Kouvolassa iskettiin maaleja läheltä

MESTIS / Raportti
KooKoo otti keskiviikkona kuudennen peräkkäisen voittonsa.
Kuva © Timo Savela
Kouvolassa koettiin keskiviikkona juhlatunnelmaa, kun liigapaikkansa varmistanut KooKoo kukisti LeKin luvuin 4−2. Illan teemaksi muodostui puolustajien maalitehtailu, sillä kuudesta maalista peräti neljä lähti pakin lavasta.

Jäähallilla oli aistittavissa positiivisuutta ja raikasta tunnelmaa, sillä reilu kaksituhatpäinen yleisö oli tullut todistamaan KooKoon liiganousua sekä ottelun jälkeen järjestettyä suurta ilotulitusta. Kasassa olivat siis kaikki ainekset kuumemmalle keskiviikkopelille. 

− Ei voi olla tyytyväinen joukkueen peliin. Lähipäivinä on tapahtunut paljon, emmekä halunneet, että se vaikuttaisi näin.

− En tiedä oliko se huolimattomuutta vai ali- tai ylilatausta, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila tiivisti.  

Kotijoukkue ei kuitenkaan saanut hanojansa alussa auki. Kolmesti alivoimalle joutunut KooKoo oli pahasti purjeissa, kunnes Tuukka Laakso sivalsi kiekon maaliviivalta LeKi-vahti Dominik Hrachovinan selän taakse.

LeKi pyöritti peliään nopeiden vastahyökkäyksien kautta. Kouvolalaisten päästyä pyörityksen keskeltä vastahyökkäykseen, tuli lempääläläispakeilla auttamattoman kiire pitää oma päänsä puhtaana. 

Maalien makuun

Toinen erä sujui vauhdikkaammissa merkeissä, ja LeKi-vahdin pidättelyistä huolimatta kotijoukkue meni menojaan.

Lähes päästä päähän mennyt peli kääntyi KooKoolle, kun mustaoranssien pakkikalusto oli jälleen pahanteossa. Isäntien toisesta maalista vastasi niin ikään kauden ensimmäisensä iskenyt Pauli Levokari ja kolmannen maalin napautti viiksivallu Ossi Ikonen.

− Toisessa erässä oli paikoitellen hyviä elementtejä, Mattila kehaisi joukkuettaan. 

Isäntien neljäs maali syntyi Mikko Virtasen saamasta rangaistuslaukauksesta. Hyökkääjä näytti häntä koukkineelle LeKi-pelaajalle laittamalla kiekon maalin − jälleen läheltä. 

Kirivaihde päälle

Ottelun vimeisessä erässä molemmat joukkueet yrittivät väsyneen oloisina saada maaleja. Kotijoukkue pyrki iskemään viimeistä niittiä LeKin arkkuun, mutta loppujen lopuksi kiekko päätyikin KooKoon verkkoon. LeKin sitkeä yritys tuotti tulosta Jesse Huhtalan osuessa maalirautojen väliin.

Juha Juujärven luotsaama joukkue aloitti kirinsä kuitenkin hieman liian myöhään. Viimeisessä erässä neljä kertaa ylivoimalle päässyt LeKi sai 4−2-kavennuksen, kun peliä oli ainoastaan kaksi minuuttia jäljellä. Loppu oli enää kosmetiikkaa, eivätkä lempääläläiset onnistuneet pilaamaan KooKoon juhlia. 

− Kolmas erä oli valitettavan huono jo ylivoimasta lähtien. Pelasimme passiivisesti ja meille kävi liikaa kiekonmenetyksiä. Cloutier oli tänään mies paikallaan, KooKoon päävalmentaja tuskaili. 

KooKoo kohtaa lauantaina kotonaan Kajaanin Hokin ja LeKi pelaa perjantaina Savonlinnassa SaPKon vieraana. 

» Lähetä palautetta toimitukselle