CHL-unelma murtui, maajoukkuetavoite elää − Peltola antamaan olympianäyttöjä Leijoniin

LIIGA / Haastattelu
Peltolan katse suuntaa seuraavaksi EHT:lle
Kuva © Jarno Hietanen
Tapparan taival CHL:ssä päättyi tappioon JYPille pudotuspeleissä. Kirvesrintojen kapteeni Jukka Peltola lähtee loppuviikoksi maajoukkueen matkaan Euro Hockey Tourin osaturnaukseen Helsinkiin.

Tappara hävisi CHL:n pudotuspeleissä JYPille kahden ottelun yhteismaaleissa 5−4. Toisen osaottelun voittokaan ei siis riittänyt tamperelaisille jatkopaikkaan. Kirvesrintojen kapteeni Jukka Peltolan mukaan kansainvälinen sarja oli joukkueelle tärkeä.

− Olisi se ollut iso mahdollisuus, johon me pelaajat ja seura satsasimme täysillä. Hyvä luonteennäyttö meiltä tänään, mutta se ei ihan riittänyt, harmitteli Peltola.

Tappara oli alkusarjassa lähes pitelemätön, ja eteni kirkkaasti lohkostan jatkoon. Tie nousi kuitenkin pystyyn jyväskyläläisiä vastaan.

− Hyvä alkusarja, ja raikasta peliä siinä vaiheessa. Hyviä voittoja ja hyviä pisteitä. Hienosti pääsimme jatkoon. Tämä pudotuspelihomma on tosi mielenkiintoinen, mutta se jäi vähän piippuun meiltä nyt. Ei kannata jossitella. Olimme huonompia ja hävisimme, Peltola latasi.

Mitään yksittäistä syytä Tappara-kippari ei lähtenyt tappion syyksi nimeämään.

− En oikein osaa sanoa. Tasaista vääntöä oli, vaikka toinen erä oli meiltä tänään vähän huono.

Peltola valittiin loppuviikosta Helsingissä pelattavaan EHT-turnaukseen yhdessä Niko Mikkolan ja Mikko Lehtosen kanssa.

− Tosi hyvillä fiiliksillä. Hieno mahdollisuus näyttää valmennusjohdolle omaa osaamistaan tulevia olympiakisoja kohti.

Peltola tunnetaan Tapparassa ja Liigassa esimerkillisenä ja rehtinä pelaajana. Peltola lähtee toteuttamaan hyväksi havaitsemaansa reseptiä myös Leijoniin.

− Kyllä minä sinne menen ihan omana itsenäni. En yritä keksiä mitään vippaskonsteja, Olen oma itseni, ja nautin ajastani maajoukkueessa, Peltola tähdensi.

Peltola ei ole onnistunut avaamaan pistetiliään Leijonissa, mutta hyökkääjä muistutti, ettei jääkiekko ole pelkästään pisteidentekoa.

− Jos minulla olisi kristallipallo, niin tietäisin. Kentällä voi tehdä paljon muitakin hyviä juttuja kuin pisteitä. Kokonaisvaltaisen pelaamisen kautta joitain pisteitäkin tulee. Voittoja niistä peleistä lähdetään hakemaan, Peltola muistutti.

Etelä-Koreassa alkuvuodesta 2018 pelattavat olympiakisat ovat Tappara-hyökkääjälle iso tavoite varsinkin, kun maailman parhaan sarjan pelaajat loistavat poissaolollaan.

¬ NHL:n poissaolo avaa ovia. Meikäläisen kaltaiset pelaajat ovat samalla viivalla muiden kanssa. Olympialaiset ovat iso juttu minulle, sillä niitä on tullut pienestä lähtien katsottua. 

» Lähetä palautetta toimitukselle