Liiga varmisti KooKoon nousun, Kimmo Rannisto luottavaisena

LIIGA, MESTIS / Uutinen
KooKoon paikka Liigassa varmistui.
Kuva © Sohvi Kinnunen
Liiga julkaisi KooKoon nousun kauden 2015-2016 Liigaan, jolloin kausi pelataan viidellätoista joukkueella.

Liigan toimitusjohtaja Kimmo Rannisto myhäili tyytyväisyyttään Liigan keskiviikkoisessa tiedotustilaisuudessa. Rannisto vahvisti jo tiistaina uutisoidun tiedon KooKoon noususta Liigaan kaudelle 2015-2016.

− KooKoon lisenssihakemus on täyttänyt ehdot sellaisenaan, kertoi Rannisto.

− Kaikki suunnitelmat ja hienot työt on KooKoossa tehty. Tavoitteena on, että pystymme tuottamaan riittävän laajasti hyviä urheilullisia tapahtumia.

Tiedotustilaisuudessa avattiin myös järjestelmän taustoja.

− Liigalisenssijärjestelmä mahdollistaa laadukkaan toiminnan molemmilla sarjatasoilla. Kaikki osapuolet ovat vuoden jälkeen erittäin tyytyväisiä tähän, totesi Suomen Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen.

− Urheilullisuus on kaiken pohjana, Mestis pitää voittaa, Nurminen jatkoi.

Kouvolalaisjoukkueen parissa nousua tervehdittiin innolla.

− Tämä on iso asia seuralle mutta myös Kouvolalle, mietti KooKoon toiminnanjohtaja Sakari Välimaa.

− Keskustelu auditointiryhmän kanssa on ollut avointa ja reilua koko ajan. Vuoden siirtymävaihe on ollut meille erittäin tärkeä juttu ja antaa paremmat lähtökohdat Liiga-kauteen, kiitteli Välimaa.

Viidentoista joukkueen Liiga aiheuttaa sarjajärjestelmän muutoksia, jotka ovat jo työn alla. Samoin pari joukkuetta saa uusia paikallisotteluja.

− Jotain säätöä tulee varmasti, mutta se ei ole vielä julkaisukelpoista. Lopulta se on pelkkää matematiikkaa, montako kertaa kukin pelaa toisia joukkueita vastaan, pohti Rannisto.

− Paikalliskamppailujen lisääntyminen ei ole ainakaan haitaksi Liigalle, päätti Rannisto.

Käyttäjän ekallioniemi kuva

Kommentti: Esko Kallioniemi

KooKoolla on vielä iso työ edessään, että joukkue on aidosti kelvollinen Liigan alkaessa syksyllä 2015. Vähintäänkin siinä on yksi todella hyvä syy voittaa Mestis myös ensi keväänä, sillä kaikki taloudellinen hyvä tulee tarpeeseen.

Mallia voi katsoa tämän kauden Sportista. Liigassa karu totuus tulee vastaan jossain vaiheessa, sarjojen välillä on eroa.

» Lähetä palautetta toimitukselle