Marko Virtanen otti sotatermit käyttöön: "Ei paljon poteroissa kyttäillä"

LIIGA / Haastattelu
Marko Virtasen joukut menettivät kaksi pistettä.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

Ensimmäisessä erässä pelaamattomuus näkyi aavistuksen enemmän JYPin otteissa. Tuttuun tapaan JYPin puolustus oli lirissä kovan paineen alla ja virheitä syntyi usein.

− HIFK oli hieman tylympi. He luopuivat kiekosta oikeaan aikaan. Voi olla tyytyväinen, että peli oli ensimmäisen erän jälkeen 1−1, kertasi JYPin päävalmentaja Marko Virtanen.

Tasoitusmaalin tehnyt Henri Kanninen iski uransa avausmaalit HIFK:ta vastaan. Se kirvoitti Virtasen kehumaan nuorta lupaustaan.

− Hän on meidän tulevaisuuden pelaaja, jolta odotetaan paljon. Hän on ymmärtänyt pelin juonen pelaamalla kokonaisvaltaisesti ja omilla vahvuuksillaan.

− Hänestä tulee vielä hyvä poika, kun hän saa hieman lisää kiloja.

Toinen erä oli puhdasta JYPin hallintaa. JYPin aktiivinen ilme sai HIFK:n liriin. Hurrikaaniryhmä käytti helsinkiläisten nukahdukset surutta hyväkseen ja tekaisi kolme maalia kolmen minuutin sisään.

− Toinen erä oli juuri sitä mitä piti, siihen voi olla todella tyytyväinen, kiitteli Virtanen.

Kolmannessa erässä pelisuunnitelman toteutus alkoi rakoilla. JYPille tarjottiin paikat ratkaista ottelu kolmannen erän alussa ylivoimilla, mutta HIFK pysyi ottelussa mukana. Tämän jälkeen JYP näytti hieman hermostuneelta ja antoi aloitteen HIFK:lle.

− Meidän oli tarkoitus jatkaa aktiivisuutta myös kolmannessa erässä. Kaveri sai kuitenkin 4−3 vaihtovirheen kautta. Se muutti kaiken, harmitteli Virtanen.

JYP jäi kavennusmaalin jälkeen täysin jalkoihin. HIFK jatkoi tylyä otettaan eikä antanut tuumaakaan tilaa JYPille. Tämä pakotti JYPin jäähyihin, jotka kävivät hurrikaaniryhmälle kalliiksi.

− Me emme onnistuneet omalla ylivoimamahdollisuudellamme. Peli sai kavennuksen jälkeen uuden luonteen ja HIFK onnistui tasoittamaan ylivoimalla, saneli Virtanen.

Vaikka JYP ei saanut ottelusta haluamaansa lopputulosta, Virtanen löysi kuitenkin myös positiivisia puolia.

− Ottelu oli äärimmäisen viihdyttävä. Tänään ennakoin, että ei paljoa poteroissa kyttäillä. Niin siinä kävikin ja vauhtia kyllä riitti.

» Lähetä palautetta toimitukselle