Kari Heikkilä avausvoiton jälkeen: "Osa pelaajista on huonossa kunnossa"

LIIGA / Haastattelu
Petteri Piirosta ei ole näkynyt Ilveksen vaihtoaitiossa. (Arkistokuva)
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Avausvoittonsa Ilveksen päävalmentajana ottanut Kari Heikkilä kertoi TPS-ottelun jälkeen, että osa joukkueesta on fyysisesti huonossa kunnossa. Kritiikkiä sai myös Ilveksen fysiikkavalmentaja, Vuoden valmentajaksi keihäsansioistaan valittu Petteri Piironen.

Riian Dinamon penkin takaa Ilveksen valmentajaksi hypännyt Kari Heikkilä on kiinnittänyt kahden ensimmäisen valmentamansa ottelun jälkeen huomiota joukkueen pelaajien fysiikkaeroihin.

− Siellä vaikuttaa olevan fyysisiä eroja joukkueen sisällä. Osa pelaajista ei ole kovin hyvässä kunnossa, ja heidän kanssaan pitää harjoituksissa mennä fyysiselle puolelle.

Ongelma on nimenomaan kuntopohjassa.

− Ihan puhtaasti fysiikassa pitää harjoituttaa muutamia pelaajia. Jalka ei vaan liikahda ottelun lopussa. Heidät pitäisi nyt saada niin sanotusti samalle seinälle muiden kanssa.

− Suurin osa joukkueesta on ihan hyvässä kunnossa, mutta sitten siellä on muutamia, jotka tarvitsevat harjoitusta.

Heikkilä kaipaisi fysiikkavalmentajaa

Ilveksen fysiikkavalmentajana vuodesta 2013 asti toiminut keihäsvalmentajana mainetta kerännyt Petteri Piironen ei kerää Heikkilältä kehuja. Itse asiassa Heikkilä ei ole edes varma, onko mies enää edes Ilveksen palkkalistoilla.

− Mielestäni hän ei ole enää mukana. En ole miestä tavannut ollenkaan, ja jos fysiikkavalmentaja on, niin hänen täytyy olla joka päivä paikalla. Fysiikkavalmentaja on sellainen asia, joka minulla on ollut Kärppien vuosista asti.

− Fysiikkavalmentaja tarkoittaa sitä, että hän on aina paikalla. Silloin pystyy valvomaan ja koko ajan seuraamaan pelaajia. Yleensä loukkaantumisten määrätkin ovat pienentyneet, kun pelaajat ovat paremmassa kunnossa.

Loukkaantumiset ovat muutaman viime kauden aikana tulleet isolla kädellä tutuiksi Ilveksen liigajoukkueelle. Voiko tästä siis vetää jotain johtopäätöksiä?

− Näistä loukkaantumisista iso osa on käsittääkseni ollut murtumia, en osaa sanoa onko lihasperäisiä sitten ollut. Mutta aina olisi hyvä valmistaa joukkue jäällemenoon, koska jääaikahan on sitä kallista aikaa. Ei sinne voi enää mennä lämmittelemään ja verryttelemään.

Heikkilä kaipaisi tällekin valmennuspestilleen kevääksi Ilvekseen fysiikkavalmentajaa.

− Siitä on ollut puhetta. Kyllä minä haluaisin fysiikkavalmentajan. Luulen, että Piironen ei ole vaihtoehto, koska hän on Kuortaneella jumissa muissa töissään.

Piironen sai Urheilugaalan yhteydessä sosiaalisessa mediassa kritiikkiä myös entiseltä Ilves-hyökkääjä Jussi Pesoselta, joka Heikkilän tavoin kritisoi sitä, ettei Piironen ole ollut päivittäisessä tekemisessä mukana.

Pelaajahankinnat Heikkilänkin toiveissa

Potkut saanut Ilves-luotsi Tuomas Tuokkola peräänkuulutti ennen irtisanomistaan uusien pelaajahankintojen perään. Ruoriin hypännyt uusi luotsi Heikkilä jatkaa samalla linjalla.

− Kyllä pelaajahankinnoista on ollut puhetta. Totta kai kun loukkaantumisia on paljon, niin niitä ei saisi tulla paljon enempää.

− Katselemme tässä pelaajia, mutta hyvin vähän on pelaajia tarjolla. Kaikki seurat etsivät nyt uusia pelaajia.

» Lähetä palautetta toimitukselle