Julius Pohjanoksa loisti jälleen TUTOn maalilla - "Ollaan tällä hetkellä aika paha vastustaja"

MESTIS / Haastattelu
Julius Pohjanoksa oli jälleen ohittamaton Kupittaan perjantai-illassa.
Kuva © Timo Savela
TUTOn ja K-Vantaan välisessä ottelussa kotijoukkueen maalilta löytyi tuttu sankari. Mestiksen tämän kauden yksi parhaista maalivahdeista, Julius Pohjanoksa, nollasi 32 torjunnallaan vierasjoukkue K-Vantaan yritykset yksi toisensa jälkeen ja varmisti torjunnoillaan TUTOn 3−0-voiton.

Mestiksen tämän kauden runkosarjan torjuntaykkönen Julius Pohjanoksa oli TUTOlle se kuuluisa viimeinen lukko, kun turkulaisjoukkue nappasi jo kolmannen kiinnityksen välieräpaikkaan. TUTOn 3−0-voittoon päättyneessä ottelussa 32 kertaa torjunut TPS-kasvatti oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

— Kova peli jälleen. Oltiin kuitenkin jalalla parempia ja kaksinkamppailut voitettiin. Niissä oli voiton avaimet, Pohjanoksa tuumaili taiston tauottua.

Pohjanoksan mukaan TUTO on tällä hetkellä vaikea vastustaja Kiekko-Vantaalle, koska joukkueen taistelutahto on äärimmillään. Runkosarjassa TUTOn maalia suurimmassa osassa kamppailuista vartioinut Pohjanoksa on saanut kirittäjäkseen useammassa joukkueessa tällä kaudella käyneen, niin ikään TPS:n kasvatin Karolus Kaarlehdon.

Kumpikin maalivahdeista on ollut kauden loppua kohden hyvässä vireessä ja pudotuspelit on pelattu tähän asti vuorovedoin. Pohjanoksalle tällainen järjestely tuntuu sopivan.

— No, ainakin tällä hetkellä peli kulkee kummallakin, joten ei ole valittamista tästä järjestelystä, Pohjanoksa toteaa.

Runkosarjassa Pohjanoksan taakse tehtiin keskimäärin kaksi maalia ottelua kohden. Pudotuspelien kahdessa ottelussa kiekkoja on selän taakse uponnut yhteensä kaksi. Pohjanoksa on syystäkin tyytyväinen omaan peliinsä tässä vaiheessa.

— Peli kulkee nyt mallikkaasti ja meillä on hyvä kilpailutilanne, joka potkii eteenpäin kumpaakin, Pohjanoksa kertoo.

TUTOn johtaessa pudotuspelisarjaa 3−1 on TUTOlla kolme mahdollisuutta katkaista sarja ja edetä välieriin. Pohjanoksa uskoo joukkueensa tekemiseen ja välieräpaikkaan.

— Ollaan tällä hetkellä aika paha vastustaja kelle tahansa. Kolme peräkkäistä otteluvoittoa on nostanut itseluottamuksen omaan peliimme aika korkealle, Pohjanoksa päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle