Peltolan katse suuntaa seuraavaksi EHT:lle

Jarno Hietanen

CHL-unelma murtui, maajoukkuetavoite elää − Peltola antamaan olympianäyttöjä Leijoniin

Tapparan taival CHL:ssä päättyi tappioon JYPille pudotuspeleissä. Kirvesrintojen kapteeni Jukka Peltola lähtee loppuviikoksi maajoukkueen matkaan Euro Hockey Tourin osaturnaukseen Helsinkiin.

Tappara hävisi CHL:n pudotuspeleissä JYPille kahden ottelun yhteismaaleissa 5−4. Toisen osaottelun voittokaan ei siis riittänyt tamperelaisille jatkopaikkaan. Kirvesrintojen kapteeni Jukka Peltolan mukaan kansainvälinen sarja oli joukkueelle tärkeä.

− Olisi se ollut iso mahdollisuus, johon me pelaajat ja seura satsasimme täysillä. Hyvä luonteennäyttö meiltä tänään, mutta se ei ihan riittänyt, harmitteli Peltola.

Tappara oli alkusarjassa lähes pitelemätön, ja eteni kirkkaasti lohkostan jatkoon. Tie nousi kuitenkin pystyyn jyväskyläläisiä vastaan.

− Hyvä alkusarja, ja raikasta peliä siinä vaiheessa. Hyviä voittoja ja hyviä pisteitä. Hienosti pääsimme jatkoon. Tämä pudotuspelihomma on tosi mielenkiintoinen, mutta se jäi vähän piippuun meiltä nyt. Ei kannata jossitella. Olimme huonompia ja hävisimme, Peltola latasi.

Mitään yksittäistä syytä Tappara-kippari ei lähtenyt tappion syyksi nimeämään.

− En oikein osaa sanoa. Tasaista vääntöä oli, vaikka toinen erä oli meiltä tänään vähän huono.

Peltola valittiin loppuviikosta Helsingissä pelattavaan EHT-turnaukseen yhdessä Niko Mikkolan ja Mikko Lehtosen kanssa.

− Tosi hyvillä fiiliksillä. Hieno mahdollisuus näyttää valmennusjohdolle omaa osaamistaan tulevia olympiakisoja kohti.

Peltola tunnetaan Tapparassa ja Liigassa esimerkillisenä ja rehtinä pelaajana. Peltola lähtee toteuttamaan hyväksi havaitsemaansa reseptiä myös Leijoniin.

− Kyllä minä sinne menen ihan omana itsenäni. En yritä keksiä mitään vippaskonsteja, Olen oma itseni, ja nautin ajastani maajoukkueessa, Peltola tähdensi.

Peltola ei ole onnistunut avaamaan pistetiliään Leijonissa, mutta hyökkääjä muistutti, ettei jääkiekko ole pelkästään pisteidentekoa.

− Jos minulla olisi kristallipallo, niin tietäisin. Kentällä voi tehdä paljon muitakin hyviä juttuja kuin pisteitä. Kokonaisvaltaisen pelaamisen kautta joitain pisteitäkin tulee. Voittoja niistä peleistä lähdetään hakemaan, Peltola muistutti.

Etelä-Koreassa alkuvuodesta 2018 pelattavat olympiakisat ovat Tappara-hyökkääjälle iso tavoite varsinkin, kun maailman parhaan sarjan pelaajat loistavat poissaolollaan.

¬ NHL:n poissaolo avaa ovia. Meikäläisen kaltaiset pelaajat ovat samalla viivalla muiden kanssa. Olympialaiset ovat iso juttu minulle, sillä niitä on tullut pienestä lähtien katsottua. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Tapparan käsittelypyyntö ei aiheuttanut pelikieltoa Shaun Heshkalle

LIIGA | 24.4.2018 14:45
Liigan kurinpitodelegaatio käsitteli Tapparan pyynnöstä tilanteen, jossa Shaun Heshka kaatoi Jukka Peltolan. Delegaation mukaan tilanteessa ei ollut jalkapyyhkäisyä ja kanadalainen selvisi ilman pelikieltoa. lue lisää

Tappara-kapteenin kevät käynnistyi merkkipaalulla

LIIGA | 21.3.2018 18:39
Tappara-kapteeni Jukka Peltola pelaa KalPaa vastaan puolivälieräsarjan avausottelussa 100. Liigan pudotuspeliottelunsa. lue lisää

Tapparan kapteeni Jukka Peltola: ”Meidän pitää pelata raikasta hyökkäyspeliä”

LIIGA | 21.3.2018 8:00
Tappara päätti runkosarjansa 10. maaliskuuta Hakametsässä HPK:ta vastaan pelatun ottelun myötä. Voitokkaan ottelun jälkeen Tapparan Jukka Peltola kertoi ajatuksiaan päättyneestä runkosarjasta ja tulevista pudotuspelikoitoksista. lue lisää

Leijonilla aikainen peli - Peltola jättää pastat ja lihapullat syömättä

MAAJOUKKUE | 14.2.2018 8:35
Yleismies Jukka Peltola viilettää Leijonien kärkiketjussa rämäpäisen Eeli Tolvasen ja pelintekijän Petri Kontiolan kanssa. lue lisää

Puhelu aamupalapöytään toi Jukka Peltolalle olympiauutisia − "Matka ei lopu tähän"

LIIGA | 24.1.2018 13:00
Tappara-kapteeni Jukka Peltolan vakaa kehityskäyrän kasvu palkittiin valinnalla olympiajoukkueeseen. Peltolamaiseen tyyliin hän toteaa, että joukkuekaverit ovat auttaneet asiassa suuresti. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Jukka Peltola

Tappara #81 L lh
s. 1987 Tampere
182CM / 83KG
SOPIMUS: 2019