Jokerikonkarit manasivat typeriä jäähyjä

LIIGA / Haastattelu
Helsingin Jokerit nappasi neljännessä puolivälieräottelussa peräti 98 minuuttia rangaistuksia. Kolme ulosajoa ja iso nippu muita jäähyjä koituivat lopulta kohtaloksi ja Oulussa vierailulla ollut nippu sai rumasti köniin.

Jokereiden typerimmästä jäähystä torstai-illan ottelussa vastasi David Ling, joka tökkäsi aloitustilanteessa mailansa kärjellä Josef Boumedienneä mahaan. Tuloksena komennus pihalle. Vastaavan tuomion sai avauserässä myös Janne Hauhtonen, joka rymäytti Oskari Korpikarin vauhdilla laitaan. Jokerisentterin ulosajon syyksi kirjoitettiin päähän kohdistunut taklaus.

Nämä kaksi ulosajoa ja muutama kaksiminuuttinen koituivat Jokereille kohtaloksi. Joukkueen konkariosastoon kuuluva Tomek Valtonen ei tekoja hyvällä katsellut. Valtonen pelasi jälleen itsekin ärsyttäjän roolissa, mutta ei sortunut typeriin rangaistuksiin.

- Olimme tänään huonompia. Kaikki näkivät, että peli lähti lapasesta. On hyviä jäähyjä, ja on huonoja jäähyjä. Nyt meillä oli helvetin tyhmiä jäähyjä – se ero on hirveä, Valtonen manasi.

Myös kapteeni Juha Lind harmitteli joukkojensa kurittomuutta. 98 jäähyminuutista kertyy paljon alivoimapelaamista, jolloin kuormitus pelaajien välillä jakautuu todella epätasaisesti.

- Alivoimapelaajat urakoivat, jolloin penkillä jäätyvät ne, joilta odotetaan hyökkäyspään tehoja. Toisen erän jäähysuma tämän ratkaisi, Lind huokasi.

- Ei peli lapasesta yleensä lähde ennen kuin se on ratkennut. Tänään homma oli selvä puolenvälin jälkeen. Kolmannessa erässä oli sama mitä teki, kun peli oli ratkennut.

Lauantaita varten jokerikaksikolla on selvät sävelet: jäähyt pois. Konkarit eivät suostu heittämään kirvestä kaivoon, joten lauantaina kaukalossa nähtäneen taisteleva Jokerit. Kapteenin mukaan kuri löytyy joukkueeseen, sillä asioita on ryhmän sisällä puitu ennenkin.

- Ei meillä nytkään olisi ollut hätää, jos emme olisi ottaneet jäähyjä. Muuta ei juurikaan tarvitse parantaa, kuin jättää jäähyt pois, Valtonen näki.

- Nyt pitää vain unohtaa tämä peli ja kääntää katseet lauantaihin. Silloin homma on joko tai. Kyllä kuri pitää löytää lauantaiksi. Näitä asioita on puitu kyllä pitkin kautta, Lind päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle