ei ole muuttunut, matka jatkuu, ja sanotaan, että matka on ollut värikäs.

Matkalla on vielä yksi pysäkki, pronssipeli perjantaina Raumalla.

− Pronssipeliin aloitamme valmistautumisen huomenna, ja sillä on suuri merkitys, kuinka tämä kausi loppuu. Pronssipelin voiton muistaa loppu iän.

» Lähetä palautetta toimitukselle