Kristian Tanus Liiga-kauden avauksessaan maalin makuun – ”Tuota olemme harjoitelleet”

LIIGA / Haastattelu
Tanus tasoitti ottelun 2–2:een kolmannessa erässä ylivoimalla.
Kuva © Jarno Hietanen
Sport yllätti sarjakärki Tapparan Nokia-areenalla vieden täyden pistepotin mukanaan Vaasaan numeroin 2–3. Ottelussa sairastuvalta kirvesrintojen kokoonpanoon palasi Kristian Tanus, joka avasi samalla maalitilinsä ylivoimalla ottelun kolmannessa erässä.

Tappara-hyökkääjä Kristian Tanus avasi Liiga-kautensa illan ottelussa Vaasan Sportia vastaan. Kamppailuvoimainen Sport varasti tärkeän pistepotin sarjakärjeltä numeroin 2–3. Voitto oli vaasalaisille kauden ensimmäinen Tapparasta.

– Totta kai ottelusta jäi huono maku suuhun tuollaisesta tuloksesta. Emme päässeet parhaalle tasollemme tai sille tasolle, jolla olisimme tänään voineet olla. Paljon jäi petrattavaa, mutta näistä otamme opiksemme.

– Sport oli meitä kiekollisesti parempi. Etenkin ensimmäisessä erässä he olivat erittäin hyviä kiekon kanssa, toisin kuin me. He puolustivat hyvin keskustaa, emmekä päässeet maalipaikoille. Kokonaisuutena olimme kaikessa jäljessä.

Ottelun kolmannessa erässä Tappara sai kirivaihteen päälle ja joukkue pääsi yrittämään ylivoimalla kavennusta. Komean kuvion päätteeksi juuri Tanus pääsi laittamaan kiekon verkkoon tasoittaen ottelun 2–2:een. Maali oli 23-vuotiaalle hyökkääjälle loogisesti Liiga-kauden ensimmäinen.

– Kapteeni Otto Rauhala teki hyvää maskia maalin edessä ja päätin ampua. Tuota olemme harjoitelleet ja paikka oli itselleni mieluisa. Aika hyvin tällä kertaa osui!

Loukkaantumisesta parantunut Tanus oli täynnä intoa, mikä näkyi miehen peliotteissa.
Kuva © Jarno Hietanen

Mitä ensi vuoteen?

Tanus loukkaantui alkusyksyn Tapparan CHL-kiertueella. Loukkaantumisesta parantuminen vei nuorelta mieheltä reilut neljä kuukautta. Ottelussa loukkaantumisesta ei ollut tietoakaan, vaan miehen otteista paistoi kaukalon laidalla katselusta syntynyt nälkä.

– Ei kai kentälle puolikuntoisena tulla, täydessä kunnossa ollaan, Tanus hymähtää.

– Syksyn Tappara on näyttänyt hyvältä. Paljon olemme kehittyneet ja tulos on ollut hyvä, vaikka onkin vielä parannettavaa. Se, mihin olen tuolla katsomossa ollut tyytyväinen, on se, että olemme koko ajan parantaneet ja omaa päätä olemme pystyneet suojelemaan. Parannetaan vielä ja lisätään vauhtia, niin saadaan hyvä ensi vuosi.

Parhaillaan käynnissä olevaan U20 MM-turnaukseen matkaan lähtivät Tapparasta puolustaja Kasper Kulonummi ja keskushyökkääjä Oiva Keskinen. Tapparan edeltävän ottelun kokoonpanosta olisi voinut päätellä kokoonpanovajetta, sillä 26. joulukuuta Ässiä vastaan Tapparan nelosketjun laidassa kiisi jenkkipakki Luke Witkowski. Illan ottelussa Witkowski oli taas tutulla paikallaan puolustuksessa.

– Totta kai kaksi hyvää pelaajaa on pois, mutta kyllä meillä on laaja rosteri. Ihan sama, keitä sinne kentälle lyö, niin aina on hyviä pelaajia. Aina saadaan täysi rosteri kasaan, niin ei sen puolesta mitään hätää. Koppi on täynnä hyviä pelaajia ja siellä on kiva pelata.

Tappara kohtaa vielä ennen vuoden vaihdetta 30. joulukuuta Oulussa valmentajan vaihdoksen tehneen Kärppäryhmän. Uudenvuodenlupaustaan Tanus ei paljasta.

– Eivätkö ne ole salaisia? Tanus naurahtaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle