Joonas Rask mailaa vaihtamalla HIFK:n sankariksi

LIIGA / Haastattelu
Raskin osuma toi HIFK:n maalin päähän.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Joonas Rask kuului jälleen kentän parhaimmistoon, kun HIFK oli JYPin vieraana. Rask toi HIFK:n maalin päähän kolmannessa erässä ja ratkaisi kaksi pistettä helsinkiläisille voittomaalikilpailussa.

Ottelun jälkeen haastatteluun marssi varsin tyytyväinen Joonas Rask. Huima kiri huipentui voittomaalikilpailuun, jonka jälkeen HIFK oli parempi 4−5-lukemin.

− Hyvät mietteet ottelusta, koska onnistuimme nousemaan tasoihin ja rankkareilla voittoon. Todellista hurlumheitä koko ottelu ja yleisökin varmasti tykkäsi, kertasi Rask ottelun kulkua.

Kuten lukemista voi päätellä, otteluun mahtui varsin moninaisia vaiheita. Paras esimerkki tästä on toisen erän puoliväli, kun reilun kolmen minuutin aikana lukemat muuttuivat 1−1-tilanteesta kotijoukkueen 4−2-johtoon. Vaikka JYP oli varsin vakuuttava, mahtui mukaan myös HIFK:n kehnoutta.

− Me menetimme paljon kiekkoja ja kaveri iski niistä kovalla kädellä. He saivat myös hyviä hyökkäyspään myllytyksiä aikaiseksi.

− JYPillä on todella vikkeliä hyökkääjiä. Otteen vuoksi siinä sitten heidän kannattajatkin alkoivat paukuttaa rumpua, naurahti Rask.

Toisen erän loppuhetkillä HIFK alkoi olla köysissä. Koska JYP ei saanut iskettyä HIFK:ta kanveesiin, aukesi vierailijoille oma mahdollisuus nousta otteluun mukaan. Tätä mahdollisuutta helsinkiläiset eivät jättäneet käyttämättä, vaan nousivat tasatilanteeseen.

Rask ei löytänyt uuteen tulemiseen suuria salaisuuksia.

− Me puhuimme, että tämä ei ole pelkkää kinkun sulattelua, vaan pitää alkaa pelata omalla tyylillä. Annoimme painetta ja vastustaja hyytyi johtoasemassa.

− He pyrkivät pelaamaan hieman puolustusvoittoisemmin, ja me saimme tarvittavat paikat.

24-vuotiaan hyökkääjän rooli vierailijoiden kirissä ei ollut kaikista pienin, sillä Rask teki HIFK:n 4−3-kavennusmaalin kolmannessa erässä. JYPille sattui vaihtovirhe, eikä hyökkääjä erehtynyt läpiajosta. 

Rask pääsi yrittämään maalia myös voittomaalikilpailussa ja teki saman tempun kuin varsinaisella peliajalla. Kylmänviileä viimeistely takasi HIFK:lle kaksi pistettä.

Vaikka maalit tyydyttivät hyökkääjää, löytyi omasta esityksestä myös sadateltavaa.

− Minulla oli myös jatkoajalla tyhjä maali. Minä en ymmärrä, että miten se pomppi vielä ohi.

− Vaihdoin rankkareihin pidemmän mailan. Hieman pelkäsin, että käy samalla tavalla kuin Espoossa - silloin kiekko karkasi kulmaan. Onneksi niin ei käynyt. Kilpipuolella oli tilaa ja päätin laukoa sinne.

Raskin onnistuminen takasi HIFK:lle ensimmäisen vierasvoiton kuukauteen. Helsinkiläisten tahti on kotona ollut varsin vakuuttavaa. Erityisesti hurjan maalivireen siirtäminen vieraisiin on tuottanut hankaluuksia.

Tänään HIFK näytti, että maalintekokilpailu heidän kanssaan ei tuota hyvää lopputulosta.

− Emme tehneet juuri mitään eri lailla, teimme vain yhden maalin enemmän kuin vastustaja. Se on itsestäänselvää, että vieraissa on vaikeampaa pelata, kun vastustajalla on yleisön tuki.

− Joka peliä lähdemme kuitenkin voittamaan ja tänään saimme hienon voiton kaivettua, riemuitsi Rask.

» Lähetä palautetta toimitukselle