CHL: Frölunda putosi jatkosta, JYPin vastustajaksi Kometa Brno

CHL / Uutinen
Libereciläiskannattajat saivat iloita hallitsevan mestarin kaatamisesta.

EV Zug - Kometa Brno 2−5 (yhteismaalit 3−7)

Varhaisimmassa vaiheessa jatkoonmenijä ratkesi EV Zugin ja Kometa Brnon kohtaamisessa. Kotiottelunsa maalilla voittanut tšekkiryhmä meni myös Sveitsissä johtoon ennen Raphael Diazin tasoitusta. Toisen erän aikana Tomas Mlynar ja Alexandre Mallet veivät yhteismaaleissa Kometan jo kolmen maalin johtoon, jota vierailija lisäsi kolmannen erän alussa jo viiteen. Lino Martschinin kavennusosuma oli enää laiha lohtu, ja näin JYP saa seuraavan vastustajan Tšekistä.

Brynäs IF - Adler Mannheim 2−1 (yhteismaalit 5−3)

Maalilla Mannheimissa voittaneen Brynäs IF:n kapteeni Jacob Blomqvist nousi gävleläisjoukkueen sankariksi. Keskiviikkona 31 vuotta täyttävä hyökkääjä teki rystyltä ottelun tasoittaneen ja otteluparin ratkaisseen 1−1-osuman. Adler Mannheimin hermot pettivät Linus Ölundin tyhjään maaliin tekemän 2−1-maalin jälkeen, sillä Thomas Larkinille ja Nikolai Gocille tuomittiin pelin viimeisellä minuutilla viisiminuuttiset sekä pelirangaistukset. Jo aikaisemmin Mark Stuart oli komennettu suihkuun.

Ocelari Trinec - Malmö Redhawks 2−1 (yhteismaalit 4−2)

Ocelari Trinec lähti kotiotteluunsa Malmö Redhawksia vastaan maalin johtoasemasta. Avauserässä Tomas Marcinko tukevoitti tšekkijoukkueen asemaa ohjaamalla siniviivalaukauksen maaliin. Redhawks nousi kolmannessa erässä alivoimalla tasoihin toisessa osaottelussa, mutta kokonaistilanteen tasoitus ei onnistunut, vaan David Cienciala laukoi tyhjiin 2−1-ratkaisumaalin.

Växjö Lakers − Salzburg 5−3 (yhteismaalit 6−5)

Växjössä kotijoukkue Lakers onnistui kääntämään tappioaseman voitoksi. Andrew Calofin avausmaalin jälkeen Thomas Raffl osui kahdesti, minkä seurauksena Salzburg oli yhteistilanteessa kaksi maalia edellä. Tämän jälkeen kuvaan astuivat ulkomaalaiset juniorit. 17-vuotias saksalainen Dominik Bokk ja 18-vuotias tanskalainen Jonas Røndbjerg onnistuivat maalinteossa, minkä lisäksi kotijoukkueen neljäs maali syntyi Røndbjergin laukauksen irtokiekosta Erik Josefssonin tekemänä. Rob Schremp onnistui vielä tasoittamaan yhteistilanteen, mutta ajassa 56.29 syntynyt Elias Petterssonin maali jäi ottelun viimeiseksi ja näin Växjö Lakers eteni 5−3-voittonsa myötä jatkoon yhteismaalein 6−5.

München − SC Bern 2−5 (yhteismaalit 5−7)

Münchenissä kotijoukkue lähti puolustamaan Bernissä hankittua etumatkaa. Se ei kuitenkaan onnistunut, vaikka Brooks Macek tekikin ottelun avausmaalin. Vielä kahden erän jälkeen tilanne oli tasan 2-2. Kari Jalosen valmentama SC Bern iski kolme maalia päätöserään ja otti otteluparin voiton. Suurimpiin sankareihin kuului Andrew Ebbett, joka kunnostautui Münchenissä maalilla ja kahdella syötöllä.

Nottingham Panthers − ZSC Lions 0−3 (yhteismaalit 1−6)

Alkulohkossaan säväyttänyt brittijoukkue ei onnistunut enää yllättämään. Ruotsalainen Fredrik Pettersson onnistui kahdesti maalinteossa, kun Lions eteni selvällä erolla jatkoon.

Frölunda HC - Bili Tygri Liberec 4−6 ja (yhteismaalit 7−8)

Hallitsevan mestarin Frölunda HC:n tilanne näytti varsin vahvalta, lähtihän se kotiotteluunsa maalin edulla. Vierailija Bili Tygri Liberec antoi kuitenkin tiukan vastuksen ja kuittasi Göteborgissa kaksi kotijoukkueen johto-osumaa. Michal Plutnarin maali vei otteluparin tasoihin, mutta Frölunda taisteli vielä senkin jälkeen kahdesti takaisin edelle. Ilmassa oli jo ratkaisun makua, kun tasoitusta hakeneella vierailijalla oli liikaa pelaajia kentällä, mistä seurauksena oli kahden minuutin joukkuerangaistus ajassa 58.20. Joel Lundqvistin rangaistus tasoitti kenttämiehityksen, ja Martin Bakosin siniviivaveto vei ottelun jatkoajalle. Bili Tygrin rangaistuksen päätyttyä Michal Bulir teki ylivoimamaalin, mikä tarkoitti ottelun loppulukemiksi 4−6. Samalla tulos takaa uuden mestarin tälle CHL-kaudelle.