Kouvolassa otettiin nousu-uutinen ilolla vastaan

LIIGA, MESTIS / Haastattelu
Kouvolassa iloittiin liigaan nousua.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Kouvolassa saatiin tänään ilouutisia, kun Liigan tiedotustilaisuudessa vahvistettiin KooKoon nousu korkeimmalle sarjatasolle ensi kaudeksi. KooKoon jatkaessa taistelua Mestiksessä, kävimme jäähallilla kysymässä, miten uutinen noususta otettiin kannattajien joukossa vastaan.

Sami Joukainen on kouvolalaisille tuttu mies. Yli tuhat juoksua Superpesis-urallaan lyönyt Joukainen pelasi kotiuttajajokerina KPL:ssä vuosina 2007-2013. Joukainen pyrkii seuraamaan myös muita lajeja.

Sami Joukainen on iloinen KooKoon noususta.
Kuva © Anni Saarela

− Nousu tuntuu hyvältä, ja olen vilpittömästi iloinen KooKoon puolesta. Tunnen Sakari Välimaan (KooKoon toimitusjohtaja) hyvin ja pelaajiakin, joten myös siksi nousu tuntuu hyvältä.

− Hieman askarruttaa se, että miten rahaa riittää näin monelle Kouvolan pääsarjoissa pelaavalle joukkueelle. Pesäpalloihmisenä on erityisesti huoli KPL:n pärjäämisestä entisestään kiristyneessä kamppailussa sponsorirahoista. KooKoota olen seurannut mahdollisuuksien mukaan ainakin muutaman pelin kaudessa.

Risto Ojapalo on aktiivinen kiekkomies. Ojapalolta löytyy kokemusta naisjääkiekosta, sekä junioritoiminnasta yli kymmenen vuoden ajalta. Ojapalo on ylpeä KooKoosta, ja painottaa että nousu tuli mestaruuden kautta.

Risto Ojapalo on KooKoon pitkäaikainen kannattaja.
Kuva © Anni Saarela

 − Olen seurannut KooKoota 80-luvun alusta saakka. Olen nähnyt joukkueen laskut ja nousut. Muistissa on edelleen nousu vuonna 1987, jolloin Reijo Mansikka johdatti kapteenina KooKoon SM-liigaan.
Fiilis noususta on todella hyvä. Nousutapa oli tässä tilanteessa paras mahdollinen. Kun tällainen järjestelmä on käytössä, niin asialla on turha spekuloida.

− KooKoolle toivon ensi kaudelle, ettei se olisi ensimmäisellä liigakaudellaan sarjan viimeinen, vaan saisi hankittua tärkeitä voittoja. Pudotuspelit olisivat jo kuin mestaruuden voittaminen.

Pirjo Mattila on mukana faniryhmä Kuudennen kenttäpelaajan toiminnassa. Mattilan puheessa vahvana elää sana "me". Intohimoisena fanina hän kokee olevansa osa kokonaisuutta ja on ylpeä joukkueestaan.

Pirjo Mattila on mukana faniryhmän toiminnassa.
Kuva © Anni Saarela

 − Liigaan nousu tuntuu todella mahtavalta, sillä tätä on odotettu todella paljon. Vaikka päätös liiganoususta oli ennalta tiedossa, oli sen vahvistumisen hetki sanoinkuvaamattoman hieno. Lisenssijärjestelmää pidän huonona. Me kuitenkin voitimme liigapaikan pelaamalla. Voitimme mestaruuden toisin kuin Vaasan Sport, joka oli viides.

− Kouvolassa olen asunut kauan ja KooKoota olen kannattanut aktiivisesti kolme vuotta. Käyn katsomassa kaikki kotipelit, jotka työn puolesta ovat mahdollisia. Lisäksi käyn usein seuraamassa myös vierasotteluita.

− Faniryhmän toiminnassa olen mukana siten, että pyrin olemaan mahdollisimman paljon avuksi. Yksi tärkeä tehtäväni on ottaa vastaan ilmoittautumiset vieraspelimatkoille.

− KooKoolla on yhtälaiset mahdollisuudet kuin muillakin pärjätä liigassa. Meillä on vuosi aikaa rakentaa hyvä joukkue. KooKoo on lähellä sydäntäni!

» Lähetä palautetta toimitukselle